ANTE MARTINAC: Riješili smo dokumentaciju za više od 10 projekata!

Na svečanoj sjednici održanoj povodom Dana općine Sukošan, načelnik Ante Martinac govorio je o svemu onome što se radilo u proteklom razdoblju, te iznio planove za budućnost. Mnogo toga je do sada napravljeno, a veliki trud i energija uloženi su u rješavanje dokumentacije, koja vrlo često spada u teži dio posla kada su u pitanju važni projekti.
Kreću radovi na više infrastrukturnih projekata na području Sukošana, ali i ostalih mjesta koja spadaju pod ovu općinu.
Načelnik Martinac je, govoreći o tome, između ostalog, kazao:
“Radimo na rekonstrukciji i proširenju vodovodne mreže u Sukošanu, imali smo ranije problema, ali pri kraju smo. Ostao je još jedan manji dio. Što se tiče elektrifikacije, riješit će se kompletna Mala Makarska s izgradnjom trafostanice. Krenut će i rekonstrukcija vodovodne mreže duž dionice državne ceste broj osam, to je garancija za dobivanje vode s dva pravca. Zbog lošeg stanja cijevi prekinut je dovod iz Bibinja prema Sukošanu, a sada je dobivamo s regionalnog pravca. To bi trebalo biti gotovo za mjesec dana.” – kazao je načelnik Martinac dodajući kako je usvojen Prostorni plan općine Sukošan koji je usklađen s novim zakonom, a ovih dana očekuje suglasnost resornog ministarstva na urbanistički plan uređenja obale od marine do sportskog centra.

“Nakon toga dogovorit ćemo se koji dio projekta bi radili odmah, da budu gotovi do sezone, a iz kojih će se već vidjeti kako će u budućnosti izgledati šetnica uz obalu s pratećim sadržajima. U planu je uređenje šetnice u Maloj Makarskoj, od Solina prema Tustici. Infrastrukturni projekti u Debeljaku su, što se tiče projektne dokumentacije, pri kraju, a Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja nakon niza godina čekanja, ipak je financijski pomoglo sa 50 posto. Moram napomenuti da je i projekt dječjeg vrtića u Gorici gotov, a na sjednici Općinskog vijeća smo dali suglasnost i uskoro krećemo u realizaciju.” – najavio je Martinac.

Što se tiče dječjeg vrtića u Sukošanu, pojasnio je kako je, nakon zahtjeva roditelja, donijeta odluka da se ne ide u adaptaciju, nego će se izgraditi novi vrtić u blizini škole. Taj projekt su počeli raditi domaći sukošanski arhitekti. Kompletna dokumentacija trebala bi biti gotova do kraja godine.
“Planiramo adaptaciju zgrade škole. Ove godine dovršili smo i malonogometno igralište u Glavici. Ovih dana očekujemo građevinsku dozvolu za Vatrogasni dom na ulazu u Debeljak. Tržnica u Sukošanu je pred izdavanjem građevinske dozvole. U fazi je i obnova zgrade u Debeljaku koja je prije pripadala Poljoprivrednoj zadruzi. Svake godine govorimo o obnovi katastra i zemljišnih knjiga koja je spora, ali napreduje.” – nabrojio je Martinac dio projekata koji su u planu do kraja godine.
Uz sve ovo, Općina Sukošan izdvaja sredstva za rad brojnih udruga i ustanova, pomaže župama u Sukošanu i Gorici, sportskim organizacijama, dobrovoljnom vatrogasnom društvu, Crvenom križu, Gorskoj službi spašavanja, a tu su i potpore obiteljima za novorođenu djecu, kao i potpore studentima i učenicima.

 

Za pogledati FOTOGALERIJU s proslave Dana općine Sukošan kliknite OVDJE.