Beroš: Nisam ostao dužan 2 kn! Vlasnik kafića: Konobarica ga nije prepoznala! Beroš: Nisam ostao dužan 2 kn! Vlasnik kafića: Konobarica ga nije prepoznala!
Nastavlja se trakavica oko incidenta u kojem je sudjelovao ministar Beroš kada je demonstrativno napustio zadarski kafić zbog konobarice koja nije željela staviti masku.... Beroš: Nisam ostao dužan 2 kn! Vlasnik kafića: Konobarica ga nije prepoznala!

Nastavlja se trakavica oko incidenta u kojem je sudjelovao ministar Beroš kada je demonstrativno napustio zadarski kafić zbog konobarice koja nije željela staviti masku.

Nakon što je Beroš demonstrativno napustio kafić jer djelatnica nije htjela staviti masku, gosti kafića ispričali su kako je ministar ostao dužan, odnosno da nije u potpunosti podmirio račun. Rekli su da je za dvije kave račun iznosio 22 kune, a da je on na stol bacio 20 kuna. Na društvenim se mrežama pojavila i slika na kojoj se vidi račun od 22 kune, ali se ne vidi ostavljen novac. 

Beroš je izjavio da je ostavio cijeli iznos, da on nije imao sitnog pa je kovanicu od 2 kune dala njegova supruga. No onda ga je demantirao šef zadarske civilne zaštite Mate Lukić koji je bio na intervenciji nakon što je ministar lokalni stožer civilne zaštite izvijestio o situaciji u kafiću. Lukić je izjavio kako je točno da je Beroš ostao dužan 2 kune. Dodao je da je on to podmirio umjesto ministra jer su se konobarice bojale inspekcija, a rekao je i da je konobarica koja je posluživala Beroša imala potvrdu da ne mora nositi masku. 

Beroš: Ako šef civilne zaštite tvrdi da nisam ostavio 22 kune, tužit ću ga za klevetu

“Ja ću gospodina tužiti za klevetu ako on tvrdi da nisam ostavio cijeli iznos jer tamo nije ni bio u vrijeme kada i ja da bi mogao iznositi činjenice. A o poštivanju mjera u ovom slučaju sam sve rekao i stojim iza toga! Nepoštivanje istih će se i tako njima samima odraziti na sezonu. Tamo vjerojatno postoje i kamere koje mogu potvrditi moju istinu”, rekao je jutros Beroš Indexu

Kaže da je potpuno siguran da je ostavio cijeli iznos računa. 

“Dvije kune su bile na novčanici od 20 kuna, morali su ih vidjeti. Da ne znam točno kako se odvijala situacija, pomislio bih da možda stvarno nisam ostavio cijeli iznos, ali sam siguran da sam ostavio točan iznos računa jer sam pipao po džepovima u potrazi za sitnim, ali nisam imao pa sam zamolio suprugu da ona da dvije kune. Sjela je i neko vrijeme još tražila 2 kune pa sam siguran da se to moralo vidjeti na kamerama”, kaže Beroš. 

Dodaje da nije znao da konobarica ima liječničku potvrdu da ne mora nositi masku.

“Ako je to točno, ja joj se ispričavam, mogla je to odmah reći. No moram naglasiti da ni njena kolegica nije nosila masku”, kaže Beroš za Index.

Šef civilne zaštite danas ipak malo mijenja priču

Šef zadarske civilne zaštite Mate Lukić danas pomalo reterira u odnosu na svoju jučerašnju izjavu.

“Ono što sam rekao o intervenciji je točno, kada smo mi došli u taj kafić, svi su djelatnici imali maske, mi smo sačinili i zapisnik. Kada smo mi došli, radilo je pet drugih djelatnika, ne oni koji su bili kada je tamo bio ministar. Meni su djelatnici rekli da je Beroš bacio na stol samo 20 kuna i ja sam u najboljoj namjeri ostavio dvije kune i napojnicu. Ostavio sam desetak kuna, mislio sam – neću propasti za taj novac. Htio sam da se završi ta neugodna situacija. Moguće je da je ministar Beroš ostavio te dvije kune, da ih konobarica nije vidjela ili registrirala. Žao mi je što se ovo dogodilo, ministar je stalno dolazio u Zadar kad je situacija bila najteža”, kaže danas Lukić za Index. 

