Anti Martincu povjeren još jedan mandat predsjednika Udruge dragovoljaca RH!

Nakon što je četiri godine uspješno obnašao dužnost predsjednika Udruge dragovoljaca RH, na kojoj je naslijedio Tomislava Merčepa, Anti Martincu članovi su na danas održanoj Skupštini provjerili još jedan četverogodišnji mandat.

Skupština udruge održana je u Zaboku, a na njoj su bili predstavnici županijskih organizacija iz cijele Hrvatske.

Kao predstavnici Udruge ratnih dragovoljaca Zadarske županije bili su Slobodan Pićo Dević i Nino Rašin.

Martinac se zahvalio ratnim suborcima na ukazanom povjerenju, te najavio kako će i iduće četiri godine raditi i boriti se za rješavanje pitanja i problema s kojima se suočavaju sudionici Domovinskog rata.

Ante Martinac uručio je zahvalnicu Ninu Rašinu i ostalim članovima Predsjedništva udruge

Podsjetimo, Martinac je poznat po istaknutoj ulozi u Domovinskom ratu, te je dobitnik brojnih odlikovanja za hrabrost. Unatoč obavezama koje ima kao načelnik Općine Sukošan, ostao je vezan uz braniteljsku populaciju, te kroz rad udruga nastoji se izboriti za prava i bolji položaj hrvatskih branitelja kojima dugujem zahvalnost što danas imamo slobodnu i neovisnu državu.

Kao što je poznato, Martinac je u Domovinski rat krenuo kao jedva punoljetan mladić, a sudjelovao je u brojnim akcijama kao pripadnik 112. brigade, te kasnije 4. gardijske brigade.

Bio je niz godina predsjednik Udruge dragovoljca Zadarske županije, kao i predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata na zadarskom području.

Unatoč ratnim zaslugama, vrlo rijetko ih spominje, a nakon rata posvetio se poslu načelnika općine Sukošan, gdje su mu mještani na nedavno održanim lokalnim izborima povjerili još jedan mandat.