BK ARES Talentirani Luka Bukvić putuje na Europsko prvenstvo u Armeniju

Od ponedjeljka na EP za mlađe seniore, koje će se održati u Erevanu, Armenija od 23.04 do 05.05.2023 godine nastupit će i predstavnik BK Ares Zadar, Luka Bukvić (2005. godište) u kategoriji do 67 kg, 

Hrvatski boksački reprezentativci i državni prvaci, kandidati za Europsko prvenstvo za mlađe seniore, koje će se održati u Erevanu (Armenija) od 23. travnja do 4. svibnja, imali su vrlo uspješan nastup na 6. Greatest Openu u Lazarevcu (Srbija). Tamo su pod vodstvom izbornika Yousefa Hasana ukupno osvojili tri zlata, jedno srebro i dvije bronce, za ekipno treće mjesto, nakon toga su uslijedile pripreme i sparinzi u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu.

Veliko je ovo priznanje za naš klub, Bukvić je osvajanjem zlatne medalje na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore, kao i pehara za najboljeg boksača u svojoj kategoriji, potpuno zaslužio poziv izbornika Yousefa Hasana! Moram kazati i kako je Luka dvostruki prvak u svojoj kategoriji, prošle godine zlato je osvojio u Zadru, isto je ponovio i na posljednjem državnom u Čakovcu. Na međunarodnom turniru u Srbiji imao je pravi ispit pred Europsko prvenstvo, tamo se pokazao odličnim, imao je i teškog protivnika i sjajnog udarača iskusnog Srbina bugarskog porijekla, sjajno je odradio tu borbu.

Poslije je Bukvić sparirao i s prvakom Švedske, u tom testu je bio bolji! Dobio je Luka kasnije i nekoliko dana odmora, uslijedio je potom reprezentativni kamp u Zagrebu uz zajedničke pripreme s Mađarima i Slovencima. Izbornik Hasan je poslije svega odlučio kojih će 6 hrvatskih boksača nastupiti na EP. 

Luka je potpuno zasluženo izborio nastup na velikom natjecanju kao što je EP.

Treneri Nikola Marketin i Vedran Bajlo (BK Ares).