Ante Martinac najizgledniji kandidat za dožupana, podržavaju ga i branitelji! Ante Martinac najizgledniji kandidat za dožupana, podržavaju ga i branitelji!
Iako je odluka o tome da će Božidar Longin biti kandidat HDZ-a za župana Zadarske županije donijeta prije točno dva mjeseca, na sjednici Županijskog... Ante Martinac najizgledniji kandidat za dožupana, podržavaju ga i branitelji!

Iako je odluka o tome da će Božidar Longin biti kandidat HDZ-a za župana Zadarske županije donijeta prije točno dva mjeseca, na sjednici Županijskog odbora HDZ-a održanoj 3. veljače, još uvijek se službeno ne zna tko će biti zamjenici župana.

Do sada se nagađalo da je u igri nekoliko kandidata, poput Branka Kutije, Stipe Zrilića, Nevena Birkića i Zorana Šikića, međutim iz izvora bliskih vrhu stranke doznajemo kako je naizgledniji kandidat za dožupana Ante Martinac, dugogodišnji načelnik općine Sukošan.

Naime, još uvijek se ne zna hoće li HDZ imati jednog ili dva dožupana, što ovisi o dogovoru s koalicijskim partnerima, no neovisno o tome Martinac ima velike šanse za biti dožupan.

Njega podržava dobar dio lokalnih HDZ-ovaca, pogotovo općinski načelnici, koji smatraju da bi bilo dobro da konačno netko iz njihovih redova postane dožupan, a podržava ga i vrh stranke budući da se radi o relativno mladom čovjeku koji je dugo godina prisutan u politici, kao uspješan načelnik, iza kojeg nema nikakvih mrlja ni afera.

Osim toga, Martinac je izuzetno cijenjen i među braniteljskom populacijom. Obrani Hrvatske pridružio se dobrovoljno početkom Domovinskog rata kao jedva punoljetan mladić, te kroz 112. brigadu, a kasnije kroz 4. gardijsku brigadu sudjelovao u brojnim akcijama zbog čega je višestruko odlikovan.

Bio je dugi niz godina u Zadru predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata, te predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, a kako doznajemo u lipnju će, na izbornoj skupštini u Zagrebu biti izabran i za predsjednika Udruge hrvatskih dragovoljaca na razini cijele Hrvatske. Tu je dužnost do sada obavljao Tomislav Merčep, a mnogi smatraju kako će upravo Martinac biti odličan nasljednik na ovoj poziciji.

Dakle, uspješno vođenje općine Sukošan, koja se razvila u prepoznatljivu turističku destinaciju i mjesto poželjno za život, s razvijenom infrastrukturom, popularnost među hrvatskim braniteljima, karijera bez i jedne mrlje, samo su neke od referenci koje Ante Martinac ima i koje su poželjne u HDZ-u kada se radi o osvježavanju stranke i imenovanju na važnije pozicije, gdje spada i mjesto dožupana.

Pokušali smo dobiti i izjavu Ante Martinca, međutim unatoč više poziva i SMS poruka – nije bio dostupan za komentar.

Mještanima Sukošana koji već 20 godina na izborima ukazuju povjerenje njemu i njegovom timu vjerojatno će ovo biti iznenađenje, međutim nema sumnje da bi i njih obradovalo da Sukošan konačno dobije svog dožupana.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.