ADVENTSKA DOGAĐANJA Bogat i raznovrstan program svakodnevno do kraja godine!

Program Adventa u Zadru na Trgu Petra Zoranića u sklopu manifestacije Đir po gradu se nastavlja uz zabavni glazbeni program na pozornici „SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA” uz ULTRA SONIK.
15. prosinca, u utorak, na Adventu zabavlja vas Bepo Matešić i kantaduri od 19 do 20 sati.
16. prosinca, u srijedu, od 17 sati održat će se predstava sv. Rita u sklopu programa humanitarne akcije Putevima sv. Frane uz glazbeni program u izvedbi volontera Samostana sv. Frane i Backstage radionice.
17. prosinca, u četvrtak od 18. sati opet plešemo u zumba ritmu uz plesni klub Zara i plesače iz cijele Zadarske županije od 18 sati na trgu Petra Zoranića. Za vas nastupaju profesionalni plesači zumbe Meri i Enmanuel koji vam donose egzotične latino ritmove iz Dominikanske republike.
Od 20 sati zabava se nastavlja uz Jeger party uz Jakšu Jordesa na saksofonu i DJ Dizzija u organizaciji Svarog bara.
18. prosinca, u petak, u 17 sati održat će se Dječji festival” RADOST BOŽIĆA uz Ultra Sonik ” uz nastup dječjeg zbora Voštarnica.
Kasnije se zabava nastavlja uz Zaratino bend od 21 do 23 sata.
19. prosinca, u subotu jutarnji program od 11 do 12 sati rezerviran je za Dječji festival” RADOST BOZIĆA uz Ultra Sonik “. Nastupit će dva plesna ansambla, plesni ansambl Sanje Petrovski i plesni tim Preko uz mažoretkinje. Na adventu vas očekuje prigodni program zagrijavanja za humanitarnu Utrku djedova božičnjaka-mjesto okupljana gdje će od 10 sati prijavljeni sudionici preuzimati odijela djedova božičnjaka. Utrka starta u 12 sati. Prijave za utrku mogu se izvršiti na e-mail zadar@soundset.hr
U subotu od 17 sati nastupa Plesni Studio 1 sa svojom plesnom skupinom plešu na pjesmu Fun od Pit bula.
Od 18 sati pali se četvrta adventska svijeća u crkvi sv. Šime koju će upaliti rektorica Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc Dijana Vican; obrede predvodi Msgr.dr. Želimir Puljić nadbiskup a pjeva katedralni zbor sv. Stošije. Jučer je rektorica Dijana Vican posjetila Advent u Zadru te se susrela s ravnateljicom Narodnog muzeja Zadar Renatom Peroš, koordinatoricom manifestacije Đira po gradu Danijelom Rimanić i Josipom Skoblarom, vlasnikom konobe Skoblar.
U subotu od 20 sati na Adventu gostuje bend Zadar Express.
20. prosinca, u nedjelju na adventu nudi se bogat dječji program uz Dječji festival” RADOST BOZIĆA uz Ultra Sonik “. Održat će se dječja radionica od 11.30 do 13 sati. U 12 sati nastupa Plesni studio 1 sa svojom plesnom skupinom, plešu na pjesmu Fun od Pit bula. Nastupaju još zadarska djeca Zbor iz Crikvenice i Libretići.
Dječji festival” RADOST BOZIĆA uz Ultra Sonik ” održava se od 11 do 13 sati i od 17 do 19 sati. Nastupit će
Od 19 sati nastupit će zadraska vokalna skupina Aka cresenendo i Festival ulične glazbe
21. prosinca, u ponedjeljak od 19 sati na repertoaru je opet Festival ulične glazbe.
22. prosinca, u utorak od 19 sati nastavlja se Festival ulične glazbe
23. prosinca, u srijedu u 11.30 sati održat će se predstava Povijesni đir po gradu prema scenariju Ane Dobrović i njenom romanu Plovidba kamenim brodom. Glumit će Gabrijela Meštrović Maštruko i Dragan Veselić, u organizaciji Narodnog muzeja Zadar. Podsjećamo da se je premijera Povijesnog đira po gradu održala 23. prosinca 2013. godine u sklopu manifestacije Đir po gradu u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, točno prije dvije godine. U 11.30 kreću s Narodnog trga, u 12 će biti na Trgu Petra Zoranića.
Od 17 sati održat će se predstava sv. Franjo i Klara u sklopu programa humanitarne akcije Putevima sv. Frane uz glazbeni program u izvedbi volontera Samostana sv. Frane i Backstage radionice.
24. prosinca, u četvrtak od 11 do 12 sati Novi radio dijeli darove na Adventu u Zadru.
Od 11.30 do 13 sati nastupit će klapa Niko na Narodnom trgu u Zadru.
25. prosinca, u petak na Božić nastupit će naša fenomenalna Nela Šarić od 20 sati na Trgu Petra Zoranića.
26. prosinca, u subotu ujutro održava se Dječji festival” RADOST BOZIĆA uz Ultra Sonik ” od 11 do 13 sati.
Navečer nas zabavljaju Neprijatelji sa svojim urbano domaćim hitovima.
27. prosinca, u nedjelju održat će se dječja radionica od 11.30 do 13 sati.
Večer je posvećena zadarskim pjesama uz Šimu Ivčića i grupu Dalmatico od 20 sati.
U 19 sati održat će se gradski Božićni koncert u katedrali sv. Stošije.
29. prosinca, u utorak održat će se Božićni koncert klapa s otoka Paga u Gradskoj loži, na Narodnom trgu u organizaciji Narodnog muzeja Zadar.
30. prosinca, u srijedu od 17 sati održat će se predstava legenda o četvrtom kralju u sklopu programa humanitarne akcije Putevima sv. Frane uz glazbeni program u izvedbi volontera Samostana sv. Frane i Backstage radionice.
KLIZALIŠTE FORUM
Manifestacija Đir po gradu -Klizalište Forum
U sklopu manifestacije Đir po gradu nastavlja se program na klizalištu Forum!
Nastavlja se škola klizanja svakim danom i tečaj Plesa na ledu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 15 sati uz cijenu od 30 kuna po terminu. Prijave i više informacija možete dobiti na blagajni klizališta ili na info mobitel: 091 62 00 078.
Bakmazov tjedan na Klizalištu
Ovaj tjedan Bakmaz vas daruje na Klizalištu Forum. Pripremili smo brojne nagrade i iznenađenja za male klizače i klizačice. Bakmazovi darovi dijele se od ponedjeljka 14. prosinca. Posebne darove Bakmaz je pripremio za polaznike škole klizanja. U četvrtak i petak u popodnevnim satima Klizalište Forum će posjetiti i Super Lori, Bakmazova maskota koja sa sobom nosi darove za najspretnije klizače. Čekamo Vas na Klizalištu Forum!