ABA LIGA U okršaju s Cibonom KK Zadar će tražiti pobjedu

Košarkaši Zadra u nedjelju će (17 sati) u 14. kolu ABA lige gostovati kod Cibone, u hrvatskom košarkaškom El Clasicu. Zadar će u Tornju tražiti iskupljenje za poraz od Sutjeske u Nikšiću, a Cibona izlazak iz rezultatske krize pod dirigentskom palicom novog trenera Damira Mulaomerovića.

Cibona je na početku sezone projektirana kao momčad za Final Four. Bilo je dosta rošada, promjena, intervencija. Roster je bio kvalitetan, ali ga nije pratio rezultat. Sada su promijenili trenera. To će sigurno donijeti određene promjene. Istina, u sedam dana se malo toga može promijeniti, ali da će se Cibona bacati na glavu to je sigurno. Morat ćemo agresivno odgovoriti na to i to tijekom cijele utakmice. Želimo li do pobjede morat ćemo biti bolji nego u prethodne tri utakmice, najavio je trener Zadra Ante Nazor koji očekuje da će Mulaomerović dati više slobode u igri organizatorima igre, prvenstveno nekadašnjem igraču Zadra Florenceu. Ipak, prednost Zadra može biti u činjenici da Nazorova momčad ima više energije, odnosno više igrača koji su odlično fizički pripremljeni…

Slažem se da smo na višoj energetskoj razini, ali budemo li to koristili kao u Nikšiću samo 15 minuta neće nam biti od pomoći. Oni će se bacati na glavu da dobiju, a mi im moramo odgovoriti agresivno i borbeno, računam na takav pristup kroz cijelu utakmicu. Poznajući Mulaomerovićevu košarkašku filozofiju kao igrača, pretpostavljam kako će podosta slobode dati organizatorima igre. Nadalje, Cibonina unutarnja linija je više nego korektna, tako da nas očekuje teška utakmica, dodao je Nazor.

Prvi ovosezonski najveći derbi hrvatske košarke, igran u Krešinom domu pripao je Zadru, ali malo tko je nakon te utakmice mogao pretpostaviti da će Zadrani sljedeći derbi dočekati na petom, a Zagrepčani na posljednjem mjestu. Štoviše, Cibona je nakon debakla u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Budućnosti promijenila i trenera. Slavena Rimca naslijedio je Damir Mulaomerović, kojemu će asistirati bivši igrač Zadra Bariša Krasić.

Vjerojatno su time nastojali izazvati neki pozitivan šok, ali to su njihovi problemi, kojima se mi ne trebamo zamarati. U Zagrebu nikada nije lako pa neće biti ni ovaj put i zato se ovih dana moramo maksimalno posvetiti našoj igri, kako bi što spremniji dočekali tu utakmicu, kaže centar Zadra Drago Pašalić.

Kakvu Cibonu očekujete?

Cibona je kvalitetna momčad, koja ne zaslužuje biti na dnu ljestvice. Dogodile su im se neke stvari, izgubili su neke utakmice koje možda nisu trebali i ne igraju onako kako su svi očekivali, ali imaju dosta kvalitetnih imena, iskusnih igrača i vjerujem da će se u nastavku sezone dizati. No, ponavljam, ne želim razmišljati o njima, nego se isključivo fokusirati na naš posao. Idemo tamo odigrati junački i napraviti sve za pobjedu.
U čemu Zadar može još najviše napredovati?
Od početka sezone govorim da na utakmicama ne prezentiramo ni blizu onoga što je naš potencijal. Po onome što vidim na treninzima, imamo zaista puno potencijala i to trebamo početi koristiti. Ako dođemo na razinu da igramo barem blizu onako kako treniramo, onda se tek ne trebamo nikoga bojati, za kraj će Pašalić.