Župan Zrilić sa suradnicima primio učenike hrvatske nastave iz Crne Gore Župan Zrilić sa suradnicima primio učenike hrvatske nastave iz Crne Gore
U petak, 8. travnja 2016. godine, župan Stipe Zrilić s pročelnicima Marinom Dujmović Vuković i Ivanom Šimunićem u Domu Županije primio je 30 učenika... Župan Zrilić sa suradnicima primio učenike hrvatske nastave iz Crne Gore

U petak, 8. travnja 2016. godine, župan Stipe Zrilić s pročelnicima Marinom Dujmović Vuković i Ivanom Šimunićem u Domu Županije primio je 30 učenika hrvatske nastave iz Crne Gore, njihovu profesoricu Anu Šarčević, dopredsjednicu Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Ljerku Sindik te profesorice u školama u Tivtu i Kotoru Dijanu Milošević i Dijanu Francesković.
Susret sa županom dio je terenske nastave koju će učenici imati tijekom četverodnevnog boravka u Zadarskoj županiji. Prigoda je to za njih, istaknula je profesorica Šarčević, da vide makar dio onoga o čemu uče. Uputila je riječi zahvale županu i suradnicima što su pomogli ostvarenje njihove ekskurzije te upoznala domaćine s radom hrvatske nastave naglasivši razne aktivnosti poput izdavanje knjige te radijske emisije koju rade sami učenici pod njenim mentorstvom.
Župan je gostima poželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Zadarskoj županiji koju su upoznali i kroz kratak film. Pohvalio je njihovu želju da kroz pohađanje hrvatske nastave čuvaju hrvatski identitet u Crnoj Gori te prenio i pozdrave Grada Zadra čiji predstavnici nisu bili u mogućnosti susresti se s gostima.
Dopredsjednica Hrvatskog nacionalnog Vijeća Crne Gore Ljerka Sindik prenijela je županu pozdrave ministrice Marije Vučinović te predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimira Dekovića te istaknula kako hrvatska nastava u Crnoj Gori postoji već 12 godina i kroz to razdoblje učenici su u terenskoj nastavi uspjeli upoznati neke dijelove Republike Hrvatske što im je puno značilo, a kao posebnu vrijednost istaknula je i činjenicu da je ovo putovanje za učenike potpuno besplatno. Iskoristila je prigodu i pohvalila sadašnju te bivše profesorice hrvatske nastave za njihov angažman u radu s učenicima.
Susret je završio zajedničkim fotografiranjem, a učenici i profesori nastavili su dalje prema programu koji će uključivati razgled grada Zadra, izlet u Nin te posjet studiju Hrvatskog radija – Radija Zadar.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.