BARIČEVIĆ I BUGARIJA NAJPOPULARNIJI Za Bubnjara i Klapana mještani nisu htjeli glasovati!

Završena je anketa portala Kalelarga u kojoj su građani birali najboljeg općinskog načelnika na području Zadarske županije.
Uvjerljivu pobjedu odnio je Martin Baričević, načelnik Općine Jasenice. Za njega je glasovalo 639 osoba što je daleko veći broj glasača u odnosu na sve druge kandidate.

S obzirom da je Općina Jasenice manja općina, izgleda da su za njega glasovali gotovo pa svi mještani.
To pokazuje da itekako cijene svog načelnika, te su se angažirali oko glasovanja kako bi se on što bolje plasirao.

Na drugom mjestu je Bruno Bugarija sa 288 glasova. I za njega je glasovalo dosta mještana, pogotovo uzme li se u obzir da ima dosta načelnika koji nisu skupili ni 20 glasova.
Na trećem mjestu je Krste Ramić, sa 196 glasova. Njemu je na početku bilo dobro krenulo, mještani Starigrada su glasovali, te je nekoliko dana bio u uvjerljivom vodstvu.
Međutim, čini se da je presudnu ulogu u glasovanju za njega imalo uplitanje Višeslava Dokoze, koji je građane otvoreno pozivao da ne glasuju za njega, jer je, po njegovim riječima, nesposoban.
Zahvaljujući Dokozi, smanjio se broj glasača za Ramića.
Četvrto mjesto zauzima Kristijan Kapović, načelnik Vira, koji ima svega 4 glasa manje nego Ramić – dakle 192.

Davor Lončar ima 115 glasova, Ivica Šarić 108,  Ante Martinac iz Sukošana ima 103.

Zoran Pelicarić i Milivoj Kurtov imaju po 35 glasova svaki, Andro Magić 33, a Duško Vidov 28.

Vrlo malo glasova osvojili su Željko Baradić 21, a Viktor Prtenjača 19, Josip Zubović 19 i Goran Mušćet 19.
Najmanje glasova osvojili su Nediljko Bubnjar, načelnik Škabrnje, te Joso Klapan, načelnik Novigrada. Oni su dobili svega 14 i 18 glasova, te su se s time svrstali na samo dno ljestvice.
S obzirom da portal Kalelarga prate brojni mještani s posručja Općine Škabrnja i Novigrad, što vidimo po lajkovima i komentarima na Facebook stranici, čini se da nitko nije htio glasovati za ova dva načelnika.