ANTE MILETIĆ JAVLJA IZ PARIZA: Prestravljeni smo smaknućima, bojimo se izaći iz stana!

U nekoliko napada koji su se sinoć dogodili u Parizu stradalo je preko 140 civilnih žrtava.
U Francuskoj je proglašeno izvanredno stanje, zatvorene su sve državne granice, a premijer Hollamde građanima je poručio kako su mobilizirane sve moguće snage kako bi se neutraliziralo teroriste.Lokalne vlasti zamolile su Parižane da ne napuštaju svoje domove.
Procjenjuje se da u Francuskoj živi oko 40.000 Hrvata i njihovih potomaka, a na području šire pariške regije živi između 10.000 do 12.000 Hrvata.paris 2
Jedan od njih je Ante Miletić iz Ražanca koji se u Pariz doselio kao četverogodišnji dječak s roditeljima, te tamo proveo cijeli životni vijek.
Ima i djecu, te unučad koji također žive tamo.
I on i cijela obitelj primili su sinoć brojne poruke podrške putem svog Facebook profila, a o onome što se događa u Parizu za portal Kalelarga je kazao:
“Svi smo u šoku, ali srećom nitko nije nastradao. Strah nas je izaći iz kuće i ubija nas neizvjesnost. Neprestano gledamo televizijske vijesti i pratimo na internetu što se događa. Vidjeli smo da je puno ljudi smaknuto i ubijeno u bombaškim napadima. To je prestrašno! Ne znamo kamo to sve vodi.” – ispričao je Ante Miletić dodajući kako se događa ono čega su se plašili još od epizode sa časopisom Charlie Hebdoom, kada se građanima Pariza prijetilo bombaškim napadima.
“Čekamo da vidimo što će biti i molimo se Bogu.” – kazao je na kraju.

pariz

Foto: Reuters