Dodaje da bi se u ugostiteljskim objektima, posebno u centru grada, trebale nositi maske.

“Bila bi loša slika da se ne nose maske. Taj kafić je na Narodnom trgu, preko puta gradske uprave. To je ogledalo grada, radi sezone bi se trebale nositi maske. Ali vidio sam i da je cura koja je posluživala Beroša u redu, ona ima potvrdu da ne mora nositi masku jer ima astmu”, kaže Lukić

Šef kafića: Gospodin Beroš nije ostao dužan ništa, konobarica je mlada pa nije prepoznala ministra

Došli smo i do vlasnika zadarskog kafića iz kojeg je otišao Beroš.

“Gospodin Beroš nije ostao dužan ništa, žao mi je što je došlo do ovoga. Nisam bio tamo kad je bio gospodin Lukić. Ja sam bio kasnije i nije bilo spora da je ministar ostavio cijeli iznos”, kaže vlasnik kafića Josip Kadija.

Komentirao je i situaciju s konobaricom i maskom. 

“Inače se nose maske, malo se zanemarilo možda kako se smirila situacija, a jučer je bilo i sparno. Kafić je na trgu, ja sam za to da se nose maske, i inače se nose. Recimo, u 95 posto slučajeva se nose. Mislim da ministar nije zaslužio da ga se ovako proziva. Žao mi je zbog svega. Konobarica nije ni prepoznala ministra Beroša, mlada je cura, znate kako je. Mislim da je to bio splet nesretnih okolnosti”, kaže vlasnik kafića za Index.

“Zar mislite da bih kao ministar u Vladi Republike Hrvatske ostao nekome dužan 2 kune?”

Beroš je situaciju u zadarskom kafiću jutros komentirao i u Virovitičko-podravskoj županiji, gdje prisustvuje prvom danu cijepljenja iz autobusa. 

“Zar mislite da bih kao ministar u Vladi Republike Hrvatske ostao nekome dužan 2 kune? Naravno da nisam dužan. Incidenta nije bilo, to što sad neki žele od toga napraviti priču i svesti sve na dvije kune, kriva je poruka. Naravno da nisam ostao dužan dvije kune, ja sam se i jutros čuo s vlasnikom kafića”, rekao je Beroš.

Dodao je da je važna slika koja se šalje.

“Važna je slika koju šaljemo prema svijetu i prema našim turistima. Kakav bih ministar zdravstva bio da sam ostao sjediti u tom kafiću, sa stranim gostima koji su čak imali maske, doduše ispod nosa, a da su konobari koji poslužuju bez maske? Stoga sam vrlo lijepo, pristojno pokušao zamoliti da se maske stave, međutim, nije mojoj molbi udovoljeno. Dapače, ispričavam se ako je djelatnica imala zdravstvene tegobe i stvarno moja isprika njoj. Međutim, imala mi je priliku to reći na licu mjesta, pa to nije napravila. Nadalje, druga njena kolegica također nije nosila masku, ima li i ona zdravstvene tegobe? Nećemo sada polemizirati, nisam ja bitan, nisu ni bitne te dvije kune, iako me kao čovjeka to boli, jer to nikad ne bih napravio. Bitna je poruka koju šaljemo, tamo su bili gosti, koji gledaju našu zemlju kroz takvo postupanje. Želimo poslati poruku sigurnosti, a to možemo najbolje pridržavajući se epidemioloških mjera”, rekao je Beroš, prenosi N1.

Beroš tvrdi da je iz uputa jasno da konobari moraju nositi maske

Tvrdi da su upute jasne i da konobari moraju nositi maske i na otvorenom.

“Nadalje, jučer tijekom večeri se priča razvijala dalje, pa su neki postavljali pitanje moraju li djelatnici nositi maske na otvorenom. Napuci Stožera vrlo su jasni. Ako nekome priđete bliže od dva metra ili metar i pol, a to morate ako poslužujete goste, potrebno je nositi maske, i to i zbog svoje zaštite i zaštite drugih. To je poruka koju trebamo poslati. Kao čovjek, liječnik, aktualni ministar ne mogu pristati na priču da me netko optužuje da nisam platio dvije kune. Jesam. Piće nisam konzumirao upravo zbog te poruke koju šaljem”, zaključio je Beroš.