spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
3.3 C
Zadar

Nagrađeni djelatnik Čistoće Josip Jović: Volim svoj posao, ni dana nisam bio na bolovanju!

Nagradu “Nasmiješeno sunce” djelatniku Čistoće d.o.o. Zadar, Josipu Joviću, uručio je u prosincu gradonačelnik Branko Dukić, a da je nagrada otišla u prave ruke uvjerili smo se tijekom intervjua koji smo napravili s ovim vrijednim čovjekom.

On je mnogim građanima poznat i kao konobar koji je 27 godina radio u kavani Danica na Kalelargi.

Na promjenu posla odlučio se tijekom pamdemije koronavirusa, kada je u ugostiteljstvu bila teška situacija.

“Vidio sam da je raspisan natječaj, da u Čistoći primaju djelatnike i odlučio sam se prijaviti. Razgovor je prošao dobro i primljen sam. Raspoređen sam na Bili Brig i tamo radim jutarnje smjene.” – ispričao nam je Jović.

Na pitanje kako su reagirali obitelj i prijatelji na njegovu odluku da se iz ugostiteljstva prebaci u Čistoću, odgovara:

“Svi su bili šokirani, ali shvatili su moje razloge. Plaća u Čistoći je veća od one koju sam imao kao konobar, djelatnici imaju svoja radnička prava, nekako mirnije živiš, odradiš svoje i ne strepiš hoćeš li dobiti plaću i kad, hoćeš li moći na bolovanje ako se razboliš i slično. Da se razumijemo, otkako radim u Čistoći, već 3 godine, nisam ni dana bio na bolovanju. Bio sam bolestan, ali popio bih ljekove i išao raditi. Nisam takav tip da bih bio na bolovanju radi prehlade ili gripe.” – kaže Jović kojem je drago što su njegovi trud i zalaganje primjetili i nadređeni, te je pedložen za nagradu gradonačelnika “Nasmiješeno sunce”.

Posao mu, dodaje, nije težak. Dobro se slaže s kolegama, ujutro dođu malo ranije na posao, te prije posla popiju zajedno kavu i nakon toga kreće radni dan.

Počiste ono što treba, pripremaju kontejnere kako bi drugi kolege kad dođu kamionima mogli pokupiti i odvesti smeće. Najteže je ljeti, kada je vruće, a treba koristi travu, ali posao se mora odraditi.

“Nije mi teško, volim svoj posao i zadovoljan sam. Bilo je tu mlađih kolega sa završenim fakultetima koji su radili kao čistači. Drago nam je kada čujemo pohvale da je grad čist. Za vrijeme Adventa smo svi odlazili u grad, čistili nered koji je nastajao nakon koncerta koji su bili večer prije. Očistiti bi sve već rano ujutro i bilo nam je drago kad bi ljudi pohvalili naš trud.” – ističe Josip Jović.

Kako radi na Bilom Brigu, već je upoznao i ljude u kvartu, lijepo ga pozdrave kad prođu, a on radi svoj posao.

“Imamo rukavice, zaštitna odijela, operemo ruke i poslije posla se presvučemo. Zadovoljni smo kada vidimo da je kvart čist i da je sve kako treba.” – kazao nam je na kraju Josip Jović.

Jake snage HDZ-a na Viru; Kalmeta, Longin i Erlić na 34. obljetnici osnutka podružnice

U Viru je svečano obilježena 34. godišnjica osnutka HDZ – Hrvatska demokratska zajednica na kojoj su se okupili brojni članovi i simpatizeri predvođeni stranačkim utemeljiteljima.

U prigodnim govorima istaknuto je:

“Politička stabilnost i kontinuitet zaslužni su za snažan razvoj Zadarske županije koja je po novom indeksu razvijenosti među pet najboljih u Hrvatskoj. Odlična suradnja s Vladom Republike Hrvatske zalog je i niza budućih projekata, koji će zasigurno donijeti dodatan napredak otoku Viru gdje je HDZ sve snažniji i ima sve veću potporu stanovnika.

