IGRE TROBOJNICE 70 mladih sportaša iz Zadra natjecalo se u Reggio Emiliji IGRE TROBOJNICE 70 mladih sportaša iz Zadra natjecalo se u Reggio Emiliji
Od 25. do 30. kolovoza održavale su se u Reggio Emiliji, u Italiji, Igre trobojnice. Igre se održavaju svake 4 godine, a na ovom,... IGRE TROBOJNICE 70 mladih sportaša iz Zadra natjecalo se u Reggio Emiliji

Od 25. do 30. kolovoza održavale su se u Reggio Emiliji, u Italiji, Igre trobojnice.
Igre se održavaju svake 4 godine, a na ovom, 5. izdanju Grad Zadar, kao grad prijatelj grada Reggia, sudjeluje sa preko 70 mladih sportaša u više disciplina: muškoj i ženskoj odbojci, rukometu, judu, plivanju i muškoj košarci.

Igre su namijenjene mladim sportašima u dobi od 11 do 17 godina, a osim promocije sporta, cilj im je i promoviranje tolerancije, zajedništva i multikulturalnosti. Ove godine sudjelovalo je preko 4000 sportaša iz 15 zemalja svijeta. Svi sportaši su smješteni zajedno u sportskom selu, te imaju priliku, osim natjecanja, i za pet dana druženja s vršnjacima sa svih strana svijeta.

Prije otvorenja igara gradonačelnik Reggia primio je delegacije gradova prijatelja u gradskoj vijećnici, istaknuvši pritom važnost organizacije ovih igara za grad Reggio, ali i za same sportaše kojima je ovo jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

Grad Zadar sudjeluje na Igrama trobojnice od samog početka, uključujući svaki puta sve više mladih sportaša.

Samo otvorenje igara, organizirano po uzoru na otvaranje olimpijskih igara, bilo je izuzetno dojmljivo za sve gledatelje, i građane Reggia i sportaše koji su sudjelovali u defileu. Do kraja igara održavaju se brojni turniri i sportska natjecanja, s kojih se Zadrani redovito vraćaju okićeni brojnim medaljama.

 

Foto: Grad Zadar

 • plenty of fish dating site of free dating

  25. rujna 2015. #1 Author

  I am really enjoying the theme/design of your web site. Do you ever run into any browser compatibility issues?
  A handful of my blog visitors have complained about my
  site not working correctly in Explorer but looks great in Opera.
  Do you have any suggestions to help fix this issue?

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.