BELGIJSKA TV EKIPA ODUŠEVLJENA ZADROM Emisiju će emitirati u udarnom terminu!

Turistička zajednica Zadarske županije je u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu asistirala u realizaciji snimanja jedne od najgledanijih emisija nacionalne belgijske televizije VRTEEN čime će belgijskom tržištu predstaviti niz ljepota Zadarske županije.

Belgijska je televizija u razdoblju  19. – 22. rujna 2015. snimala jednu epizodu svog showa »Beste Vrienden« odnosno »Najbolji prijatelji« na području cijele Sjeverne Dalmacije i u objektima Ilirije. Emisija u trajanju  od 40 minuta emitirat će se kao dio serijala od osam emisija 2016. na flamanskoj televiziji u udarnom terminu. Dosadašnji su pokazatelji gledanosti oko 1,5 milijuna gledatelja!

Reality show »Beste Vrienden« prati dva para prijatelja poznatih, uglednih  ili slavnih osoba iz Belgije, koji odlaze na putovanje u određenu zemlju, gdje borave i na zabavan način svakodnevno sudjeluju u natjecateljskim aktivnostima različitog karaktera nakon čega se proglašava pobjednik. U snimanju ove emisije sudjelovale su Sabine Appelmans, bivša vrhunska tenisačica a sada i sportska novinarka na nacionalnoj televiziji i Kim Gevaert, bivša atletičarka osvajačica srebrne medalje u utrci na 200 metara sa Olimpijade u Pekingu. Drugi par činile su Olga Leyers, tv voditeljica i glumica i njena sestra Billie Leyers, pjevačica i kantautorica, inače kćeri jednog od najvećih tamošnjih pjevača. Iznimno popularan voditelj emisije Bruno Wyndaele postavljao je pred natjecatelje različite zadaće koje valja riješiti, a potom i ocjenjivao učinjeno.

Emisija ide već dugi niz godina, a snimanje je po prvi puta obuhvatilo i Hrvatsku. Baza cijele produkcije bila je na Biogradskom području u objektima Ilirije, a iz te  baze, sudionici show-a svakodnevno su kroz različite natjecateljske aktivnosti obilazili i upoznavali ovaj kraj koji je zbog svojih prirodnih i kulturnih različitosti prozvan „Hrvatska u malom“ te na jedinstven način u, na 1h vožnje dostupnim atraktivnostima predstavlja gledateljima najbolje od Hrvatske.

Ilirija d.d., turistička tvrtka iz Biograda na Moru, ugostila je ekipu te im ustupila sve svoje objekte na korištenje i tako omogućila realizaciju ovog zahtjevnog projekta koji svakako predstavlja iznimnu promociju Zadarske županije na belgijskom tržištu.

Pored grada Biograda i objekata Ilirije d.d. predstavilo se i naše bogato zaleđe Ravnih Kotara. Dio aktivnosti odvijao se u akvatoriju ispred Biograda, na otocima Pašmanu i Ugljanu, lokacijama Novigrada i Vinjerca,  na Zrmanji oko kajaka i spusta, na zadarskoj rivi i Kalelargi, te u susjednom Šibeniku. Sudionici snimanja predstavili su i bogat izbor aktivnosti –  skijanje na vodi, tenis, kajak i rafting, planinarenje, biciklizam, jedrenje, ronjenje i jahanje, a posebno ih je oduševio način života u mjestima naše Županije.