APEL DARIJE ŠIMUNOV: Pomozite mi prodati slike da imam za liječenje!

Mlada Zadranka Darija Šimunov dobro je poznata zadarskoj javnosti zbog niza humanitarnih akcija kojima je bio cilj prikupiti sredstva i pomoći joj u liječenju.

Iako se situacija činila beznadna, okolnosti su se promijenile, te Darija sve više napreduje i puno je samostalnija. Daljni napredak i izlječenje moguće je samo uz nastavak terapije, a to iziskuje znatan novac.

Iako Darijina majka, Tanja Jelušić čini sve što može kako bi zaradila koju kunu i uštedjela za liječenje svoje kćerui, njihova primanja su mala. Novac od donacija brzo se potrošio, a ovih dana Darija ponovo treba pomoć.

Evo što nam je kazala:

“Imam kolekciju slika koje su mi donirane i trebala bi ih nekako prodali jer ja u roku od mjesec dana moram na rehabilitaciju u Sloveniju, a tamo me svaki dan košta 334 eura. Ima oko 8o slika i tri skulpture koje su donirane iz cijele regije, tj. Bosne, Slovenije, Srbije i Austrije, te naravno Hrvatske. No nijedan zadarski slikar se nije odazvao, a ja ih ovim putem molim da mi pomognu na način da nešto organiziraju i pomognu u prodaji slika. Glavni humanitarni inicijator prikupljanja slika je slikar Jozo Pisković. On je slike prikupljao mjesecima.” – ispričala nam je Darija Šimunov apelirajući na sve one koji mogu da joj pomognu organizirati neku prodajnu aukciji, ili nešto slično tome.

O tome kakvo je njeno zdravstveno stanje danas, Darija kaže:

“Bolje sam puno i liječim se u veoma zadovoljavajućem smjeru. Dosta mi se funkcija vratilo. Bio je iz Firenze jedan neurolog u Zadru, bila sam kod njega na pregledu i pokušavam nabaviti lijekove koji su kod nas nedostupni. Dva sam nabavila, a trebam pet vrsta ljekova. Svi su po 50 eura minimalno i on očekuje da se uz njih počnem micati uskoro. Naglasio je da je neophodna fizikalna terapija.” – kaže Darija. Pošto u Hrvatskoj ne može dobiti potrebne terapije, treba ići u u Sloveniju, u terme Topolšcica, koje imaju centar za liječenje i dnevno košta 334 eura.

I dalje sam na terapiji koju mi je omogućila naša draga Irena Ćosić, direktorica Zračne luke Zadar, koja je kupila taj aparat. Bila bi bez toga davno mrtva. Što se bubrega i mjehura tiče, nakon obrade i uz lijekove na kojima sam stalno nalazi se popravili drastično. U rujnu idem opet u bolnicu na par dana, a nakon obavljenih kontrolnih pregleda, trebala bih u Sloveniju. Zato bih trebala te slike hitno prodati, da imam novac za nastavak terapija. Milim sve koji mogu da se jave i pokušaju pomoći.” – apelira mlada Darija koja je posljednijih godinu dana postigla veliki napredak, ali je pred njom još uvijek težak put do oporavka i trenutka kad će opet stati na svoje noge.