AMERIČKI KOŠARKAŠ MISLAV BRZOJA: Rodbina je ponosna zbog mog prelaska u KK Zadar!

Novi igrač Zadra, 22-godišnji Mislav Brzoja u razgovoru za službenu stranicu kluba kkzadar.net izrazio je zadovoljstvo potpisom trogodišnjeg ugovora sa Zadrom…

Jako sam zadovoljan i uzbuđen zbog dolaska u Zadar. Riječ je o klubu s velikom tradicijom, Zadar je grad košarke sa sjajnim navijačima i dobrom upravom. Smatram da je Zadar idealan klub za moj košarkaški razvoj i veselim se igranju pred zadarskom publikom.

Brzoja je sa Zadrom dogovorio trogodišnju suradnju, što bi značilo da planira ostaviti trag na Višnjiku…

Istina, želim ostaviti svoj pečat u Zadru. U ove tri godine želio bih u potpunosti sazrijeti kao igrač. Cilj mi je nametnuti se treneru svojim liderskim sposobnostima i biti primjer ostalim mladim igračima u klubu, čak i starijima.

Brzoja je u mlađim uzrastima igrao za Dubravu, da bi se nakon toga otisnuo u smjeru Amerike…

Odigrao sam u Dubravi i jednu seniorsku sezonu, u generaciji zajedno s Darijem Šarićem. Nakon toga sam odlučio otići na sveučilište u SAD. Smatrao sam da je to najbolja odluka za mene i bila je ispravna. U međuvremenu sam sazrio u glavi, kao igrač i kao čovjek. Upoznao sam jednu drugu ‘vrstu košarke’, onu američku s puno više atletizma i brzine u odnosu na europsku, te smatram da će mi to iskustvo jako pomoći u daljnjem razvoju kao igač Zadra.

Brzoja je polivalentan igrač koji igra na pozicijama dva i tri, a po potrebi može igrati i na mjestu organizatora igre…

To što mogu pokriti više pozicija zasigurno je plus koji donosim treneru Matuloviću. Primjerice, ako upadnemo u probleme s faulima ili zbog taktičkih razloga mogu igrati i organizatora igre. S tim nemam problema. 

Treninzima kluba trebao bi se priključiti kroz iduća dva dana, a prilagodba na Zadar neće mu predstavljati problem…

Moji su roditelji iz Zadra, tako da mi Zadar nije nepoznanica. Imam ovdje puno rodbine, svi su jako ponosni zbog mojeg dolaska. Imat ću veliku podršku s tribina, to je sigurno.