HDZ je jedina stranka koja jamči sigurnu Hrvatsku uz snažno očuvanje domoljubnih vrijednosti. To se posebno vidi posljednjih tjedana gdje je agresivna ljevica pokazala svoje pravo lice – netolerancije, nesposobnosti i neskrivene mržnje prema svemu što ima poveznicu s HDZ-om, stožernom strankom hrvatskog naroda.

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića zabilježen je snažan rast plaća, a vodeći smo u Europi po porastu stope BDP-a. Samo HDZ jamči nastavak tog pozitivnog niza, jer ima ljude koji su dokazano stručni i kompetentni, a nova financijska omotnica EU pruža nam nikad veće prilike za dodatan rast i razvoj.

Uz to, Hrvatska nikad nije bolje međunarodno pozicionirana i uživa veliki ugled u svim euroatlanskim asocijacijama, gdje nas je želio vidjeti i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman.” – poručeno je na svečanoj akademiji na kojoj su, uz predsjednika OO HDZ-a Vir Antu Bašića, okupljene pozdravili i župan Božidar Longin, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta, te ministar Šime Erlić.

Studenti s otoka Vira dobili su rješenja i potpisali ugovore o stipendiranju

Pri kraju današnjeg radnog dana tijekom kojeg su roditeljima školske djece podijeljena rješenja za financiranje školske opreme i naknade za novorođene, općinska vijećnica ugostila je virske studente na podjeli rješenja i potpisivanju ugovora o stipendiranju za akademsku godinu 2023./2024. Ovu malu svečanost, kao i prethodne dvije, pored načelnika Općine Vir Marina Radović uveličali su još općinski vijećnik i direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić te direktor poduzeća Vir zaštita Darko Bašić. Iz Općine Vir i općinskih poduzeća zato je stipendiranim studentima s otoka Vira poslana jedinstvena poruka, a riječ je o 30 virskih studenata koji se stipendiraju iz proračuna s mjesečnim iznosom od 200 eura (2.000 eura godišnje), odnosno 300 eura (3.000 eura godišnje) ako prolaze s odličnim uspjehom. 

– Želimo što više studenata na otoku, kao što sadašnjim generacijama koje studiraju želimo puno rada, posvećenosti i uspješan završetak studija. Oni koji će se vratiti na otok, a vratit će se kao obrazovani i stručni kadrovi, uvijek mogu računati na svoju Općinu – kazao je načelnik Radović, dodavši kako je Općina Vir odmah nakon usvajanja proračuna riješila stipendijske zaostatke studentima za prethodnu akademsku godinu, dok će od sljedećeg tjedna krenuti isplata zaostataka iz 2023./2024. za listopad, studeni, prosinac, siječanj i veljaču. Nakon toga isplate će biti u redovitom mjesečnom iznosu.

Ovim rješenjima i potpisanim ugovorima Općina Vir isplatit će studentima ukupno 61.000 eura stipendija (29 standardnih stipendija i jedna studentica po kriteriju izvrsnosti), dok im je krajem prosinca isplaćen zaostatak za akademsku godinu 2022./2023. u ukupnom iznosu od 62.354 eura. Tada je 30 studenta dobilo po 1.990 eura godišnje stipendije, a u jednom slučaju 2.654 eura po kriteriju izvrsnosti. Stipendije su sada odlukom općinskog načelnika povećane i zaokružene na 2.000, odnosno 3.000 eura godišnje.

