Bivši reprezentativac Jurica Buljat pridružio se HNK Zadar

Prva momčad HNK Zadar, koju odnedavno vodi Želimir Terkeš s pomoćnikom Draganom Blatnjakom, značajno je osnažena dolaskom Jurice Buljata (1986.), iskusnoga internacionalca, standardnog reprezentativca mlađih državnih selekcija i s dva nastupa među Vatrenima, koji je svoju profesionalnu karijeru počeo graditi u Stanovima.

– Drago mi je da ću zaigrati u majici HNK Zadar. Nakon što sam igrao širom Europe, pa i izvan nje, došao je trenutak i za povratak. Istina, bilo je nekih međunarodnih ponuda koje mi nisu odgovarale, a u ovom trenutku sam procijenio da je za mene i za moju obitelj najbolje da sam doma, govori Jurica Buljat.

Poslije odlaska iz Zadra u Hajduk, te niza utakmica u 1. HNL Jure je igrao u različitim klubovima iz Izraela, Njemačke, Bugarske, Ukrajine, Saudijske Arabije, ponešto i u zaprešićkom Interu…

Nedavno sam preselio obitelj iz Zadra u Zemunik gdje se naše četvoro djece osjeća sjajno, slobodni kao ptice na grani, na čistom zraku… Od Zemunika do Zadra na trening i na utakmice dođem za 15 minuta.

Razgovori s HNK Zadar inicirani prije nekog vremena završili su dogovorom.

– Sa Želimirom Terkešom i Draganom Blatnjakom igrao sam, poznajemo se izvrsno, a poslije otvorenih razgovora s Damirom Kneževićem, predsjednikom kluba, zaključio sam da su klupske namjere pozitivne, da postoje zdrave ambicije i jasna vizija. Na koncu, vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći u realizaciji jednoga od ciljeva, to je plasman u treću ligu. Dugoročno, HNK Zadar treba i može doseći 1. HNL i istodobno kalitetno raditi s mladima. Koliko sam informiran radit će se i na nogometnoj infrastrukturi tako da se nogomet može pravilno razvijati.

Danas-sutra i Jure se planira okrenuti trenerskom zvanju.

– Da, čim prije upisat ću se među polaznike trenerske akademije. U igračkoj karijeri nakupilo se puno iskustva, učio sam od niza vrsnih trenera i imam ambiciju i sam baviti se tim zvanjem. Nogomet je moj život, zaključio je Jurica Buljat.