Zadarski atletičari osvojili šest odličja u Splitu

U 4. kolu Dalmatinske atletske lige održanom u subotu u Splitu AK Alojzije Stepinac je nastupio s četvero natjecatelja i osvojio šest odličja. 

Ariana Tabak je u bacanju vortexa u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila zlatno odličje s trećim rezultatom sezone u Hrvatskoj (58.26m). 

Drugo mjesto u istoj disciplini osvojila je Natali Barišić koja je uz to u utrci na 60 metara bila prva s rezultatom 9.0s. Važno je napomenuti da je Natali još uvijek limačica. 

Mlađa juniorka Lukrecija Krstičević je bila druga u utrci seniorki na 800m s rezultatom 2.39,2 te treća na 400m s osobnim rekordom 1.04,2. 

Kolekciju medalja upotpunio je srebrom na 60m mlađi kadet Dorijan Jurešić (8.1s).

– Zadovoljni smo nastupom naših atletičara koji su trenirali kroz cijelo ljeto. Ostvarili smo odličan uspjeh na kojima nam je čestitao i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić. Posebno je pohvalio bacačicu vortexa Arianu Tabak koja je u godinu dana popravila svoj rezultat za 20 metara i došla u sami hrvatski vrh ove discipline. U rujnu nas očekuje nekoliko natjecanja, na kojima će naši atletičari imati mogućnost napada na nove osobne rekorde, možda i više od toga, ali i početak rada s novim članovima. Upisi su započeli, a osim putem društvenih mreža moguće nas je kontaktirati na mail akastepinac@net.hr ili mobitel 098-1337036, rekao je prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović.