BIJEDNO Za mrvu medijske pažnje, Vesna Benić vlastitu majku ocrnila na srpskoj TV BIJEDNO Za mrvu medijske pažnje, Vesna Benić vlastitu majku ocrnila na srpskoj TV
Vremešna Fejs zvijezda koja se proslavila pokazujući međunožje na društvenim mrežama, Vesna Benić, već mjesecima stvara probleme portalu Kalelarga info. Nezadovoljna je našim kritičkim... BIJEDNO Za mrvu medijske pažnje, Vesna Benić vlastitu majku ocrnila na srpskoj TV

Vremešna Fejs zvijezda koja se proslavila pokazujući međunožje na društvenim mrežama, Vesna Benić, već mjesecima stvara probleme portalu Kalelarga info. Nezadovoljna je našim kritičkim pisanjem o lošem radu župana Božidara Longina, koji, uzgred rečeno, sredstvima iz županijskog proračuna financira njenu udrugu “Stihovi i note” i nekakav kvazi festival koji ona organizira.

Da bi se dodvorila Longinu, Vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva Benićka je prijavila glavnu urednicu portala Kalelarga info zbog članka o Longinu. Vijeće je na jednoj od sjednica raspravljalo o njenoj prijavi, te ju je odbacilo kao neutemeljenu utvrdivši da pisanjem o Longinu glavna urednica nije ni u jednom trenutku povrijedila novinarska etička načela. Više o tome možete pročitati klikom OVDJE.

Golišava Vesna Benić u zaštiti župana Longina za sitan novac

Nakon toga obratila se Općinskom sudu u Zadru zahtijevajući objavu demantija u kojem lažno tvrdi da župan Longin ne financira novcem iz proračuna nju i festival koji ona organizira.

Međutim, u posjedu smo službenog dokumenta u kojem ona sama tvrdi drugačije. U dopisu koji je Vesna vlastoručno potpisala i potvrdila pečatom njene udruge, a koji je službeno poslala Općini Kukljici, navodi da joj je Zadarska županija na čelu s Longinom tom prigodom odobrila 5.000 kn. To je razljutilo braniteljske udruge budući da župan nije bio tako velikodušan prema, primjerice, udruzi roditelja poginulih branitelja ili invalida Domovinskog rata. Uplate prema Benićki i njenoj udruzi redovite su zadnje 4 godine otkako je Longin na funkciji župana. Više o tome možete pročitati klikom OVDJE.

Stoga smo odlučili malo istražiti život i djelo Vesne Benić, Longinove ‘zaštitnice’. Riječ je o ženi koja je za malo medijske pažnje doslovno “prodala vlastitu mater”.

Naime, prije četiri godine otišla je u Beograd, te se natjecala u emisiji “Nikad nije kasno” u kojoj nastupaju stariji ljudi koji žele postati glazbene zvijezde. Tamo je, očito nedovoljno talentirana, pokušala umjesto glasom pažnju privući dramatičnom pričom o nesretnom djetinjstvu.

Za malo medijske pažnje “prodala vlastitu mater”

Svoju 77-godišnju majku ocrnila je pred cijelom bivšom Jugoslavijom, a njenu priču prenijeli su i mediji u Hrvatskoj.

Optužila je vlastitu majku, lijući suze u TV studiju u Beogradu, da ju je svojevoljno ostavila u domu, gdje ju je sa 4 godine života usvojila jedna obitelj i pružila joj dom. Njena majka ju je, prema Vesninim tvrdnjama, zatražila deset godina kasnije, te je, kako tvrdi, krivnjom majke istrgnuta iz te divne udomiteljske obitelji koja ju je usvojila i opet završila u domu. Zašto nije završila kod majke, nego u domu, nije pojasnila.

Iako je priča šuplja i svatko imalo razuman bi posumnjao u nju, scenaristima emisije nije bilo do provjeravanja činjenica. Nitko nije za izjavu nazvao njenu 77-godišnju majku. Bilo je bitno da Vesna lije suze i privuče gledatelje.

