IGRE TROBOJNICE 70 mladih sportaša iz Zadra natjecalo se u Reggio Emiliji

Od 25. do 30. kolovoza održavale su se u Reggio Emiliji, u Italiji, Igre trobojnice.
Igre se održavaju svake 4 godine, a na ovom, 5. izdanju Grad Zadar, kao grad prijatelj grada Reggia, sudjeluje sa preko 70 mladih sportaša u više disciplina: muškoj i ženskoj odbojci, rukometu, judu, plivanju i muškoj košarci.

Igre su namijenjene mladim sportašima u dobi od 11 do 17 godina, a osim promocije sporta, cilj im je i promoviranje tolerancije, zajedništva i multikulturalnosti. Ove godine sudjelovalo je preko 4000 sportaša iz 15 zemalja svijeta. Svi sportaši su smješteni zajedno u sportskom selu, te imaju priliku, osim natjecanja, i za pet dana druženja s vršnjacima sa svih strana svijeta.

Prije otvorenja igara gradonačelnik Reggia primio je delegacije gradova prijatelja u gradskoj vijećnici, istaknuvši pritom važnost organizacije ovih igara za grad Reggio, ali i za same sportaše kojima je ovo jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

Grad Zadar sudjeluje na Igrama trobojnice od samog početka, uključujući svaki puta sve više mladih sportaša.

Samo otvorenje igara, organizirano po uzoru na otvaranje olimpijskih igara, bilo je izuzetno dojmljivo za sve gledatelje, i građane Reggia i sportaše koji su sudjelovali u defileu. Do kraja igara održavaju se brojni turniri i sportska natjecanja, s kojih se Zadrani redovito vraćaju okićeni brojnim medaljama.

 

Foto: Grad Zadar