BIBINJE Europskim novcima podignut standard u radu dječjeg vrtića Leptirići

Projektom „Druga smjena – ispunjenije djetinjstvo“ , koji je u potpunosti financiran sredstvima iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali ‪2014. -2020‬. iz Europskog socijalnog fonda. Provedbom projekta omogućeno je uvođenje smjenskog rada i produljenog boravka u Dječji vrtić Leptirići u Bibinjama čime se omogućilo usklađivanje poslovnog i obiteljskog života kroz prilagođavanje radnog vremena dječjeg vrtića radnom vremenu roditelja. Također, projektom se omogućilo dodatno stručno usavršavanje stručnjaka koji rade u dječjem vrtiću, što je povećalo kvalitetu provedbe programa predškolskog odgoja i naobrazbe.

Zadovoljni roditelji

–          Drago mi je da su roditelji zadovoljni, želja nam je da naš vrtić ima sve one standarde koji imaju i vrtići u razvijenim zapadnoeuropskim zemljama, te da omogućimo zaposlenim roditeljima da svoju djecu mogu ostaviti na sigurnom i da ta da djeca svoje vrijeme kvalitetno provode. Ovim putem bih najavio kako se Općina Bibinje već prijavila na novi natječaj kako bi se ovaj projekt nastavio, jer smo prepoznali važnost i vrijednost ovakvog projekta u našoj zajednici. Nadamo se pozitivnom ishodu natječaja, a do tada s ponosom mogu istaknuti kako će Općina Bibinje nastaviti financirati ovakav rad vrtića sve do odobrenja novog projekta, vjerujem na radost svih roditelja i njihovih mališana –  prenio je sretne vijesti zamjenik općinskog načelnika Šime Sekula.

IMG_20210226_170656_copy_1627x946

Projektom je unaprijeđen rani i predškolski odgoj i obrazovanje dosljednom primjenom pedagoških standarda kroz pružanje smjenskog rada u dječjem vrtiću s iskazanom i opravdanom potrebom za radom dječjeg vrtića s radnim vremenom duljim od 10 sati.

Nastavak projekta

–          Posebno sam ponosan na ovaj projekt jer je ovo prvi EU projekt Općine Bibinje i drago mi je da sam zaslužan za povlačenje prvih europskih milijuna u općinsku blagajnu. Ovim projektom osigurali smo jedan nadstandard u radu našeg vrtića, kroz rad logopeda, radionica stranih jezika i opremanja vrtića, zaposlili smo divne mlade ljude koji su dobili priliku raditi u svome mjestu i dodatno se educirati kroz razne seminare. Ovih 30 mjeseci doista je proletjelo, bilo je izazovno jer je provedbu dodatno otežala pandemija COVID-a, no mi nismo stali. U trenu smo se organizirali i radili na daljinu putem našeg online vrtića. Želim se zahvaliti svim radnicima dječjeg vrtića na povjerenju i zahvalnosti. No, najveća nagrada je kada vam priđe roditelj čije dijete pohađa naš vrtić i iskaže zadovoljstvo projektom. Smatram da su ciljevi projekta ostvareni i nadam se što bržem odobrenju nastavka ovog projekta – rekao je Šime Sikirić, voditelj projekta.

Nova oprema u vrtiću i igračke

U sklopu projekta u proteklih 30 mjeseci, koliko je trajao projekt, pružena je kvalitetnija usluga odgojno – obrazovnog programa.

IMG_20210226_170716_copy_1459x927-01

Uveden je smjenski rad, uvedene su kreativne radionice stranih jezika (talijanskog i engleskog), nabavljeno je puno nove didaktičke opreme, onog što je djeci najdraže nabavljeno je puno novih igrački. Također, nabavljena je oprema za uređenje dječjeg igrališta ispred samog vrtića. Zahvaljujući sredstvima iz projekta vrtić je u potpunosti klimatiziran i tehnološki opremljen, što je zasigurno pomoglo kvaliteti rada stručnjaka koji rade u dječjem vrtiću. Od početka projekta u potpunosti je opremljena kuhinja, te su djeci omogućeni topli obroci što je zasigurno podiglo standard vrtića.

–          Sretna sam što sam dobila priliku raditi s djecom i to u mjestu u kojem sam ja odrasla, u vrtiću koji sam pohađala. Neizmjerno sam sretna kada vidim koliko je vrtić sada opremljeniji što nam je puno olakšalo provedbu našeg odgojno-obrazovnog programa. Nadam se da će se ovaj projekt nastaviti – rekla nam je odgojiteljica koja je zaposlena na projektu, Barbara Šimunić.

VIDEO Šime Sekula, donačelnik Općine Bibinje