OKVIR: STANOVNIŠTVU OTOKA 819.400 EURA

Samo tijekom današnjeg dana na podjeli rješenja roditeljima školske djece za financiranje školske opreme, potom rješenja za rodiljne naknade i studentske stipendije, Općina Vir izdvojila je proračunskih 173.800 eura, dok je prije dvadesetak dana umirovljenicima, nezaposlenim i osobama starijima od 65 godina te korisnicima Centra za socijalnu skrb, isplaćeno čak 645.600 eura nove jedinstvene potpore (božićnica 200 eura, uskrsnica 200 eura, potpora za ogrjev 100 eura i naknada za pitku vodu 100 eura). Ovih 819.400 eura ukupno, predstavlja najznačajnije pružanje materijalne potpore prema stanovništvu otoka, ne računajući besplatan vrtić, troškove prijevoza učenika i zdravstveno ugroženih stanovnika, financiranje troškova nabave primjera zadataka za nacionale ispite i druge mjere iz socijalnog programa Općine Vir.      

Narodni muzej Zadar poziva građane da sudjeluju u izložbi za Dan žena

Povodom 8. ožujka 2024., Međunarodnog dana žena, Narodni muzej Zadar poziva svoje sugrađane da sudjeluju u izložbi participativnog karaktera i doprinesu obilježavanju ovog dana postavljanjem izložbe fotografija Pričaj mi o ženi.

S obzirom na pozitivan odjek izložbe Čudesne žene zadarske iz 2022. , želimo i ovaj put sugrađanima dati priliku da sudjeluju i daju poseban ton ovom važnom danu.

Do 01. ožujka 2024. pošaljite na natjecajnmz@gmail.com fotografiju žene koja ima posebno mjesto u vašem životu i napišite nam nekoliko riječi o njoj. Sve pristigle fotografije biti će izložene u prizemlju Kneževe palače od 05.03. do 12.03.2024

Pošaljite nam fotografije najvažnijih žena u vašem životu, vaših prijateljica, majki, cimerica, kolegica… napišite nam što one znače za vas u vašoj svakodnevnici i zahvalite im tako što će dobiti svoje mjesto u izložbi.

POTPISAN UGOVOR Pružanje podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom

Danas, 23. veljače u Zagrebu održano je svečano potpisivanje ugovora za Poziv  „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Ovaj događaj označio je ključnu fazu u kontinuiranom angažmanu Općine Sv. Filip i Jakov na osiguranju socijalne podrške najranjivijim skupinama u njihovoj zajednici.

U ovom svečanom činu, načelnik Zoran Pelicarić i vijećnica Anamarija Matešić, predstavnici Općine Sv. Filip i Jakov su zajedno s visokim državnim dužnosnicima premijerom Andrejom Plenkovićem, potpredsjednicom vlade Anjom Šimpragom, ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem HZZ-a Antom Lončarom, potpisali ugovore u vrijednosti 960.000,00 eura koji će omogućiti daljnje jačanje programa i pružanje podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom na tom području.

“Općina Sv. Filip i Jakov zajedno s partnerima – Centrom za obuku Sv. Filip i Jakov, Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – uspješno je realizirala prethodne faze programa “Zaželi”. U tom kontekstu, naglasak je stavljen na zapošljavanje žena koje pružaju kvalitetnu pomoć u kući starijim osobama i osobama s invaliditetom“, kažu iz Općine Sv. Filip i Jakov.

Cilj četvrte faze programa “Zaželi” je povećati socijalnu uključenost i spriječiti institucionalizaciju ranjivih skupina osiguravajući dugotrajnu skrb i podršku. Sa 20 novootvorenih radnih mjesta, planira se osigurati njega i pomoć za minimalno 120 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Općine Sv. Filip i Jakov.

Ulaznice za koncert A. Prijović u Zadru nakon par sati skoro rasprodane

Ulaunice za koncert Aleksandre Prijović koji će se održati 7. lipnja u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru skoro su rasprodane i to svega 4 sata nakon puštanja i prodaju.

Jos uvijek se ne zna hoće li biti održan još koji koncert. Podsjetimo, u Zagrebu i Osjeku održano je više koncerata u prepunim dvoranama, pa postoji mogućnost da tako bude i u Zadru.