Trčala u Beograd na televiziju pljuvati po 77-godišnjoj majci

Njena majka tada je pretrpjela veliku sramotu i udarac. Zamislite kako je starijoj ženi koja živi u selu u okolici Zagreba, u maloj sredini, bilo kada ju je na televiziji ocrnila kćer za koju se godinama borila, vodila bitke sa sudom i centrima za socijalnu skrb, tražeći da joj je vrate, nakon što su joj je kao jako malu oduzeli usljed problema s mužem nasilnikom. Deset godina je trajala borba za dijete i napokon joj je to uspjelo kad je Vesna imala 14 godina.

U razgovoru za portal Kalelarga info ta žena, koja danas ima 77 godina, otvorila je dušu, dirnuta što je konačno, nakon rijetko viđenoga sramoćenja, konačno netko nešto i nju poželio upitati. Ispričala nam je slijedeće:

“Imala sam težak život, udala sam se mlada za muža koji se ubrzo pokazao kao nasilnik, bio je kasnije po zatvorima i na Golom otoku. U takvoj situaciji oduzeta mi je kćer i smještena u dom, a ja se ni u jednom trenutku nisam prestala boriti za nju. Nisam imala ništa, bila sam siromašna, a za voditi sudski postupak i boriti se trebao mi je novac. Otišla sam u Njemačku, radila razne poslove od rano ujutro do ponoć kako bi skupila novac za odvjetnika i za tužbu. Tada sam doznala da ju je udomila jedna obitelj. To je bio par koji nije mogao imati djece, a dijete im je trebalo da bi kao obitelj s djetetom mogli dobiti stan. Zato su uzeli Vesnu. Kasnije je ta žena uspjela ostati trudna i dobila je svoje dijete. Vesnu je kad je postala curetak odbacila i potjerala, te je završila opet u domu. Kako sam se ja neprestano borila za nju, na kraju je sud odlučio da mi je vrate. Od 14. godine pa na dalje živjela je s nama, oko njenog odgoja pomagala mi je i sestra, ali nismo mogle na kraj s njom izaći.

Teška i dugogodišnja borba za skrbništvo majke koja nikad nije odustala

“Lutala je uokolo, bila je problematična, nije poštivala pravila… Sa 18 godina je, bez da se ikome javila, otišla u Kukljicu tobože raditi i tamo se brže bolje udala za nekoga. Kasnije se razvela. Ima sina, sin je pristojan momak, ne živi s njom.

Moj život je obilježio loš brak i dugogodišnja borba sa sustavom da mi vrate dijete. Imala sam težak život, puno suza sam prolila.” – kazala je gospođa.

Teško joj je procijeniti zašto Vesna radi to sve što radi, zašto je toliko željna medijske pažnje, da je izvrgnula sramoti vlastitu majku kojoj je ostalo još malo godina života. Ni njeno naslikavanje međunožja i promociju po društvenim mrežama, kao ni trčanje za političarima, majka ne odobrava.

Žena koja je posvojila Vesnu, kad je ona postala tinejdžerica potjerala ju je natrag u dom, ali Vesna je sve vrijeme ostala u kontaktu s njenim mužem ili svojim nazovimo “ocem”. Njena prava majka o tome kaže:

“Po meni to nije bio normalan odnos. Ona se svih ovih godina nalazila s tim čovjekom, ja ne znam zašto. Nije joj otac, nije njena krv, prestala je živjeti s njima kad joj je bilo 14 godina… Nedavno je umro.” – kazala je gospođa na kraju razgovora.

Nenormalan odnos sa privremenim ocem

Inače, kad je taj čovjek umro, Vesna Benić mu je kreštavim glasom pjevala na grobu, te to svoje pjevanje prenosila u živo na Facebooku, što se mnogima učinilo nenormalno.

Nije nam, međutim, jasno, kako župan Longin može imati određena očekivanja i biti blizak s ovakvom osobom, koja za par minuta medijske pažnje osramoti 77-godišnju majku. To je žena koja, iako ima 55 godina, svoje međunožje svako malo slika i stavlja na društvene mreže ne vodeći računa da je majka sina koji ima preko 30 godina i da se on zbog toga srami.

Župan se vara ako misli da će mu ovakva osoba pomoći da osvijetli svoj obraz.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.