KK Zadar pobijedio euroligaša Lokomotiva iz Kubana i osvojio treće mjesto

Košarkaši Zadra osvojili su treće mjesto na trećem izdanju Zadar Dogus Basketball Tournamenta, pobjedom nad trećeplasiranom momčadi prošlosezonske Eurolige, Lokomotivom iz Kubana 75-67.

Zadar je tijekom cijele utakmice bio bolja momčad od renomiranog protivnika. Igrači Ante Matulovića pokazali su više želje, borbenosti i koncentracije te posve zasluženo nadigrali rusku momčad.

Sjajni Lovro Mazalin postigao je 18 koševa uz 10 skokova. Ivan Marinković također je imao double-double učinak (14 koševa i 10 skokova). Boris Barać dodao je 13 koševa (3 trice), Maj Kovačević 12 koševa (4 trice), a odličan je bio i kapetan Jakov Vladović sa 9 poena, 5 skokova i 4 asista.

Zadar je tako, s dvije pobjede na ZDBT-u na najbolji način uputio pozivnicu svojim navijačima za početak nove sezone. Otvaranje ABA-ligaške sezone imat će u petak 30. rujna kada na Višnjik stiže beogradski FMP.

Nakon susreta Zadra i Lokomotiva treneri su na konferenciji za medije iznijeli svoje dojmove…

Fotios Katsikaris, Lokomotiv:

Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Igrali su sa srcem, vidjelo se koliko žele pobjedu, ali moram priznati i da su odigrali vrlo kvalitetnu utakmicu, pogotovo u obrani. Što se nas tiče, nikako ne mogu biti zadovoljan pristupom svoje momčadi, imamo puno iskusnih igrača koji bi trebalo znatno bolje reagirati u ovakvim susretima. Očito je pred nama još puno posla. Zahvaljujem organizatorima na pozivu na ovako snažan turnir. Sve je bilo na najvišem nivou, a s posebnim guštom sam se vratio u prekrasni Zadar.

Ante Matulović, trener Zadra:
– Naravno da sam zadovoljan, smatram da smo igrama protiv Budućnosti i Lokomotiva ugodno iznenadili naše navijače koji su nas i danas sjajno bodrili. Ovo nam je veliki impuls pozitivne energije pred početak sezone i vjerujem da će moja mlada momčad ući u ogled s FMP-om s dodatnim samopouzdanjem. Zadovoljan sam igrom gotovo cijele momčadi, jer se samo kolektivnom igrom u oba smjera može pobijediti ovako kvalitetnog suparnika.