Berlin Brandenburg TV-om snimat će promotivni film o Viru za njemačko tržište Berlin Brandenburg TV-om snimat će promotivni film o Viru za njemačko tržište
Intenzivna marketinška i poslovna kampanja predstavnika Općine Vir na njemačkom emitivnom turističkom tržištu, koja je počela na sajmovima u Stuttgartu i Kólnu sredinom siječnja,... Berlin Brandenburg TV-om snimat će promotivni film o Viru za njemačko tržište

Intenzivna marketinška i poslovna kampanja predstavnika Općine Vir na njemačkom emitivnom turističkom tržištu, koja je počela na sajmovima u Stuttgartu i Kólnu sredinom siječnja, nastavljena je sudjelovanjem Virana na velikim sajmovima u Berlinu i Düsseldorfu. Berlinski Grüne Woche 2020. (17. – 26. siječnja) jedinstvena je međunarodna izložba prehrane, poljoprivrede i vrtlarstva koja – kao početna točka globalnog foruma za hranu i poljoprivredu – okuplja više od 80 međunarodnih ministarstava i proizvođača hrane. Berlinski Zeleni tjedan tako u svom 85. međunarodnom izdanju ukazuje na važnost i bogatu ponudu fascinantnog svijeta hrane i pića, obnovljivih sirovina, organske poljoprivrede, vrtlarstva te ruralnih područja, koja će u budućnosti postati sve važnija.

NIJEM_02-800x486

– Riječ je o velikom globalnom skupu kulinarske raznolikosti s raznovrsnim konceptima hrane i širokim rasponom tržišta svježih proizvoda, a kako je na ovomu sajmu partnerska država bila Republika Hrvatska, na otvorenje je došao i naš premijer Andrej Plenković. Mi smo dogovorili suradnju s OPG-ovima koji su se predstavljali na ovogodišnjem Grüne Woche, pa ćemo ih imati za goste i izlagače na jesenskom virskom Gastro & Wine festivalu – prenosi zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić opći dojam sa Zelenog tjedna i konkretno sudjelovanje virske delegacije. Uz zamjenika Vučetića, Općinu Vir predstavljaju još općinska vijećnica Nikolina Vučetić, direktorica destinacijske kompanije Vir turizam Kristina Perić i direktor poduzeća Vir održavanje Marino Radović, pa su odrađeni i dodatni poslovi vezani uz promidžbu otoka Vira.
– Dogovorili smo suradnju s Berlin Brandenburg TV-om, čija će ekipa snimati promotivni turistički film o našem otoku za njemačko tržište. Riječ je o jednom od najjačih nacionalnih televizijskih kanala u Njemačkoj, koji će Vir prikazati kao turističko središte s naglaskom na cikloturizam i obiteljski turizam – ističe direktorica Perić.

NIJEM_03-800x506Na velikom berlinskom eventu bili su i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i direktor HTZ-ovog ureda u Njemačkoj Romeo Draghicchio, pa je virska delegacija provela vrijeme i s visokim predstavnicima RH. U Düsseldorfu na tradicionalnom Boat Showu (18. – 26. siječnja) Virani su se družili s virskim vikendašem, markuševečkim brodarom te direktorom obiteljske tvrtke Jahte Grginić, Klaudijom Grginićem, čija je čarter flota s devetmetarskim Mirakulom 30 i dvanaestmetarskim Mirakulom 40, odavno šarmirala i osvojila europsko tržište. I ovaj je sajam iskorišten za uspostavu poslovnih i agencijskih veza, predstavljanje otoka, njegovih ljepota i ukupne turističke ponude.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.