Bivši reprezentativac Jurica Buljat pridružio se HNK Zadar Bivši reprezentativac Jurica Buljat pridružio se HNK Zadar
Prva momčad HNK Zadar, koju odnedavno vodi Želimir Terkeš s pomoćnikom Draganom Blatnjakom, značajno je osnažena dolaskom Jurice Buljata (1986.), iskusnoga internacionalca, standardnog reprezentativca... Bivši reprezentativac Jurica Buljat pridružio se HNK Zadar

Prva momčad HNK Zadar, koju odnedavno vodi Želimir Terkeš s pomoćnikom Draganom Blatnjakom, značajno je osnažena dolaskom Jurice Buljata (1986.), iskusnoga internacionalca, standardnog reprezentativca mlađih državnih selekcija i s dva nastupa među Vatrenima, koji je svoju profesionalnu karijeru počeo graditi u Stanovima.

– Drago mi je da ću zaigrati u majici HNK Zadar. Nakon što sam igrao širom Europe, pa i izvan nje, došao je trenutak i za povratak. Istina, bilo je nekih međunarodnih ponuda koje mi nisu odgovarale, a u ovom trenutku sam procijenio da je za mene i za moju obitelj najbolje da sam doma, govori Jurica Buljat.

Poslije odlaska iz Zadra u Hajduk, te niza utakmica u 1. HNL Jure je igrao u različitim klubovima iz Izraela, Njemačke, Bugarske, Ukrajine, Saudijske Arabije, ponešto i u zaprešićkom Interu…

Nedavno sam preselio obitelj iz Zadra u Zemunik gdje se naše četvoro djece osjeća sjajno, slobodni kao ptice na grani, na čistom zraku… Od Zemunika do Zadra na trening i na utakmice dođem za 15 minuta.

Razgovori s HNK Zadar inicirani prije nekog vremena završili su dogovorom.

– Sa Želimirom Terkešom i Draganom Blatnjakom igrao sam, poznajemo se izvrsno, a poslije otvorenih razgovora s Damirom Kneževićem, predsjednikom kluba, zaključio sam da su klupske namjere pozitivne, da postoje zdrave ambicije i jasna vizija. Na koncu, vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći u realizaciji jednoga od ciljeva, to je plasman u treću ligu. Dugoročno, HNK Zadar treba i može doseći 1. HNL i istodobno kalitetno raditi s mladima. Koliko sam informiran radit će se i na nogometnoj infrastrukturi tako da se nogomet može pravilno razvijati.

Danas-sutra i Jure se planira okrenuti trenerskom zvanju.

– Da, čim prije upisat ću se među polaznike trenerske akademije. U igračkoj karijeri nakupilo se puno iskustva, učio sam od niza vrsnih trenera i imam ambiciju i sam baviti se tim zvanjem. Nogomet je moj život, zaključio je Jurica Buljat.