BARIČEVIĆ: U parku Winnetou vrijednom 10 milijuna eura bit će 60 radnih mjesta!

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Jasenice održanoj u Maslenici, načelnik Martin Baričević govorio je o brojnim projektima koji su uspješno realizirani, te iznio planove za budućnost.
Tako je izvršena rekonstrukcija više ulica u naseljima Maslenica i Rovanjska, čija vrijednost iznosi oko dva milijuna kuna, a uređene su i tri plaže.
Izgrađena je solarna rasvjeta uz šetnicu u Maslenici u dužini od jednog kilometra, a postavljena je i javna rasvjeta u toj dužini. Izgrađeno je više parkinga i uvedena sustav naplate tijekom ljetnih mjeseci za Maslenicu i Rovanjsku, a radilo se i na poboljšanju vodoopskrbe. Dosta sredstava uloženo je u uređenje javnih površina, kao i sređivanje dvorišta ispred ambulante.
Načelnik Baričević je najavio kako privatni investitor iz Njemačke radi na izradi glavnog projekta za budući tematski park Winnetou, čija je vrijednost deset milijuna eura, a što je najvažnije – očekuje se otvaranje 60 radnih mjesta.

Radi se i na pripremama projektne dokumentacije za niz natječaja pri EU fondovima, a to su projekti uređenja obale u Modriću, dječje igralište u Maslenici, kao i dječji vrtić.

1 (5)_resize - Copy“U fazi smo izmjene našeg prostornog plana, radimo na donošenju više UPU-a, legalizirali smo staru ribarsku kuću, te izradili projekt rekonstrukcije. U suradnji sa županijskim upravama za ceste, Ličke i Zadarske županije, ishođena je sva potrebna dokumentacija za alansku cestu koja ima status kulturnog dobra RH. Izradili smo glavne projekte za građevinsku zonu Splovine 1. Tu su još projekti u raznim fazama izrade; vatrogasni dom, dječji vrtić, obalna prometnica Rovinjska, privezište Maslenica, obalna šetnica, nova crkva i pastoralni centar, te središnji trg u Maslenici.” – istaknuo je načelnik Baričević dodajući kako je izrađen i strateški plan razvoja općine Jasenice.

Župan Stipe Zrilić održao je prigodan govor u kojem je istaknuo pozitivne trendove, te čestitao načelniku Martinu Baričeviću na svemu što je napravljeno.
“Mnogi ljudi kažu da je naše područje uzor drugima, a u tom smislu bih istaknuo razvoj gospodarstva i smanjenje broja nezaposlenih. Nadamo se da će se decentralizacija dogoditi i da to neće ostati samo na obećanjima. U općinama i gradovima će najbolje znati što treba. Jako je bitno imati dobre prostorne planove, katastar, registar pomorskog dobra… bez toga ne možemo kvalitetno planirati razvoj. Dosta se oslanjamo na sredstva EU fondova, pripremamo projekte, a dosta toga je već i ostvareno.” – kazao je između ostalog župan Zrilić.
Izloženi su i radovi slikarice Ivke Nekić koje je župan pohvalio, a prigodnu pjesmu je izrecitirao pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra.
Saborska zastupnica Grozdana Perić je govorila o važnosti osnaživanja privrede i gospodarstva, te istaknula kako Općina Jasenice idu u dobrom smjeru.
Zbor župe Sv. Jeronima u zabavnom dijelu programa otpjevao je nekoliko prigodnih pjesama.1 (20)_resize - Copy