VODOVOD Obavijest potrošačima

23.2.2024

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 23.02.2024. godine(petak) u vremenu od 08:00h pa do 13:30h biti će privremeno obustavljenaopskrba vodom potrošačima u Zadru, Ulici Andrije Hebranga, na kućnim brojevima 1, 3, 5,7 i 9.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom zaljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Andrije Hebranga, kod kućnog broja 5.


22.02.2024

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Bibinje, dana 22.02.2024. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h pa do 14:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima cijelom mjestu

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Taline, kod kuć.br. 4 A.


21.2.2024

Obavještavaju se potrošači da je analizom uzoraka vode od strane Vodovodad.o.o. Zadar utvrđeno da je voda u potpunosti zdravstveno ispravna, tenema više znakova zamućenosti, stoga obavijest od 13. veljače 2024. godine prestaje važiti.


Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Bibinje, dana 21.02.2024. godine (srijeda) u vremenu od 08:00h pa do 13:30h biti će privremeno obustav|jena opskrba vodom potrošačima cijelom mjestu.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom zaljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Taline, kod kuć.br. 4A.


21.2.2024

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Sukošan, dana 21.02.2024. godine (srijeda) u vremenu od 08:00h pa do 13:30h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u ulici Svetog Martina.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Svetog Martina, kod kuć.br. 51.


16.2.2024

Zbog izvođenja radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 16.02.2024.godine (petak) u vremenu od 09:00h do 13:30h bez vode biti će potrošači u mjestu Privlaka, predio Sabunike.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za Ijudsku potrošnju biti će smještena u ulici Sabunike V, kod kuć.br. 38.


13.2.2024

Obavještavamo potrošače da je zbog obilnijih oborina došlo do zamućenja vode udijelovima vodoopskrbnog sustava koji se snabdijeva sa crpillšta Dolac, Muškovci, zbog čega se preporuča preventivno prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljiveosobe, malu djecu i stariju populaciju.

Osim mutnoće, svi ostali pokazatelji zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju sukladni su važećim zakonskim propisima.

Voda je pod stalnom kontrolom laboratorija Vodovoda d.o.o. Zadar i Zavoda za javnozdravstvo Zadar.


12.2.2024

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 12.02.2024. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00hdo 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Privlaka, predio Sabunike, u Sisačkoj ulici.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena: u Sisačkoj ulici, kod kuć.br. 10.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Kožino, dana12.02.2024. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:30h pa do 12:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u ul.:

Put Sv. Bartula

Put Velikog Mula

Put Trsine

Put Smokvice

Put Puntice

Put ograde

Put Draga

Put Frataštine

Put Milićke

Put Sv. Petra

Put Ladićke

Put Špetice

Put Plata

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Put Sv. Bartula, kod kuć.br. 85.


9.2.2024

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u gradu Ninu, dana 09.02.2024. godine (petak) u vremenu od 08:00h pa do 14:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u ulicama:

Put Grgura Ninskog

Šibenska ulica

Riječka ulica

Kninska ulica

Biogradska ulica

Ulica Vjekoslava Maštrovića

Ulica Vile Velebita

Ulica Bana Josipa Jelačića

Karlovačka ulica

Put Dujevca

Ulica Eugena Kvaternika

Put Venere Anzotike

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Put Grgura Ninskog, kod kuć.br. 45.


8.2.2024

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 08.02.2024. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h pa do 14:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u Ulici Vjekoslava Klaića.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u Ulici Vjekoslava Klaića kod kć.br.4.


2.2.2024

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Zaton, dana 02.02.2024. godine (petak) u vremenu od 08:00h pa do 15:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u ulicama:
Ulica Put Pliše
Perošov prilaz
Markova ulica
Kolište
Put Draga I
Put Draga II
Ulica Punta II
Ulica Punta III
Ulica Punta IV
Ulica Punta V
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Pliše, kod kuć.br. 5A.


