APEL DARIJE ŠIMUNOV: Pomozite mi prodati slike da imam za liječenje! APEL DARIJE ŠIMUNOV: Pomozite mi prodati slike da imam za liječenje!
Mlada Zadranka Darija Šimunov dobro je poznata zadarskoj javnosti zbog niza humanitarnih akcija kojima je bio cilj prikupiti sredstva i pomoći joj u liječenju.... APEL DARIJE ŠIMUNOV: Pomozite mi prodati slike da imam za liječenje!

Mlada Zadranka Darija Šimunov dobro je poznata zadarskoj javnosti zbog niza humanitarnih akcija kojima je bio cilj prikupiti sredstva i pomoći joj u liječenju.

Iako se situacija činila beznadna, okolnosti su se promijenile, te Darija sve više napreduje i puno je samostalnija. Daljni napredak i izlječenje moguće je samo uz nastavak terapije, a to iziskuje znatan novac.

Iako Darijina majka, Tanja Jelušić čini sve što može kako bi zaradila koju kunu i uštedjela za liječenje svoje kćerui, njihova primanja su mala. Novac od donacija brzo se potrošio, a ovih dana Darija ponovo treba pomoć.

Evo što nam je kazala:

“Imam kolekciju slika koje su mi donirane i trebala bi ih nekako prodali jer ja u roku od mjesec dana moram na rehabilitaciju u Sloveniju, a tamo me svaki dan košta 334 eura. Ima oko 8o slika i tri skulpture koje su donirane iz cijele regije, tj. Bosne, Slovenije, Srbije i Austrije, te naravno Hrvatske. No nijedan zadarski slikar se nije odazvao, a ja ih ovim putem molim da mi pomognu na način da nešto organiziraju i pomognu u prodaji slika. Glavni humanitarni inicijator prikupljanja slika je slikar Jozo Pisković. On je slike prikupljao mjesecima.” – ispričala nam je Darija Šimunov apelirajući na sve one koji mogu da joj pomognu organizirati neku prodajnu aukciji, ili nešto slično tome.

O tome kakvo je njeno zdravstveno stanje danas, Darija kaže:

“Bolje sam puno i liječim se u veoma zadovoljavajućem smjeru. Dosta mi se funkcija vratilo. Bio je iz Firenze jedan neurolog u Zadru, bila sam kod njega na pregledu i pokušavam nabaviti lijekove koji su kod nas nedostupni. Dva sam nabavila, a trebam pet vrsta ljekova. Svi su po 50 eura minimalno i on očekuje da se uz njih počnem micati uskoro. Naglasio je da je neophodna fizikalna terapija.” – kaže Darija. Pošto u Hrvatskoj ne može dobiti potrebne terapije, treba ići u u Sloveniju, u terme Topolšcica, koje imaju centar za liječenje i dnevno košta 334 eura.

I dalje sam na terapiji koju mi je omogućila naša draga Irena Ćosić, direktorica Zračne luke Zadar, koja je kupila taj aparat. Bila bi bez toga davno mrtva. Što se bubrega i mjehura tiče, nakon obrade i uz lijekove na kojima sam stalno nalazi se popravili drastično. U rujnu idem opet u bolnicu na par dana, a nakon obavljenih kontrolnih pregleda, trebala bih u Sloveniju. Zato bih trebala te slike hitno prodati, da imam novac za nastavak terapija. Milim sve koji mogu da se jave i pokušaju pomoći.” – apelira mlada Darija koja je posljednijih godinu dana postigla veliki napredak, ali je pred njom još uvijek težak put do oporavka i trenutka kad će opet stati na svoje noge.

 • plenty of fish dating site of free dating

  25. rujna 2015. #1 Author

  I do agree with all of the ideas you have presented on your post.
  They’re really convincing and will certainly work.

  Still, the posts are very brief for starters. Could you
  please prolong them a bit from next time? Thank you for the post.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.