“BIOGRADSKA NOĆ 2016.” Više od 20. tisuća posjetitelja uživalo u glazbi, plesu i gastro delicijama!

Spektakularna „Biogradska noć 2016.“ u Biogradu kao i svake godine ispunila je sva očekivanja. Već tradicionalna turistička manifestacija posvećena Danu pobjede i domovinske zahvalnosti, te Danu hrvatskih branitelja održavala se 11. put za redom u večeri uoči 5. kolovoza kada se slavi spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.
Večer puna doživljaja uz razne specijalitete na otvorenom, nastupe folklornih skupina, klapa, Gradske glazbe, defile mažoretkinja i brojne štandove s raznovrsnom ponudom, proizvodima za degustaciju i izvornim suvenirima, upotpunjena je raznim zvučnim i svjetlosnim efektima. Osim defilea osvijetljenih brodova, na nebu se odvijao pravi spektakl svjetla, zvuka i pirotehnike uz zemaljske optičke iluzije od kojih zastaje dah.
Uz mnoge delicije iz ponude grada Biograda i prijatelja grada, nudila se voletina po 20 kuna porcija, od vola ispečenog na samoj rivi. Bilo je tu zabavljača na čak dvije pozornice prema standardnom rasporedu, jedna ispred gradske vijećnice i druga na kraj rive prema zapadu. Nastupili su klapa Šufit, a pored njih The Second Hand Band, Totem band i neki manje poznati izvođači po čitavoj rivi.  Sav taj šušur privlači nepregledno mnoštvo, pa je tako i ove godine, prema nekim procjenama, stara jezgra i biogradska riva primila preko 20 000 posjetitelja.
Neki spominju i brojku od 25 do 30 tisuća ljudi. Kažu da fotografije govore više od riječi, pa ćemo se ovaj put držati tog nepisanog pravila te što manje pisati.
Organizatori manifestacije TZG Biograd na Moru i Grad Biograd na Moru, premda upozoreni na vrijeme da su u glavnoj ulici ZASTAVE POSTAVLJENE NAOPAKO ipak ih ispravili nisu, što je nekima umanjilo doživljaj slavlja.

Gordana Šarić