spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
13.3 C
Zadar

15 NAJBRUTALNIJIH UBOJSTAVA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI Ubili majke, žene, susjede, djevojke…

Stravično ubojstvo koje se dogodilo u Modriču samo je jedno u nizu brutalnih ubojstava koja su potresla Zadarsku županiju posljednih godina.
Bilo je svega, od ubojstava supruga, djevojaka, prijatelja, susjeda, pa do nepojmljivih slučajeva premlaćivanja i usmrčivanja vlastitih majki. Stoga smo se prisjetili i izdvojili 15 najbrutalnijih ubojstava.
Elvis Šopić (27), koji u kaznionici u Lepoglavi izdržava 12-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva taksista Igora Ćustića iz Murvice 2008. godine, isprva je bio osuđen na zatvorsku kaznu od 30 godina, ali mu je ona smanjena na 12. elvis sopic 123On je s 23 godine ubio s dva hica taksistu Igora Ćustića nakon što ga je dovezao blizu kuće, a potom zapalio njega i automobil.

Svi se sjećamo stravičnih ubojstava koje je počinio Lovre Mesnić (24). On je u ožujku 2013. u obiteljskoj kući na Bokanjcu u Zadru izmasakrirao svoju majku (55) i baku (78) nožem i raznim drugim predmetima se iživljavao na njihovim živiom, a kasnije mrtvim tijelima. Policajci koji su stigli tada na mjesto zločina kažu kako danima nisu mogli doći k sebi zbog stravičnog prizora koji su zatekli tamo. Sud je Masnića proglasio krivim, te je smješten u psihijatrijsku ustanovu.

masnic 554Sljedeće ubojstvo koje je zgrozilo javnost bilo je ono koje se dogodilo na Smiljevcu, kada je 26-godišnjak klamericom iskasapio majku Mirjanu Smolić koja je spavala na kauču u dnevnoj sobi. U spavaćoj su se u istom trenutku nalazili njegov maloljetni brat i sestra. Majčino tijelo odvukao u prizemlje u ostavu, očistio tragove krvi, te hladno oružje sakrio u potkrovlje.

Pod predsjedanjem suca Hrvoja Viskovića, na Županijskom sudu u Zadru, odvija se suđenje 55-godišnjem zadarskom taksistu Zlatku Svirčiću.
On je, podsjetimo, u prosincu prošle godine u Kijevskoj ulici na zadarskom predjelu Bili brig zlatko svircic 8

pucao u 49-godišnjeg Marina Orlovića i njegovog desetomjesečnog sina kojeg je držao u naručju.
Potom je utrčao u kuću Orlovićevih, no za njim je dotrčao njihov susjed i izbio mu pištolj iz  ruke i tako spasio Svirčićevu bivšu suprugu Maju s kojom ubojica ima i dijete iz prvog braka.
Marino Orlović je za nekoliko dana preminuo od zadobivenih ozljeda, a dijete je spašeno. Svirčiću se sudi za teško ubojstvo i dva pokušaja teškog ubojstva.

Vrhovni sud je u cijelosti potvrdio presudu Županijskog suda u Zadru Šimi Karamarku i Ivi Mitroviću za teško ubojstvo Mladena Divnića u Zelengradu 2011. godine. Prvi je dobio sedam godina zatvora, a drugi smješten u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa.
Oni su, prema navodima tužiteljstva, u kuću Zorana Gagića 6. svibnja došli zajedno s kasnije ubijenim Divnićem slaviti Đurđevdan. Tamo su jeli, pili i onda se počeli svađati. Karamarko je Divnića polio vrućom vodom, a oba optuženika su ga tukli rukama i nogama. Bacili su ga na pod i dalje tukli. Onda su malo pili, pa su ga vukli za noge na dvorište. Iako je Divnić zapomagao, nisu prestajali s udarcima ni ispred kuće. karamarko mitrovicPotom mu je Karamarko skinuo hlače, a kad je do pasa gol onako ležao, on i Mitrović su mu zajedno gurali sitno zrnasto kamenje u predio spolnog organa i u stražnjicu. Nakon toga, odveli su ga do Mitrovićeva automobila, a potom ga je Mitrović odvezao na obližnji izvor gdje ga je uz Opačićevu pomoć pokušao oprati od krvi. Vidjevši da mu nema pomoći, Mitrović je oko šest sati ujutro pozvao policiju i Hitnu medicinsku pomoć kazavši kako u automobilu ima ozlijeđenu osobu kojoj je potrebna pomoć.

