Ante Fuzul: Knez traži kupce za terene koji pripadaju Ortopedskoj bolnici Biograd Ante Fuzul: Knez traži kupce za terene koji pripadaju Ortopedskoj bolnici Biograd
Ante Fuzul, dopredsjednik Gradskog vijeća Biograda poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti: “Čitajući izjavu sa sjednice u jednom dnevnom listu pročitao... Ante Fuzul: Knez traži kupce za terene koji pripadaju Ortopedskoj bolnici Biograd

Ante Fuzul, dopredsjednik Gradskog vijeća Biograda poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti:

“Čitajući izjavu sa sjednice u jednom dnevnom listu pročitao sam izjavu Kneza da sam otišao ministru Kujundžiću po novce za spas bolnice. Kako domišljato, sve pršti od inteligencije, ne znam jeli to sam smislio ili je pozvao uobičajeni uži kabinet svog ureda. Da odmah raščistimo, sam gradonačelnik trebao znati da kod ministra Kujundžića nema para, jer je on sam sve potrošio što je Kujundžić dao njemu kao predsjedniku upravnog vijeća, te je u 6 godina uz sve te novce čak napravio i minus od 37,5 milijuna predsjedavajući upravnim vijećem bolnice, pa nisam ni išao tamo. To ionako nije moja dužnost, već je dužnost predsjednika upravnog vijeća. Gradonačelnik bi to znao da je pročitao statut bolnice ili barem članak 18. Statuta bolnice. No on ne čita, samo potpisuje.
Da odmah razjasnimo i torbu, prije dvije godine gradonačelnik je sa delegacijom putovao u Oslo na dodjelu Nobelove nagrade pravdajući to obvezom dopredsjednika udruge Gradovi za mir te pokušajem da pronađe investitore za projekt pompozno nazvan „Zdravstveni turizam“. Na 19. sjednici GV Biograda u dnevnom redu sjednice bila je točka koja se najavila kao strategija razvoja zdravstvenog turizma, a na kraju nazvala izvješćem u kojoj je navedeno da je Oslo na tri sata leta od Biograda. Moj cilj putovanja je bio da upozorim „Knezove investitore u zdravstveni turizam“ da je ravnatelj bolnice objavio 26.9.2019. oglas s pozivom za iskazivanje interesa za najam nekretnina koje su bile planirane za zdravstveni turizam i izgradnju novog gerontološkog centra uz bolnicu. Htio sam požuriti „Knezove investitore iz Norveške“, ali su isti nestali zajedno s medvjedom s kojim su se tada slikali gradonačelnik i dogradonačelnik. Prema onome što sam čuo, pobjegli su u nepoznatom pravcu prema sjevernom polu u nadi da ih ova „stručna“ ekipa iz Biograda neće više pronaći.

IMG_20191010_145504

FOTO Javni poziv objavljen u Zadarskom listu 
Isto tako, moram napomenuti da mi je žao što nisam primijetio gradonačelnika da me prati inače bi mu kao našem „velikom vođi“ rekao da idem u Oslo, a da je ovo stvarno samo pamflet kako se to u tekstu ushićeno ustvrdilo. Ne znam samo jeli se na sjednici znojio zbog ushićenja koje je doživio zbog dubokoumnog zaključka o pamfletu ili je razlog nedavna akcija Krim policije u Croata d.o.o., za koju smo čuli da se dogodila prije nekih mjesec dana.
Vjerojatno su i ostali vijećnici gradskog vijeća koji nisu prisustvovali sjednici putovali sa mnom. Jadno i bijedno.
Šalu na stranu.
Naravno da nisam putovao tamo, niti je u cijeloj priči bitno jesam li putovao ili ne. Ovo je jasan pokušaj skrivanja činjenice da u gradu postoji dobar dio ljudi koji se ne slaže sa ovim rješenjima u prostornim planovima koji se rade i cilj je bio upozoriti na to.
Mi smo odlučili iz protesta ne sudjelovati na ovoj sjednici iz dva razloga koja smo naveli u svom dopisu, a koji nije ni pročitan ni prenesen kako smo napisali.
Dakle, protivimo se dijelu prostornog plana uređenja grada u dijelu u kojem se predviđa novi dio u duljini zapadnog nasipa postojeće marine Kornati Jug od trajektne luke do postojećeg ulaza u marinu. Razlog je što će time biti uništeno stanište losture, zaštićene vrste školjke, te što će time akvatorij plaže Bošana u tom dijelu biti nepovratno zagađen i izgubljen za kupače. Razlog tome je i to što je taj dio dubine 3,5-7 m i kao takav je bez dodatnog produbljivanja neiskoristiv za namjenu koja se predviđa. Sve to tvrdimo od 2009. godine kada sam još kao dio MO HDZ Bošane, Kožine i Vruljina spriječio da bi se poslije ponovno isti plan gurnuo preko županijske razine. To što gradonačelnik tvrdi da prati plan višeg reda, neka se kao samodeklarirani borac protiv krupnog kapitala izbori da se to ukloni iz tog plana, jer je on dao suglasnost za taj plan pod izlikom da se time spriječilo veće zlo, bar je takvo objašnjenje bilo za tadašnje članove GO HDZ Biograd.
Drugi razlog nismo uputili na prostore bivših odmarališta, već na prostor između ta dva odmarališta na kojem se trenutno nalaze kampovi. Nismo uopće prigovorili na park šumu Soline niti na uređivanje iste u dijelu ispod ulice Put Solina prema moru, već svoj prigovor usmjeravamo na prostor iznad ulice Put Solina. No, to je komplicirano za shvatiti, za to treba znati čitati sa razumijevanjem. Lakše je reći da sam otišao vukući kufer, pa je zbog toga dopis (pamflet) pokušao minorizirati kao nebitan.
Zar me gradonačelnik prati? Jer ako je, to je stvarno jad i bijeda ako „dokoni“ gradonačelnik prati vijećnike po gradu po onoj narodnoj: Dok selo gori, baba se češlja. Na vijeću na kojem nismo prisustvovali je bilo izvješće o izvršenju proračuna gdje se za izvršenje od svega 13,84% okrivilo stare razloge: slabu prodaju gradskih terena, slabo povlačenje iz EU fondova i pomoći iz drugih proračuna, te slabo punjenje proračuna iz izvora komunalnih doprinosa. Oni koji to razumiju, kako reče gradonačelnik, rekli bi da se tako naziva i opravdava nesposobnost ove vlasti koja je u tom izvješću prikazala povećanje zaduženja grada koja se zajedno sa kreditima i svim zaduženjima vrti na nekih cca 65 milijuna kuna koje će morati rješavati netko drugi.
I za kraj, najavio je povećanje naknade za odvoz smeća jer moraju voziti smeće u Obrovac, jer ne mogu više voziti na Baštijun. Razlog je taj što je Baštijun zatvoren iako ima kapacitet za još ovoliko smeća koliko je do sada odloženo. Razlog zatvaranja je to što se nisu provele smjernice Ministarstva zaštite okoliša za provedbu sanacije odlagališta Baštijun iako se to godinama navodno radi, ako je suditi po stavkama u proračunu. Dakle, povećanjem cijene građanima platiti će se to što netko tko nije provodio smjernice za sanaciju. Zanimljivo je da nema nikakve odgovornosti za tu osobu, već će se račun za nečinjenje kao i obično naplatiti građanima. Vjerodostojno, nema što!

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.