ADVENT NA VIRU Puštanje 4.000 lampiona, darovi djeci i koncert Crvene jabuke!

Paljenje i puštanje tisuću lampiona svakog od četiri adventska tjedna uz nastup klapa i glazbenih sastava, jutarnji dječji programi sa svetom Lucom i svetim Nikolom, dolazak Djeda Mraza s poklonima za mališane, svečano ukrašeni Trg svetog Jure s blagdanskom ponudom tradicijskih jela i pića te spektakularni koncert „Crvene jabuke“ na Božić – kraći je izbor iz raskošnog sadržaja manifestacije „Advent na Viru“ koja će i ove godine sa sloganom „Zaviri na Vir“ privući brojne prijatelje otoka Vira. 

Uz to, 26. listopada s paljenjem 1. adventske svijeće čeka nas nastup klape „Rišpet“, grupa „Vista“ svirat će 3. prosinca uz paljenje 2. adventske svijeće, 10. prosinca kada se pali 3. adventska svijeća nastupa grupa „Zadar Express“, a 17. prosinca s paljenjem 4. adventske svijeće svirat će grupa „Central“. Na Silvestrovo 31. prosinca nastupit će popularni „Baruni“ te Petra Kovačević & Band. Organizator cijelog adventsko-novogodišnjeg eventa je „Vir turizam“, a sponzor Općina Vir. Naravno, 26. prosinca vozit će se i tradicionalna Božićna biciklijada Zadar – Vir kao 19. dosadašnja.

„Prošlogodišnje iskustvo organizacije adventskog eventa bilo je više nego pozitivno, pa priču ponavljamo i ove godine s još sadržajnijim programom. Cilj nam je tijekom cijele godine imati programe i manifestacije koji u druženju, zabavi i veselju okupljaju stanovnike otoka, okolice Vira i cijele Zadarske županije“, kaže Željan Kalac, direktor destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam“ koja se javlja kao organizator svih događanja na Viru. Tako je odmah nakon tradicionalne manifestacije „Virsko ljeto“ kompanija uz sponzorstvo Općine Vir organizirala četverotjednu sportsku manifestaciju 4 u 1! koja je s Alpe Adria Jet Ski Tourom, maratonom, triatlonom i biciklijadom, otok Vir predstavila kao prvorazrednu izletničku i destinaciju sportskih evenata. Priča ide dalje, ovog puta s predznakom obiteljskog okupljanja u vremenu darivanja.

„Mi kao destinacijska menadžment kompanija provodimo programe sadržane u master planu turističkog razvoja, a bitna odrednica sadržaja svih programa je promocija Vira kao obiteljske destinacije“, naglašava direktor Kalac navodeći kako će „Vir turizam“ organizacijski i događajno pokriti cijeli blagdanski i praznični period od konca studenoga do prvih dana siječnja, odnosno od manifestacije „Advent na Viru“ do tradicionalnog dočeka Nove godine na otvorenom i klapskog koncerta u crkvi svetog Jurja.

PROGRAM ADVENT NA VIRU & NOVA GODINA

26. listopada: Paljenje 1. adventske svijeće i nastup klape „Rišpet“.

3. prosinca: Paljenje 2. adventske svijeće uz nastup grupe „Vista“.

6. prosinca: Sveti Nikola; jutarnji dječji program, radionice i animacija.

10. prosinca: Paljenje 3. adventske svijeće uz nastup grupe „Zadar Express“.

13. prosinca: Sveta Luca na vrata kuca; jutarnji dječji program, radionice, podjela slatkiša djeci.

17. prosinca: Paljenje 4. adventske svijeće uz nastup grupe „Central“.

22. prosinca: Posjet Djeda Mraza otoku Viru; jutarnji program, podjela poklona školskoj i vrtićkoj djeci.

24. prosinca: Badnjak; paljenje Badnjaka i grupa „Modus“.

25. prosinca: Božić; koncert „Crvena jabuka“.

26. prosinca: 19. biciklijada Zadar – Vir; Božićna biciklijada.

31. prosinca: Doček Nove godine; koncert „Baruni“, Petra Kovačević & Band.

3. siječnja: koncert klapa u crkvi svetog Jurja.