MALONOGOMETNI TURNIR U Vukšiću igralo 20 ekipa

U nedjelju, 6. rujna, odigran je jednodnevni malonogometni turnir pod nazivom “U livadi pod jasenom Vukšić 2015” na kojem je sudjelovalo 20 ekipa.
Vrijedni organizatori mladež Vukšića pobrinuli su se da svi prisutni gledatelji zapamte tajbitan športski događaj.
Turnir se igrao cijeli dan po velikim vrućinama, ali se ginulo za svaku loptu, sa žestokim duelima, mnogo lijepih poteza, puno sjajnih prilika i prekrasnih golova.
Velikom finalu, prethodila je utakmica za 3. mjesto.
Snage su odmjerili Vaćane i Budak. Mlada i poletna ekipa Vaćani tijekom cijele utakmice nametnula je žestok ritam igre, s puno trke po cijelom terenu, te su stvorili bezbroj šansi i zasluženo su pobijedili s  rezultatom 2:0 i osvojili treće mjesto.

Bulić pobjedik turnira

U velikom finalu, snage su odmjerili domaćin Vukšić i susjedni  Bulić. Bila je to utakmica u kojoj se vodila žestoka  bitka sa puno htijenja i želje da se osvoji turnir.
Publika je mogla uživati u svakom potezu, udarcu, driblingu i postignutom zgoditku. Tijekom cijele finalne utakmice igralo se otvoreno, žestoko, borbeno sa mnogo velikih prilika i lijepih poteza.
Posebnu draž utakmici dali su  navijači Vukšića  i Bulića koji su sa gromoglasnim navijanjem, bodrili svoje ljubimce , tako je  finalna utakmica dobila poseban štimung, veliki poticaj jednoj i drugoj ekipi.
U prvom poluvremenu  krenulo se odmah žestoko, borbeno i Bulić već u šestoj minuti  poveo sa  1:0.
Sa sredine terena Maričić je uposlio Blaženka Nakića koji sjajno proigrava Vuleliju kojem nije bilo teško sa pola metra pogoditi prazan gol vratara Miletića.
Nakon primljenog gola Vukšić je krenuo u žestoki presing i stvarao  šanse.Marko Bilaver  sjajno je proigrao Franu Ledenka koji puca glavom i lopta je prošla vratara Tokića ali sa gol crte Marićić  je spasio siguran pogodak. Bulića.
U drugom poluvremenu gledatelji su uživali u odličnoj igri sa mnogo šansi ali lopta nije htjela u gol.
U zadnjih pet minuta utakmice Vukšić je krenuo na sve ili ništa nošen gromoglasnim navijanjem svojih navijača, ali sve je ostalo na velikoj želji.Bulić je sačuvao svoju mrežu i nakon zadnjeg sučevog zvižduka nastalo je veliko i neopisivo slavlje igrača i navijača Bulića što su osvojili ovaj kvalitetni jednodnevni malonogometni turnir.

Užitak za publiku

Na kraju možemo zaključiti da je ovaj jednodnevni malonogometni turnir u Vukšiću ispunio sva svoja iščekivanja, a sve pohvale idu na račun domaćina turnira koji se pobrinuo da sve prođe u najboljem redu.

„Bila nam je velika čast nastupiti na ovakvom turniru. Odigrali smo cijeli turnir na visokoj razini i zasluženo podignuli pehar pobjednika. Bilo je zaista teško izdržati igrati na ovakvoj  vrućini cijeli dan, ali ljubav prema malom nogometu i svom mjestu Buliću  bila je jača od svega. Moram posebno čestitati  svim mojim igračima koji su dali zadnji atom snage da osvoje ovaj kvalitetni turnir u Vukšiću -rekao je Peter Nakić-Pećar voditelj pobjedničke ekipe Bulića.

„Velika nam je čast je čast i zadovoljstvo da se možemo  zahvaliti svim  , ekipama koje su sudjelovale na našem turniru, svim  mladim dečkima koji su podnijeli veliki teret u vrhunskoj organizaciji turnira,  mještanima Vukšića, publici koja je došla u ovolikom broju.Nakon pet sušnih godina od kada je ugašen naš nekada najjpoznatiji malonogometni noćni  turnir ,mi mladež Vukšića smo pokazali da želimo i hoćemo opet vratiti naš turnir u velikom svjetlu koji puno znači za naše mjesto – rekli su Josip Pešut, Grga Ledenko i Antonio Marić u ime organizatora turnira mladeži Vukšića.

 

Tekst i foto : Marko Mane Ledenko

Gledatelja 800
Suci: Josip Bakarić i Ante Zubčić

UTAKMICA ZA 3 MJESTO: VAĆANI-BUDAK 2:0

VAĆANI- Bagić,Barišić(1),Blaić,Kartelo(1),Mandušić,Verović,Biluš,Pešić,Majić.Voditelj ekipe: Ivica Beneta-Maći

BUDAK- B.Orlović,Vunić,M.Brčić,K.Bbrčić,I.Br.čić,M.Orlović,Marko Brčić,Miletić.Voditelj ekipe:Ive Bačić-Badžo

FINALE: BULIĆ-VUKŠIĆ 1:0

BULIĆ-Tokić,Z,Nakić,B.Nakić,Vulelija(1),K.Nakić,N.Nakić,Milovac,Šarić.Voditelj ekipe:Petar Nakić-Pećar

VUKŠIĆ-Miletić,Nimac,Jelić,Bilaver,Ledenko,Marić,Matić,Kardum-Pića.Voditelj ekipe:Marko Nimac

Najbolje ekipe:

1.mjesto -BULIĆ: 3 pečena janjca + pehar

2.mjesto- VUKŠIĆ: 2 pečena janjca + pehar

3.mjesto- VAĆANI: pečeni odojak+ pehar

4.mjesto.BUDAK : dvije gajbe pive