Bibinje domaćin kvalifikacijskog turnira u odbojci za Europsko prvenstvo

Zadar i Bibinje su ovih dana doista središte hrvatske odbojke, muška seniorska vrsta od petka do nedjelje nastupa na prvom kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo, a od srijede 5. svibnja s pripremama su krenule i seniorke, koje očekuje naporno ljeto s nekoliko jakih natjecanja koje kulminiraju na kraju Europskim prvenstvom u kolovozu u Zadru. Nekako u sjeni seniorskih reprezentacija u Zadru su se okupile i kadetske reprezentacije Hrvatske, koje svoje turnire igraju u Bibinjama, a baš kao i seniori, žele osigurati nastup na svom Europskom prvenstvu.

Stručni tajnik HOS-a Frane Žanić kratko se osvrnuo na samo natjecanje.

–    Želim se zahvaliti gospodinu Šimi Sekuli na svemu što nam je do sada omogućio i pomogao da se održavaju odbojkaški turniri u Bibinjama. Ovo je već treći uzastopni turnir da se ovdje održava, ovo je turnir od najvećeg značaja, jer je završni krug kvalifikacija za U16 i U17 prvenstva Europe za muškarce i za žene. Nadam se da ćemo uspjeti izboriti plasman. Imamo veliku šansu u ženskoj konkurenciji. Sutra igramo odlučujuću utakmicu s Rumunjskom, dok je kod muškaraca malo teža situacija ali isto tako vjerujemo u dobar rezultat. Hvala Gradu Zadru i Općini Bibinje, te Zadarskoj županiji na svemu što su do sada napravili za odbojku i nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti ovu uspješnu suradnju – rekao nam je Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Odbojkašice U16 reprezentacije Hrvatske, pod paskom iskusnog izbornika Miodraga Stojakovića, imat će naoko nešto lakši zadatak, jer zbog problema s pandemijom koronavirusa u Zadar nije doputovala reprezentacija Njemačke, pa će tako za suparnice imati samo vršnjakinje iz Rumunjske. Utakmica se igra u subotu 8. svibnja s početkom u 15.00 sati. 

Njegov kolega Antonio Surać, izbornik muške U17 reprezentacije, imat će teži zadatak, jer u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na EP su uz našu izabranu vrstu i jake reprezentacije Latvije (petak, 17.00), Bjelorusije (subota, 17.30) i Francuske (nedjelja, 20.00).

Sve utakmice su na rasporedu u dvorani OŠ Stjepan Radić u Bibinjama, a prava je šteta što mještani Bibinja kao mjesta odbojke, zbog epidemioloških mjera ne mogu biti prisutni na tribinama.