Ante Fuzul najavio kandidaturu za gradonačelnika Biograda

Ante Fuzul, biogradski nezavisni vijećnik, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Prije par dana dobili smo službeni poziv za svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Biograda. Trebala bi se trebala održati 15. siječnja 2021. godine s početkom u 18.00 sati. U nekim drugim vremenima to je bio uobičajeni folklor, jer je svečana sjednica prilika gradonačelniku da se hvali što je napravio s našim novcem u protekloj godini i daje obećanja za buduće razdoblje koja najvjerojatnije neće ispuniti.
Tako je bilo svake godine do sada, no, kao što znate, počev od ožujka 2020. godine zbog pandemije Covid19 virusa, propisane su razne mjere ograničenja, što je dovelo do toga da su zadnje 4 sjednice gradskog vijeća grada Biograda na Moru održane putem platforme za videokonferencije. Prigovore oporbe na takvo ponašanje, posebice u svibnju i kolovozu vladajući su ignorirali, iako su uvjeti bili puno bolji nego što su sada, a mjere koje su donesene od strane nacionalnog stožera puno blaže nego sad. Isto tako, da podsjetimo, nacionalni stožer je prije par dana produžio postojeće rigorozne mjere, zbog kojih ugostiteljski objekti ne rade, zabranjeno je okupljanje više od 25 osoba na otvorenom. No, gradskoj upravi gradonačelnika Kneza te mjere očito ne znače ništa, jasno je da ih to neće spriječiti da organiziraju svečanu sjednicu.
Mi smo odlučili odbiti poziv na svečanu sjednicu, upravo zato što želimo poštovati mjere nacionalnog stožera te smo pozvali i gradsku upravu da odustanu od organizacije navedene sjednice dok se ne steknu uvjeti za to, odnosno dok nacionalni stožer ne ublaži mjere na snazi.
No ne vjerujemo da će isti odustati od svojeg nauma, jer je prevelika želja da se pohvali skupo izgrađenim projektima, poput recimo Poduzetničkog inkubatora, za kojeg se još uvijek ne zna koliko je koštao. Za Poduzetnički inkubator utvrđeni trošak iz dokumentacije koju smo dobili na sjednici je oko 32 milijuna kuna i ima površinu 1869 m2, a sad po zadnjim podacima se u medijima već spominje cijena od 38 milijuna kuna, a površina je cca 2406 m2. Tko zna, možda je od te sjednice u svibnju nabujao Poduzetnički inkubator, bilo je dosta kiša, a ovo je ipak poljoprivredni kraj, a zemlja rodna, a možda je samo gužva zbog Knezovih „pilića“ ili „tučića“ utjecala na povećanje dimenzija.
Već smo kroz ovaj mandat pisali o raznima aferama koje su ovu vlast obilježile pa ćemo ovdje spomenuti samo one najpoznatije kao npr. sumnjivu nagradnu igru u organizaciji radija Bnm u ljeto 2019, više od 3 godine traganja za nestalim kamenom s mula, za kojeg je gradonačelnik tvrdio da ne zna gdje je, a kojeg smo pronašli ugrađenog u kamenu kućicu na ranču do njegovog, te je Provjereno tražila neuspješno gradonačelnika i njegovog prvog suradnika direktora Bošane da se zacrvene pred kamerama. Projekt POS koji se malo gradi, malo ne gradi, pa je cijena kvadrata stana došla skoro na tržišnu vrijednost. Zatim su tu preskupi projekti poput dogradnje vrtića, već spomenutog Poduzetničkog inkubatora i sličnih projekata kojima su kvadrati izgrađeni po cijenama od preko 2000 € po kvadratu što je maksimalna tržišna cijena prodanih stanova u našem gradu. Vezani smo jako uz naš kamen sivi, jer postajemo poznati i po zidovima koji se grade svuda, malo na plaži, malo na plantaži ili rančevima, a malo na ogradnom zidu našeg gradonačelnika. A kad nema kamena, radimo skupe i (ne)potrebne bušotine za crpljenje vode, preplaćene višestruko na udaljenosti manjoj od 200 m od spomenutih rančeva.
Zbog svega toga krenuli smo u pripreme za predstojeće lokalne izbore, koji se održavaju ove godine u svibnju, te već sada možemo najaviti kandidaturu Ante Fuzul, sadašnjeg potpredsjednika gradskog vijeća za gradonačelnika grada Biograda na Moru kao nezavisnog kandidata. Nastavit ćemo beskompromisnu borbu za bolji život svima, za grad u kojem se neće dobivati posao ili uvjetovati dobivanje posla stranačkim i rodbinskim vezama, za grad u koji će se naši studenti, kao obrazovani stručnjaci vratiti i zasnivati obitelji, nastaviti graditi grad na našim starim temeljima. Nastavit ćemo svoju borbu za vraćanje starog sjaja Biogradu koji on zaslužuje kao kraljevski hrvatski grad, nastavit ćemo tu borbu zato što nam je grad Bnm u srcu, a ne u džepu. Nastavit ćemo našu borbu kao Nezavisna lista „Bnm u srcu“. I pozivamo Vas da nam se pridružite i pošaljete ovu nesposobnu vlast tamo gdje joj je već odavno mjesto.
U ime nezavisne liste „BNM U SRCU“
Ante Fuzul, dipl. ing.