BK ARES U subotu boksački spektakl, koncert Jure Brkljače i Vranski vitezovi u Dragama

S ponosom možemo najaviti prvi međunarodni boksački turnir „Croatian Knights“ koji se održava u subotu upravo na području naše županije. 

I to nigdje drugdje nego u malom mistu Drage. Već se i u gradu na veliko šuška o nesvakidašnjem događaju koji organizira BK ARES ZADAR zajedno s Viktoriom Barešić pod pokroviteljstvom Hrvatskog Boksačkog saveza i Boksačkog saveza zadarske županije.

O svim detaljima reći će nam upravo Nikola Marketin i Viktorija Barešić nosioci turnira i pokretači ove cijele priče.

Za uvertiru u turnir 01.09..23 od 18-20 h organizirati ćemo pokazni trening gdje će svako dijete koje pokaže interes moći navući boksačke rukavice i okušati se u ovoj vještini pod stručnim vodstvom naših trenera i boksača koji će sudjelovati na turniru.

Također, svako dijete iz Draga, koje pokaže interes za boks, bit će mu omogućeno besplatno treniranje u boksačkom klubu ARES ZADAR.

Turnir će se održati 02.09.2023 u neposrednoj blizini nautičke marine uz samu rivu i sami spektakl odvijati će se pod samim nebom ispod zvijezda uz šum mora. 

Prema rasporedu, održat će se 14 mečeva, a sami turnir će se otvoriti scenskim nastupom Vranskih vitezova koji će donijeti dašak srednjeg vijeka i pokazat kakve su se borbe vodile u prošlosti i nakon njih počinju mečevi. Uz Vranske vitezove sudjelovati će i Pakoške mažuretkinje te KUD Sv.Ante.

Natjecatelji samog turnira dolaze iz više hrvatskih klubova, a tu će se naći i natjecatelji iz Slovačke, Ukrajine, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Napomenut moramo da je predviđen i jedan ženski par što nas posebno veseli jer to je dokaz da ovaj sport i te kako ima potencijala i kod pripadnica lijepšega spola.

O kvaliteti samog turnira govori i činjenica da će upravo hrvatski reprezentativci , osvajači europskih medalja i potencijalni olimpijci sudjelovati u turniru. Svoj dolazak potvrdio je i Bono Bošnjak i ostali visoki uzvanici kako bi podržali ovu manifestaciju.

Nakon turnira nastaviti će se bogati zabavni program uz mladog i perspektivnog pjevača , Juru Brkljaču.

Cilj ovog turnira je približit boks i pokazati koliko je sport važan za održavanje tjelesnog i psihološkog zdravlja. Sport također utječe na socijalni razvoj djece i uči ih vještinama koji se mogu primijeniti izvan terena i dvorane.

Uloga sporta važna je za cjelokupan razvoj osobe, samokontrolu , upravljanju emocijama i efektivno suočavanje s preprekama. To su samo jedni od primjera vještina koje djeca usvajaju kroz sport.

Također cilj turnira je promovirati malo mjesto , Drage, koje se nalazi u sklopu Općine Pakoštane koja se do sad više puta pokazala kao prijatelj sporta i djece a i kao pravi domaćin brojnim turistima koji iz godine u godinu otkrivaju ovaj još zagonetni biser na Jadranu.