Baričević u Berlinu dogovorio suradnju Zajednice općina i Udruge poduzetnika

U Berlinu je potpisan protokol između Hrvatske zajednice općina i njemačke Savezne udruge malih i srednjih poduzetnika. Tim sporazumom Hrvatska zajednica općina je ušla u članstvo njemačke Savezne udruge malih i srednjih poduzetnika. Ovaj sporazum je rezultat napora u približavanju ruralne Hrvatske njemačkom tržišnom prostoru koje će rezultirati suradnjom njemačkih malih ili srednjih poduzetnika te njihovih kolega s prostora ruralne Hrvatske. Ovim članstvom otvara se mogućnost gospodarske suradnje mnogih malih poduzeća, OPG-ova s područja ruralne Hrvatske s njemačkim kolegama.

Primanje u HR veleposlanstvu u Berlinu_copy_800x415

Sporazum je od strane Hrvatske zajednice općina potpisao njezin predsjednik Martin Baričević, dok je sa strane Savezne udruge malih i srednjih poduzetnika potpisnik bio predstavnik Mihael Heillig. Potpisivanju su također prisustvovali Reinhold Von Ungar-Schemberg, direktor Odjela za gospodarsku suradnju s Ruskom Federacijom, zemljama središnje Azije te zemljama istočna Europe i Patrick Meinhardd, politički direktor za Europu. Tom prilikom je gospodin Heilling istaknuo da je ovo povijesni dan u odnosima Hrvatske i Savezne Republike Njemačke te da će članstvo Hrvatske zajednice općina rezultirati iznimno uspješnom gospodarskom suradnjom.

IMG-20200910-WA0020_copy_800x415-01
– Želja nam je da Hrvatska zajednica općina da jasan doprinos u kontekstu izgradnje partnerskih i gospodarskih odnosa između dviju prijateljskih zemlja. Posebno smo posvećeni jačanju gospodarskih i trgovinskih veza. Osobno sam uvjeren kako postoji dosta širok prostor za implementaciju naših dogovora, te pozdravljamo svaku kvalitetnu inicijativu koja bi gledala u tom pravcu, zaključuje Baričević.
Prilikom radnog posjeta, izaslanstvo Hrvatske zajednice općina primio je i veleposlanik g. Goran Bakota sa suradnicima te pružio punu podršku u daljnjem radu. Predsjednika Baričevića je također primio i zastupnik CDU/CSU g. Andreas Jan.