ADVENT U ZADRU Očekuje nas bogat i zanimljiv program tijekom 40 dana! ADVENT U ZADRU Očekuje nas bogat i zanimljiv program tijekom 40 dana!
Puno više događaja, sadržajnija adventska manifestacija, probrana urbana domaća estradna imena i zabava za svačiji ukus, uz omiljeno klizalište i adventske kućice, kratki su... ADVENT U ZADRU Očekuje nas bogat i zanimljiv program tijekom 40 dana!
Puno više događaja, sadržajnija adventska manifestacija, probrana urbana domaća estradna imena i zabava za svačiji ukus, uz omiljeno klizalište i adventske kućice, kratki su sadržaj petog izdanja „Adventa u Zadru“ koji je zadarskoj javnosti danas predstavljen u Turističkom informativnom centru. U kući zadarskog turizma o skoroj manifestaciji, njezinom programu i činjenici da će tijekom svih 40 dana trajanja eventa (22. studenoga – 2. siječnja 2020.) biti ispunjena sadržajima, govorili su u ime Grada Zadra pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Ivica Katić, direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka i direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić.
– Svake godine pokušavamo „Advent u Zadru“ podignuti na viši nivo, pa ovogodišnja manifestacija traje ukupno 40 dana s bogatim programima na Trgu pet bunara, Trgu Petra Zoranića i Narodnom trgu, kao i na Višnjiku gdje će biti klizalište. Kako se u sklopu „Adventa“ održava i deveto izdanje manifestacije „Đir po gradu“, u koju su uključeni brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji, nadam se da će ponuđeni program zadovoljiti sve ukuse i biti u punoj funkciji produženja sezone – istaknuo je pročelnik Katić. Direktor Paleka ukratko je predstavio program i izvođače koji će tijekom „Adventa u Zadru“ zabavljati sve posjetitelje, ali je prije svega naglasio pozitivan turistički i destinacijski efekt održavanja adventske manifestacije.
– Trudili smo se napraviti što bogatiji i raznovrsniji program kako bi svi Zadrani i gosti našeg grada uživali tijekom manifestacije i skorih blagdana. Prošle smo godine u vrijeme Adventa u Zadru imali 34 posto rasta dolazaka i noćenja turista u odnosu na godinu ranije, što pokazuje kako smo u posezoni uspjeli stvoriti te na višu razinu podići manifestaciju koja je privlačna domaćim ljudima i inozemnim gostima. To je cilj i zadaća TZ-a, pa očekujemo kako će se pozitivni trendovi, koje bilježimo u listopadu i studenomu, nastaviti i do kraja ove godine – kazao je Paleka, dodavši kako je za organizaciju adventske manifestacije uloženo više od milijun kuna.
Na mrežnoj stranici advent.zadar.travel koju je postavila Turistička zajednica Grada Zadra, mogu se pronaći sve detaljne informacije o događajima ili cjelokupnoj ponudi manifestacije „Advent u Zadru“, a besplatna mobilna aplikacija koju je za Tržnicu Zadar i TZ Grada Zadra napravio studio Spring Media, pružit će sve informacije o gastronomskoj ponudi adventskih kućica te događajima na „Adventu u Zadru“.
– To je novost, kao i dodatna tehnološka mogućnost da se što jednostavnije dođe do informacije. Aplikacija će također imati mogućnost ubacivanja snijega ili Djeda Božićnjaka, kako bi djeca i njihovi roditelji, kroz tehnologiju proširene stvarnosti, svojim fotografijama i njihovim dijeljenjem na stranicama društvenih mreža, mogli što ljepše dočarati „Advent u Zadru“ – zaključio je direktor Letinić.
Manifestaciju „Advent u Zadru“ organiziraju Grad Zadar, TZ grada Zadra, Tržnica Zadar i Višnjik Zadar u suradnji i partnerstvu sa zadarskom Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.

OKVIR: Nastupaju Prljavo kazalište, Hladno pivo, Vanna, Vatra, Psihomodo Pop, TBF…
Bogati program „Adventa u Zadru“ otvorit će 22. studenoga legendarno „Prljavo kazalište“, a dan kasnije svirat će „Cubismo“. Izdvajamo i koncerte Marka Škugora (29. studenoga), „Hladnog piva“ (30. studenoga), Domenice (6. prosinca), Vanne (13. prosinca), klape „Rišpet“ (14. prosinca), grupe „Soulfingers“ i Maria Petrekovića (20. prosinca), rock grupe „Vatra“ (21. prosinca), dok će za Badnjak i Božić nastupiti „A strana“ (24. prosinca) i grupa „Forum“ (25. prosinca). „Psihomodo Pop“ svirat će 27. prosinca, potom Ivan Zak (28. prosinca), a za doček Nove godine nastupit će grupa „Zaratino“ i splitski „TBF“.

OKVIR: Ima toga još: Đir po gradu, adventske kućice, KUD-ovi, zborovi, Dječji Advent, utrka Djedova Božićnjaka, Iška kraljica…
„Advent u Zadru“ uz mnoštvo novih sadržaja ponudit će i sve najbolje od proteklih godina, pa se devetim izdanjem nastavlja „Đir po gradu“ koji će osigurati prigodne cijene u najboljim zadarskim restoranima, trgovinama ili muzejima u vrijeme trajanja manifestacije (22. studenoga – 15. siječnja 2020.), a najmlađi će već od 23. studenoga ponovno uživati u programu Dječjeg Adventa. Paljenje adventskih svijeća, puno nastupa klapa, DJ-eva, zborova, KUD-ova, kazališnih predstava uz uživanje u druženju na adventskim kućicama, standardni su šušur „Adventa u Zadru“, dok je snježni spektakl rezerviran za 21. prosinca kada se na Velom Ižu održava „Iška kraljica“. Sveti Nikola (6. prosinca) i Sveta Luce (13. prosinca) posjetit će Zadar i ove godine, dok će 22. prosinca utrka Djedova Božićnjaka biti „brzi“ uvod za dolazak Djeda Božićnjaka (24. prosinca) i njegovu promenadu od Narodnog trga do Foruma.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.