Bivši djelatnici Croatia Zadar line organiziraju prosvjed

Dana 25. rujna 2015. god. (petak) u 10,30 sati održat će se novi prosvjedni skup bivših zaposlenika Croatia Zadar Line d.d., ispred garaže „Croatia Zadar Line“, Benkovačka b.b., Zadar (sadašnje tvrtke „Čazmatrans Dalmacija“).

Bivši radnici „Croatia Zadar Line d.d.“, te nekad jedne od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki RH, koja je bila u stečaju 11 godina, što je jedan od najduljih stečajeva u RH, ali se i dalje vode sudski postupci u svezi vrlo vrijedne imovine, vrijedne cca 100 milijuna kn, ponovno prosvjeduju zbog neisplaćenih otpremnina. Nakon niza prosvjednih skupova, te nakon što su se obratili predsjednici RH, Kolindi Grabar Kitarović, i Ministarstvu pravosuđa RH, predsjednica RH i ministar pravosuđa RH Orsat Miljenić su intervenirali i zatražili od nadležnih sudova ubrzanje imovinsko-pravnih sporova koji se vode već godinama, a o kojima ovisi isplati otpremnina bivšim radnicima „Croatia Zadar Linea“.

Nakon niza radničkih prosvjeda i intervencije nadležnih državnih institucija, sudski sporovi su ubrzani i ažurirani, te se trenutno vode na Visokom trgovačkom sudu RH, i Ustavnom sudu RH, gdje će se donijeti konačni pravorijek.

S prosvjednog skupa bivši radnici će zatražiti od predsjednika tih sudova da se konačno dovrše svi imovinsko pravni sporovi u svezi njihove bivše tvrtke „Croatia Zadar Line“ (u svezi tzv. „starog kolodvora“, autobusnog kolodvora u Obrovcu i tzv. Čazmatransovog „kruga“).

Bivši radnici su putem sindikalnih predstavnika preuzeli kazneni progon protiv odgovornih osoba „Croatia Zadar Linea“, da bi se utvrdila odgovornost za propast „Croatia Zadar Linea“ (nakon što je DORH odbacio njihove kaznene prijave nakon više od 4 godine).

Bivši radnici će nastaviti s daljnjim sindikalnim aktivnostima, sve do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate otpremnina u ukupnom iznosu od 4 milijuna