Apel pomoćnika u nastavi: Plaće direktora se mogu povećati, a naše naknade ne?

Udruga Pomoćnici u nastavi održala je jučer sastanak svojih članova kako bi se razmotrila nezavidna situacija u kojoj se nalaze. Podsjetili su kako ih je Grad zakinuo za obećanu povišicu, a status i položaj nisu im odgovarajuće vrednovani niti dovoljno regulirani važećim Pravilnikom o pomoćnicima u nastavi stručnim komunikacijskim stručnjacima.

Sastanku su uz pomoćnike u nastavi nazočili i predstavnici Udruge za autizam Zadar, Udruge Cukrići, Udruge za Down sindrom Zadar, a podržali su ih županijski vijećnik Đani Bunja te gradski vijećnici Adela Frank, Ante Rubeša, Roko Tadin. Pozvali su i pročelnika UO za odgoj i školstvo Josu Nekića, koji je ispričao svoj nedolazak.

– Na peticiju i dalje nismo dobili službeni odgovor. Rečeno nam je samo, putem medija, kako bi isplata povišica bila kršenje zakona obzirom na trenutnu situaciju u Gradu (proračun). No, za direktore gradskih firmi povišice su u okviru zakona. Pa se pitamo kako je to moguće? I dalje vjerujemo kako će se naći zakonska rješenja i omogućiti sredstva za isplatu najavljenih povišica, poručuju pomoćnici u nastavi.