Atletičari atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar odvojili devet odličja Atletičari atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar odvojili devet odličja
Atletičari atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar nastupili su na mitingu Dalmatinske atletske lige koji se održao u subotu 10. srpnja. u splitskom Parku mladeži.... Atletičari atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar odvojili devet odličja

Atletičari atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar nastupili su na mitingu Dalmatinske atletske lige koji se održao u subotu 10. srpnja. u splitskom Parku mladeži.

Pod vodstvom trenera Danijela Tadića i Slobodana Miolovića u Splitu je nastupilo pet atletičara koji su ostvarili odlične rezultate. Osvojili su devet medalja, šest zlatnih i tri srebrne.

S dva zlata okitio se Bruno Dujić u kategoriji limača 2011.  godište i to u skoku udalj i utrci na 60 m. Dorijan Jurešić je u kategoriji limača 2010. osvojio zlato u utrci na 60 m i srebro u skoku udalj, dok je mlađi kadet Božidar Perinović bio prvi u utrci na 60 m i drugi na 100 m. 

Mlađi junior Branimir Nakićen je u konkurenciji seniora osvojio zlato na 200 m i srebro na 100 m,  a kapetan kluba senior Juraj Bilaver zlato na 1500 m osvojio zlato.

– Jako smo zadovoljni nastupom na mitingu u Splitu gdje je nastupilo preko 120 atletičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Švedske. Naši atletičari redovno treniraju i kroz ove ljetne dane kako bi nadoknadili propuštene dane netreniranja za vrijeme pandemije. Nastavljamo s radom i pripremama za drugi dio jesenske atletske sezone u kojem nas očekuje nekoliko natjecanja od županijske razine preko Dalmatinske lige do Prvenstva Hrvatske za mlađe seniore i seniorke, kao i Kup natjecanja mlađih dobnih uzrasta. U kolovozu na Višnjiku organiziramo atletski Kup Oluje, utrku na 5 kilometara s popratnim dječjim utrkama u dužini od 100 do 500 metara. Ovim putem oglašavamo da klub vrši i upise za sljedeću školsku godinu.  Svi zainteresirani mogu se prijaviti osobno na telefon 098 1337036 kao i preko Facebook stranice kluba, izjavio je trener Slobodan Miolović.