Atletičar Dorijan Jurešić osvojio brončano odličje na Prvenstvu RH u višeboju

Atletičar AK Alojzije Stepinac Dorijan Jurešić osvojio brončano odličje na Prvenstvu Hrvatske u višeboju

Na Prvenstvu Hrvatske u višeboju, kojemu je domaćin AK Sloboda Varaždin, brončanu medalju u kategoriji limača osvojio je član AK Alojzije Stepinac iz Zadra Dorijan Jurešić.

Dorijan je prošle godine bio osmi. Ove je u sve tri discipline popravio svoje rezultate. Na 200 m je bio peti s vremenom 30.71 sek (lani 31.06 sek), u skoku u dalj četvrti s 4,30 m (lani 4.06 m) te u vortexu također četvrti s 34.29 m (lani 30,85 m).

U borbi za postolje odlučujući je bio posljednji hitac vortexa, nakon što je prvi završio izvan bacališta, a drugi išao visoko, ali ne i daleko.

Na ovaj način Jurešić je ponovio uspjeh Lune Mandić koja je AK Alojzije Stepinac 2019. godine donijela brončano odličje s državnog prvenstva višebojaca u konkurenciji limačica.

Luna sutra u dresu AŠK Zadar nastupa u četveroboju mlađih kadetkinja. Boje AK Alojzije Stepinac u ovoj kategoriji u nedjelju će braniti Laura Barančić i Buga Marfat.

U konkurenciji limačica 5. mjesto zauzela je Karla Žilić iz AŠK Zadar, Ivona Petešić Frka iz AK Alojzije Stepinac bila je 9., a njena godinu dana mlađa klupska kolegica Natali Barišić 19.

U nedjelju svoja natjecanja nastavljaju senior Reza Javidi (AK Alojzije Stepinac), kadet Emilio Pucar (AŠK Zadar) i kadetkinja Kate Nižić (AŠK Zadar), svi s realnim izgledima za postolje.