BIBINJE U Društvenom centru otvorena izložba ˝Modni dnevnici˝ Damire Fuzul BIBINJE U Društvenom centru otvorena izložba ˝Modni dnevnici˝ Damire Fuzul
U Bibinjama je povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, u Društvenom centru Bibinje otvorena izložba ˝Modni dnevnici˝, talentirane Damire Fuzul. “Izložbu smo organizirali baš povodom... BIBINJE U Društvenom centru otvorena izložba ˝Modni dnevnici˝ Damire Fuzul

U Bibinjama je povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, u Društvenom centru Bibinje otvorena izložba ˝Modni dnevnici˝, talentirane Damire Fuzul.

“Izložbu smo organizirali baš povodom Dana žena da na još jedan način obilježimo taj dan. Želja je bila proslaviti žensko stvaralaštvo i svestranost – rekla nam je Lucija Kero Šimac iz udruge Aktivno Bibinje.

Autorica modnih ilustracija Damira Fuzul je žena, majka, koja uz svoj posao i obaveze godinama svakodnevno njeguje svoju strast prema slikarstvu, kreativnosti i modi. Sudjelovala je na 22 zajedničke izložbe, a ovo joj je druga samostalna.

“Ovo mi je bio veliki izazov, da se pokažem, prezentiram i sada sam baš ponosna. Super je osjećaj biti danas ovdje – rekla nam je vidno uzbuđena autorica brojnih crteža za koje se nada da će neki od njih postati i kreacije.

Inspiraciju crpi od svjetskih dizajnerskih kuća poput Diora, obožava visoku modu (Haute Couture), ženstvenost, naglašene figure. Slobodnim odabirom, raznim likovnim tehnikama, od tuša, olovke, drvenih boja, pastela, kolaža, akrila, flomastera, tempera nastalo je na tisuće radova što je stvorilo jednu posebnu cjelinu umjetnice. Ljubav prema modi prenijela je na svoju kćer Đanu Krstić za koje će se u budućnosti sigurno čuti, kćerka autorice izložbe krenula je majčinim stopama i završila studij dizajna, te stekla titulu magistre tekstilnog i modnog dizajna. Mama i kćer danas su zamijenile uloge, te je Đana preuzela ulogu mamine mentorice.

“Uporno svaki dan crtam i svaki dan tražim odobrenje kod svoje kćerke, ona je moja mentorica, a kada me pohvali to mi je najveći poticaj i ohrabrenje za daljnji rad – govori nam Damira Fuzul, autorica izložbe.

Autorica izložbe godinama gradi i razvija svoj prepoznatljiv stil, koji je svima u Bibinjama odavno poznat. Izražen osjećaj za estetiku krasi cijelu obitelj Fuzul, tako se i sestre i majka, autorice Damire Fuzul, godinama poigravaju modnim kombinacijama, osvajaju stilom i čini se kako u tome baš uživaju, te se sjajno se zabavljaju. Nadahnutim stilom i genijalnim modnim kombinacijama razbijaju monotoniju bibinjske ali bome i zadarske konvencionalnosti, te inspiriraju žene da izađu iz zadanih okvira i komfort zone.

Otvorenje izložbe uveličala je pjesmom mlada Anamarija Kasumović, još jedna talentirana Bibinjka koja njeguje svoju strast prema pjevanju, te se dodatno školuje u školi pjevanja ˝Arija˝ pod vodstvom Nele Šarić.

Šime Sikirić

Foto: Marta Kero