Na deset godina zatvora osuđen je Zoran Sorić (60), kojega je optužnica teretila da je suprugu Ljubicu Filipović Sorić ubio, a potom bacio u kontejner za smeće te godinu dana prikrivao dokaze, sudsko vijeće zadarskog Županijskog suda proglasilo je krivim za ubojstvo s neizravnom namjerom.zoran soric 5
U noći sa 19. na 20. prosinca 2009. godine, u njihovom stanu u ulici Benka Benkovića, između supružnika došlo do verbalnog sukoba, nakon čega ju je on udario šakom, od čega je pala na pod, udarila se u glavu i preminula. On je u večernjim satima njen leš zapakirao u kartonsku kutiju i bacio u kontejner za smeće. Unatoč potrazi, njeno tijelo nikad nije pronađeno.Nakon toga, on je nastavio živjeti kao da se ništa nije dogodilo, a nestanak je prijavila njena kćer. Tek je kasnije istragom utvrđeno što se dogodilo.

I mještane Galovca potresao je slučaj brutalnog ubojstva 85-godišnje Milke Tokić koja je u listopadu 2013. godine ubijena u obiteljskoj kući. Nju je udarcima u glavu usmrtila 33-godišnja susjeda vjerujući da je ona krivac što nem asreće u ljubavi. Majku je mrtvu u lokvi krvi pronašao sin Nediljko.

Zvjekoslav grginovic 5bog ubojstva bratove nevjenčane supruge, 78-godišnje Zorice Zečević, koju je usmrtio udarcima nogom, 71-godišnji umirovljenik iz Sukošana Vjekoslav Grginović, bili su potreseni mještani Sukošana.
On je na Županijskom sudu u Zadru osuđen je na 4 godine i dva mjeseca zatvora, a utvrđena mu je smanjena ubrojivost.
Pokraj ceste u Kruševu, iz ilegalne lovačke puške 52-godišnji Marko Brkić ubio je suprugu Anu, s kojom je imao troje djece, a potom je sebi pucao u srce. Međutim, uspio je preživjeti.
Sudi mu se za teško ubojstvo supruge.

Mate Zekanović (62) ubio je svoju devet godinu mlađu suprugu Anu u njihovom zajedničkom stanu u Ulici Josipa bana Jelačića 13 na predjelu zadarske Voštarnice, a zatim se sam prijavio zadarskim policajcima. Prema priči susjeda koje smo zatekli ispred zgrade u kojoj se ubojstvo dogodilo, desetak minuta prije samog ubojstva čulo se ženino zapomaganje, međutim nitko od njih nije se htio petljati u sukob supružnika.

Benkovački kraj poreslo je stravično ubojstvo 40-godišnje Divne Morić, dino sakic 2koju je u ožujku 2011. godine ubio njen sin Dino Sakić. Majku je, prema vlastitom priznanju, najprije udario šakom u glavu, da bi je potom zatukao čekićem zadavši joj pet smrtonosnih udarca u stražnji dio glave dok je još omamljena ležala na podu. Tijelo je potom bacio u gusternu. Nakon više od trideset sati ispitivanja policiji je priznao da je majku ubio nakon kraće svađe u kojem mu je majka predbacivala česte odlaske u kladionicu i loše društvo, te stalno traženje novca.

U caffe baru Amadeus u Ulici kralja Dmitra Zvonimira u Benkovcu 18. kolovoza 2010. godine, u večernjim satima, Marinu Palavra (22) i njenog brata Marina Kambera (24) usmrtio je Marko Dukić iz Lisičića.

kamber 6On se nikako nije mogao pomiriti s tim da njegova bivša djevojka Marina više ne želi imati ništa s njim, te ju je pratio, proganjao i maltretirao, što je ona bila ranije prijavila policiji. Kasnije je provođena i istraga je li policija trebala i mogla zaštititi mladu djevojku, a roditelji su podnijeli i tužbu.