NAČELNIK ANTE MARTINAC: Sukošanski SDP obmanjuje javnost i skuplja jeftine političke poene! NAČELNIK ANTE MARTINAC: Sukošanski SDP obmanjuje javnost i skuplja jeftine političke poene!
Predsjednik Općinskog odbora SDP-a u Sukošanu, Marin Keran, poslao je medijima priopćenje za javnost u kojem iznosi brojne optužbe na račun vlasti u Sukošanu... NAČELNIK ANTE MARTINAC: Sukošanski SDP obmanjuje javnost i skuplja jeftine političke poene!

Predsjednik Općinskog odbora SDP-a u Sukošanu, Marin Keran, poslao je medijima priopćenje za javnost u kojem iznosi brojne optužbe na račun vlasti u Sukošanu na čelu s Antom Martincem.

Tvrdi kako se ništa ne radi, ne povlače sredstva iz europskih fondova, te da se odustalo od proširenja i uređenja dječjeg vrtića. Prema njegovim navodima, nema najava da će se ulagati u Debeljaku, iako je obećano, a stagniraju i započeti projekti.

Komentirajući ovo priopćenje, načelnik Ante Martinac kaže kako se radi o -običnim glupostima.

“Iako je do lokalnih izbora ostalo još dosta vremena, očigledno se već krenulo u kampanju. Gospodin Keran obmanjuje javnost i skuplja jeftine političke poene, a i sam zna da je ono što govori laž. Mještane Sukošana ne može lagati jer oni znaju kako stvari stoje.” – kazao je Martinac koji se ukratko osvrnuo na navode iz priopćenja.

Ističe kako među prioritete Općine Sukošan spada rješavanje dječjeg vrtića. “Prvo smo planirali proširiti postojeći dječji vrtić, međutim nakon razgovora sa članovima Upravnog vijeća vrtića i mještanima, došli smo do zaključka da je najbolje sagraditi novu zgradu i tako kvalitetno i trajno riješiti ovo pitanje. Svi vijećnici Općinskog vijeća su to prihvatili i krenuli smo u rješavanje imovinsko pravnih odnosa. Do kraja 2017. ili najkasnije u 2018. godini djeca će krenuti u novi dječji vrtić.” – kazao je Martinac dodajući kako je prva faza projekta ishođenje potrebne dokumentacije.

Kaže kako ga čudi reakcija sukošanskog SDP-a budući da su do sada bili suglasni sa svim poduzetim po tom pitanju.

Što se tiče Debeljaka, načelnik Martinac kaže kako se nije odustalo od nikakvih investicija.

“Nije se odustalo, nego smo u fazi ishođenja građevinskih dozvola. Bez toga se ne može raditi. Osim toga, pogrešno barataju podacima i spominju sedam milijuna kuna, a radi se o dva milijuna kuna. Ulažemo u sva mjesta, Gorica i Debeljak su dobili vodu, asfaltirane se prometnice i stalno nastojimo nešto poduzeti u cilju podizanja kvalitete života u tim mjestima.” – istaknuo je Martinac dodajući kako je sve obećano do sada i napravljeno.

SDP nije zaslužan ni za što, dodaje Martinac.

“Gospodin Marin se nije kao istaknuti SDP-ovac ponudio protekle četiri godine pomoći oko bilo kojeg projekta iako su njegovi bili na vlasti. Laž je da je projekt uređenja obale stao i on to zna. Što se tiče povlačenja sredstava iz EU fondova, dva puta smo odbijeni iako smo predali kvalitetne projekte i to među prvima. Nismo samo mi odbijeni nego i druge općine kojima je HDZ na vlasti. Međutim,  mi pratimo natječaje, i javljat ćemo se sa svojim projektima.” – kazao je Martinac dodajući kako razumije da je Keranova stranačka obaveza napadati vlast, ali da u svemu tome treba nastupati argumentirano, što u ovom slučaju nije bio slučaj. 

“Marin Keran apsolutno nije nikad ništa napravio za općinu Sukošan, a sad se javlja kritizirati one koji jesu.” – zaključio je na kraju Martinac.