BIVŠE DJELATNICE OPTUŽUJU: Na Anteni Zadar radile smo na crno i Franko Pavić nas je izrabljivao! BIVŠE DJELATNICE OPTUŽUJU: Na Anteni Zadar radile smo na crno i Franko Pavić nas je izrabljivao!
Franko Pavić, vlasnik tvrtki s otvorenim predstečajnim nagodbama (Antena Zadar j.d.o.o. i Pink group j.d.o.o.), kao i aktivne tvrtke Antena Digital j.d.o.o., našao se... BIVŠE DJELATNICE OPTUŽUJU: Na Anteni Zadar radile smo na crno i Franko Pavić nas je izrabljivao!

Pavić, koji se voli predstavljati kao biznismen i vlasnik “najčitanijeg portala u regiji”, već je odavno dužan “i Bogu i vragu”, o čemu je pisao portal Kalelarga info.

No, ono po čemu je Pavić postao nepopularno poznat u posljednje vrijeme su prijave konkurencije raznim inspekcijama. Naime, kao što je poznato, Pavić je slao inspekcije tvrtkama koje su izdavači portala  ZDNews.hr i Kalelargainfo.hr (s lažnim optužbama) nakon što je o njemu i Mladenu Malti objavljen kritički osvrt na činjenicu kako je Pavić izgnjavio Maltu iz Udruženja obrtnika da obrtnicima pošalje e-mail u kojemu isto društvo preporuča oglašavanje na Pavićevom portalu. Kasnije je Malta kazao kako je to učinio radi toga što ga je Pavić gnjavio, a da paradoks bude veći, Malta je izjavio kako Pavićev portal uopće ne čita.

“Suradnja s Pavićem bila je noćna mora. Nakon što sam odradila posao, nije mi ni lipe isplatio!”

Nakon objava ZDNews.hr-a i Kalelargainfo.hr-a, redakciji portala ZDNews.hr javila se bivša djelatnica Pavićevog portala K.D. (osobni podaci poznati su redakciji portala i ako dođe do bilo kakve sudske tužbe, K.D. spremna je javno pod punim imenom i prezimenom posvjedočiti o svemu, op.a.) koja je u detalje progovorila o svojoj noćnoj mori, odnosno suradnji s portalom Antena Zadar za koji nikad nije dobila niti jedne jedine lipe.

– Radila sam honorarno kao prodavačica čestitki za blagdane. Naime, radila sam paralelno više poslova, pa me Pavić angažirao da mu radim kao vanjska suradnica iako me stavio na web kao kontakt za Prodaju. Ukupan dug njegove tvrtke prema meni je bio cca do 3 do 4 tisuće kuna iako sam ja računala da je toga bilo skoro pa duplo više. Sve što sam od njega dobila bila je kartica za mobitel (brz samog mobilnog uređaja) pa sam se morala snalaziti. Broj s kojega sam zvala bio je Pavićev, a ja sam predstavljala Antenu Zadar. Naivno sam ušla u to. Kasnije kada sam ga kontaktirala rekao je da nema isplate niti dokaza da sam ikada radila kod njega. Međutim u tim tvrtkama s kojima sam kontaktirala i slala mailove i zvala, očito postoje dokazi da sam radila za Antenu Zadar. Imam još nekoliko svjedoka koji su spremni potvrditi moju i kazati svoju priču. Suradnja s Pavićem bila je prava noćna mora – kazala je K. D. za ZDNews.hr.

Franko Pavić (Foto: ZDNews.hr)

Franko Pavić (Foto: ZDNews.hr)

 

“Radila sam na crno kod Pavića, stalno je odugovlačio s prijavom i isplatom plaća”

I druga bivša djelatnica Antene Zadar, čiji su osobni podaci također poznati redakciji, za Pavića je radila nešto više od tri mjeseca. Kaže kako joj je Pavić ostao dužan više od 8.500 kuna plus kamate od veljače 2014. godine.

– Ostao je dužan i meni, tamo sam radila nešto više od tri mjeseca i koliko znam još nekim kolegama je ostao dužan. Kada sam predlagala tužbu, nitko od njih, valjda od straha, nije htio sa mnom u pravnu borbu protiv Pavića. Stalno je odgađao prijavu i smišljao je načine i isprike zašto me nije prijavio kako bi mi mogao ići radni staž. Također, stalno je kasnio s isplatama koje nisu stizale. Dakle, ne svojom voljom, radila sam na crno na Anteni Zadar. Koliko znam, ostao je bivšim djelatnicima dužan hrpu novca, ali vjerujem da se taj broj povećao s obzirom na to da često mijenja djelatnike – kazala je bivša Pavićeva djelatnica za ZDNews.hr.

“Na hranu potroši sve plaće koje treba isplatiti bivšim djelatnicima”

I dok Pavić očito manipulira s institucijama Republike Hrvatske (ne prijavljuje radnike i ne plaća na to porez ni doprinose) i reketari svoje bivše djelatnice i djelatnike, za njega očito problema nema. Dvije tvrtke su mu u vrlo sumnjivim predstečajnim nagodbama, a  novca za isplate radnika očito nema. Međutim, novca za prežderavanje i brzu dostavu hrane očito ima, što je i vidljivo po priloženim Pavićevim fotografijama koje je snimio fotoreporter portala ZDNews.hr. U članku se dalje navodi:

“On dan-noć naziva dostavu hrane u svoj stan, to svi znaju, ali i to je u redu. Međutim, on praktički pojede sve plaće koje treba isplatiti. Da on pojede i isplati plaće svojim djelatnicima to bi bilo divno, međutim, sve što se dogodi je to da Pavić postaje sve širi i širi, a džepovi bivših djelatnika sve tanji i tanji.”