LINIJOM OBRANE ZADRA Pobjednici utrke Vanja Petrović i Ante Špaleta

Povodom 30. obljetnice obrane grada u subotu je održana treća atletska utrka Linijom obrane Zadra, od Bokanjca preko Musapstana, Crnog i Ploče do Dračevca, gdje je bio cilj kod tenka. 

Start utrke označio je gradonačelnik Zadra Branko Dukić u čijoj su pratnji bili predstavnicima braniteljskih udruga i dragovoljaca koji su u to vrijeme, 1991. godine, bili na prvoj crti obrane grada. 

Na utrci je sudjelovalo pedesetak sportaša i rekreativaca iz Zadra i s područja Zadarske županije.

Utrku dugu 8.7 km prvi je istrčao Ante Špaleta iz atletskog kluba Pakoštane drugoplasirani je bio, također iz Atletskog kluba Pakoštane, Ante Bakija dok je treće mjesto osvojio mladi Emilio Pucar iz Atletskog športskog kluba Zadar. 

Kod djevojaka slavila je Vanja Petrović iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac. Druga je ciljem prošla Petra Bašić iz Atletskog športskog kluba Zadar. Treće mjesto osvojila je Maja Kurta članica Atletskog kluba Fortius .  

Svi sudionici dobili su spomen medalju za istrčanu utrku dok je po troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji nagrađeno i peharima koje su im uručili Mate Lukić – vijećnik u Gradskom vijeću grada Zadra, Šime Radošević – predsjednik Mjesnog odbora Dračevac te predsjednici atletskih klubova koji su proveli utrku: Mladen Peša – AK Alojzije Stepinac, Ivica Šola – AŠK Zadar i Perica Boro – Klub atletskih veterana Zadar.

Savjetnik gradonačelnika za branitelje, i sam sudionik Domovinskog rata, Tihomir Bakarić uručio je  pehare najstarijem sudioniku utrke 72-godišnjem Rajku Pantalonu te najmlađoj sudionice, petogodišnjoj Nikol Pavić

– Hvala svima koji ste sudjelovali na utrci hvala volonterima, hvala braniteljima, hvala Športskoj zajednici grada Zadra, Zadarskoj županiji, Ministarstvu hrvatskih branitelja i svima vama koji u srcu nosite domovinu i na ovaj način čuvate sjećanje na najslavnije dane hrvatske državnosti i opstojnosti, poručio je  tom prigodom Bakarić.