72-godišnja žena pala s fraze i poginula, zbog dovođenja u opasnost prijavljen muž

Jučer, 05. veljače 2024. godine oko 14.10 sati policija je zaprimila dojavu kako je u mjestu Slivnica, predio Kneževići, na poljskom putu, ženska osoba u dobi od 72 godine smrtno stradala uslijed pada s radnog stroja-motokultivatora (freza) s kojim je upravljao 75-godišnji muškarac kojem je na mjestu događaja pružena liječnička pomoć.


           Nakon zaprimljene dojave, policijski službenici su na mjestu događaja proveli očevid. Provedenim daljnjim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je 75-godišnji muškarac upravljao radnim strojem na kojem se nalazila priključena prikolica te nailaskom na neravninu na makadamskom putu i naginjanja radnog stroja, ženska osoba koja je sjedila u prikolici pada na tlo nakon čega se prikolica prevrnula na nju te je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja.

         Pri prevrtanju radnog stroja, muškarac je pao u unutrašnjost prikolice te pruženom liječničkom pomoći, nisu mu konstatirane ozljede.


         Zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti,a u svezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom  iz nehaja, protiv 75-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.