Anđelo Žilić traži sredstva za opremanje Memorijalnog centra za žrtve u Škabrnji Anđelo Žilić traži sredstva za opremanje Memorijalnog centra za žrtve u Škabrnji
Županijski vijećnik Domovinskog pokreta, Anđelo Žilić, poslao je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti. Podsjetimo, on i njegova obitelj teško su stradali u Domovinskom ratu.... Anđelo Žilić traži sredstva za opremanje Memorijalnog centra za žrtve u Škabrnji

Županijski vijećnik Domovinskog pokreta, Anđelo Žilić, poslao je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti.

Podsjetimo, on i njegova obitelj teško su stradali u Domovinskom ratu. Tada je bio dječak star 1,5 godina, ranjen je i danima je krvario skriven u podrumu. Obitelj je uspjela izbjeći pokolj bijegom preko polja.

“Domovinski pokret unutar Kluba vijećnika izabranih s liste grupe birača dr. Ivica Žuvela predao je amandman na Proračun Zadarske Županije za 2022. godinu. Predloženi amandman ima za cilj osigurati sredstva za opremanje Memorijalnog centra u Škabrnji u čast svim žrtvama. Općina Škabrnja je pokrenula projekt izgradnje zgrade Općine sa memorijalnim centrom koja će pružiti svim posjetiocima mogućnost da se na interaktivan način pristupi prošlosti i da se na žrtve Škabrnje nikad ne zaboravi. 

Škabrnja je prije rata bila bogato mjesto, međutim, situacija je sada potpuno drugačija. Sa malim proračunom općina na težak način popunjava rupe u financijskom proračunu te nažalost dolazi do zastoja u realizaciji određenih projekata pa tako i izgradnja i opremanje Memorijalnog centra.

Kako bi to spriječili i osigurali nesmetanu gradnju i opremanje Memorijalnog centra u čast svim žrtvama Škabrnje, Domovinski pokret smatra da bi se trebalo pomoći Općini Škabrnja i osigurati sredstva u proračunu za 2022. godinu. 

Angelo Žilić

Županijski vijećnik Domovinskog pokreta 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *