ŽUPAN ZRILIĆ POSJETIO TVORNICU MREŽA I AMBALAŽE U BIOGRADU Zapošljava 95 radnika! ŽUPAN ZRILIĆ POSJETIO TVORNICU MREŽA I AMBALAŽE U BIOGRADU Zapošljava 95 radnika!
Župan Stipe Zrilić sa suradnicima posjetio je danas Tvornicu mreža i ambalaže u Biogradu na Moru. Povod je bio kupnja novog stroja za proizvodnju... ŽUPAN ZRILIĆ POSJETIO TVORNICU MREŽA I AMBALAŽE U BIOGRADU Zapošljava 95 radnika!

Župan Stipe Zrilić sa suradnicima posjetio je danas Tvornicu mreža i ambalaže u Biogradu na Moru.

Povod je bio kupnja novog stroja za proizvodnju mreža koji je kupljen putem kreditne linije u kojoj Zadarska županija i Ministartvo gospodarstva subvencioniraju kamatnu stopu po 2 posto. Kako je kazao vlasnik tvrtke Darko Eškinja vrijednost ove investicije iznosi 5 milijuna kuna, a ovime je proizvodnja povećana za oko 15 posto.

Tvornica tako sada može proizvesti 350 tona mreže godišnje, a gotovo 60 posto proizvoda izvozi. Ovo je jedina tvornica u Hrvatskoj koja proizvodi mreže, a trenutačno zapošljava 95 ljudi.

“Ribarstvo i poljoprivreda imaju dugu tradiciju na našim prostorima, a ovakva ulaganja doprinose jos jačem pozicioniranju naše županije kao najribarskije županije”, rekao je župan Stipe Zrilić.

Tome je dodao da je svako novo zapošljavanje važno u oporavku cjelokupnog gospodarstva te da Zadarska županija sada ima 1200 zaposlenih više nego prošle godine.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.