BALETNA UDRUGA PIRUETA Počeli upisi za djevojčice i dječake

Baletna udruga Pirueta, jedina u Gradu Zadru koja nudi takvu vrst plesnoga obrazovanja po svjetskim kriterijima i standardima, otvara upise za početak nove plesne sezone 2015/16 god. za sve polaznice predškolskoga i školskoga uzrasta, a započinje s radom 14.9.2015. sa satovima klasičnoga baleta, kao i modernoga te suvremenoga plesa.

Baletna je edukacija u potpunosti profesionalna i primjerena te prilagođena dječjoj dobi te uzrastu. Centar se nalazi na atraktivnoj lokaciji – na prvom katu Autobusnoga kolodvora, ul. Ante Starčevića 1, a prostor od 210 m uređen je i zadovoljava sve stručne plesačke parametre. Visoku kvalitetu opremljenosti dokazuje i adekvatni plesni pod „Harlequini“, kao i mogućnost korištenja video projekcija.

PIRUETA organizira brojne godišnje baletne seminare, predstave i ostale srodne aktivnosti na polju plesnih i izvedbenih umjetnosti. Organizator je i pokretač prvog plesnog natjecanja u Zadru pod nazivom “Solo Art” u 5 plesnih kategorija.

Svake godine odlazi i na državna natjecanja: “Treps”, gdje vec 2 godine za redom osvaja prestizne nagrade sa svojim solisticama u kategoriji klasicni izricaj; 2012. god. Lucija Šušić osvaja nagradu “Talent godine”, a 2014.god. Tea Drvosek osvaja nagradu “Izvrsnost izvedbe” u Centru za kulturu Tresnjevka.

Voditeljice PIRUETE jesu Vinka Zelic i Jasmina Kljucanin. Vinka Zekić jest idejna i umjetnička osnivačica PIRUETE, poznata klasična akademska balerina i koreografkinja koja je svoje plesno umijeće brusila na prestižnoj Accademiji Nazionale di danza te u Balletto di Roma, poznatih širom Europe, kao i svijeta. Iza nje je bogata i dugogodišnja plesna karijera u zemlji u kojoj se i školovala, pa je tako nastupala unutar “Spellbound dance company”, u “Teatro Renato Greco” , kao i na brojnim manifestacijama na talijanskoj televiziji Rai tv. Isto tako, do sada je održala brojne seminare edukativnoga karaktera u odreda najvećim plesnim centrima širom čitave Italije.

Jasmina Ključanin je u Novom Zelandu pohađala “Royal dance Akademy”, a s Baletnom udrugom PIRUETA aktivno surađuje vec 3 godine te u njoj radi kao plesni voditelj i pedagog.

Zadnja, izuzetno zapažena PIRUETINA produkcija, predstavila je obradu orijentalnih motiva i priča iz 1001 Noći, a pod nazivom Šheherezada. Tom je produkcijom PIRUETA napravila veliki zaokret svom dominantnom plesnom izričaju pridodavši ništa manje značajan – onaj dramski, u funkciji svih onih elemenata koje ples ne može donijeti publici samostalno. U toj su produkciji redom sudjelovala poznata imena zadarske umjetničke scene: režijske se palice prihvatio poznati i priznati zadarski redatelj i glumac Vinko Radovčić, dok je ulogu kultne, karizmatičke ljepotice Šheherezade uspješno ponijela svestrana Ivana Begović. U ostalim su se ulogama našli sjajni Roko Brkić, Mimi Zadarski, Karolina Sič, Xiomara Ruiz Ratković te Astrid Bilić.

Želite li da i Vaše dijete postane dio sljedeće PIRUETINE plesno – dramske čarolije za pamćenje, prijavite ga već danas u njezin program na br. mobitela 0959108580.