Baka Marija s 89 godina prvi put došla na more: Oduševljena je!

Marija Poljak, 89-godišnjakinja iz Svete Marije nikada nije imala prilike otići na more. Cijeli život je radila, brinula se za djecu, unučad i praunučad. No ove godine odlučila je prvi put otići na more, piše medjimurski.hr.

Mariju su na odlazak na more nagovorile unuka i kćeri Slavica i Nada. One su išle s njom na more, a vozio ih je Nadin suprug Zlatko. Bile su osam dana na otoku Viru.

“Marija je dva tjedna prije odlaska na more bila toliko uzbuđena da nije mogla ni spavati. Brinula se kako će to biti, malo ju je hvatala i panika, premišljala se bi li ili ne bi išla. No, kad je došla na more, bilo joj je prelijepo! Nismo je mogli natjerati van iz vode”, rekla je Slavica.

Oduševljena je morem

Kad je bila mlađa, kaže, nije mogla ići na more.

“Dok sam bila mlada, nisam imala mogućnosti otići na more. Bila su to drukčija vremena. Ljudi su puno radili i bavili se poljoprivredom, nije bilo ni auta i nije se išlo na more… Kasnije sam ostala udovica i nisam ni razmišljala o odlasku na more”, rekla je Marija. 

Put joj je bio malo naporan, ali sunce i more su joj se svidjeli. “Obožavala sam biti na suncu i u moru, koje je jako pozitivno djelovalo na mene. Jednostavno sam oduševljena! Drukčija je to klima, taj zrak, ljekovita voda… Krasne plaže! Ne može se to usporediti s toplicama. Rado bih išla ponovno tamo i žao mi je što se prije nisam odvažila na takvu pustolovinu”, rekla je. 

Starijim ženama poručila je da, ako mogu, odu na more i uživaju.