30.1.2024

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Zemunik Donji,dana 30.01.2024. godine (utorak) u vremenu od 08:00h pa do 15:00h biti će privremeno obustav|jena opskrba vodom potrošačima u ulicama:

Ulica II

Ulica XIV

Ulica XI

Ulica XII

Ulica XIII

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom zavljudsku potrošnju biti će smještene u Ulici I, kod kuć.br. 2.


Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Cestogradnja d.o.o., dana 30.01.2024. godine (utorak) u vremenu od 08:00h do 14:00h bez vode biti će potrošači U Zadru, u ul.:

Ulica Put Biliga

Ulica Put Pudarice

Hvarska ulica

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Put Pudarice , kod kuć.br. 15A.


29.1.2024.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 29.01.2024. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00hdo 17:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, u ul.:

Ulica Viktora Vide

Ravska ulica

Virska ulica

Ulica Vukšićki prilaz

Ulica Đure Basaričeka

Ulica Pere Čingrije

Poličnička ulica

Ulica admirala Jakova šubića od Cezana

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Viktora Vide, kod kuć.br. 2E.


25.1.2024

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 25.01.2024. godine(Četvrtak) u vremenu od 08:00h pa do 13:00h biti će privremeno obustav|jenaopskrba vodom potrošačima u mjestu Sukošan, u ulici Put Ravnila.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u ulici Put Ravnila, kod kuć.br. 48.


24.1.2024

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 24.01.2024. godine (srijeda) u vremenu od 08:00h do17:00h bez vode biti će potrošači u Privlaka, u ulici Put Sabunika.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena: u ulici Put Sabunika, kod kuć.br. 40.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 24.01.2024godine (srijeda) u vremenu od 08:00h pa do 13:00h biti će privremenoobustavljena opskrba vodom potrošačima u Ulici Sv. Nikole Tavelića.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u Ulici Sv. Nikole Taveića, kod kuć.br. 18.


22.1.2024

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 22.01.2024. godine(ponedjeljak) od 08:00 sati pa do 12:00 sati biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u Zadru, i to u Kaljskoj ulici, Ugljanskoj ulici,Premudski prilaz, Žmanski prilaz, te Rivanjski prilaz.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Kaljskoj ulici kod kućnog broja 15.


Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 22.01.2024. godine (ponedjeljak), od 08:00 sati do 15:00 sati biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u u gradu Zadru, u ulicama : Ulica Ive Mašine, Krbavska ulica, Vrlička ulica, te Ulica Marie Jurić Zagorke.
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u Ulici Ive Mašine kod kućnog broja 22.


11.1.2024

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 11.01.2024. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h do 17:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, predio Diklo, u ul.:
Ulica Ive Tijardovića
Ulica Romansa
Puntamička ulica
Put Mičića
Ulica Andrije Buvine
Poljana Dragutina Domjanića
Ulica Jukića
Ulica Josipa Pupačića
Ulica Vukovica
Uloica Živkovića
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene: u ulici Josipa Pupačića, kod kuć.br. 7 i u ulici
Dragutina Domjanića, kod kuć.br. 28A.


21.12.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 21.12.2023 godine (četvrtak) u vremenu od 21:00h pa do 24:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u ul.:
Zrinsko- Frankopanska ulica
Put Murvice od kuć.br. 2 do kuć.br. 8
Ulica Eugena Kvaternika od kuć.br. do kuć.br. 6

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u ulici Zrinsko – Frankopanskoj, kod kuć.br. 21.


15.12.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 15.12.2023. godine (petak) u vremenu od 08:00 h pa do 12:00 h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestu Zukve u: 34. ulici, 35. ulici, 36. ulici, 37.
ulici, 38. ulici, 39. ulici, 40. ulici, 41. ulici, 42. ulici, 43. ulici, 44. ulici i 45. ulici.
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u 38. ulici, kod kuć.br. 18.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 15.12.2023. godine  (petak) u vremenu od 08:00 h pa do 12:00 h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u Zadru, u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, od kuć.br. 17 do kuć.br. 27.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u Zrinsko–Frankopanskoj ulici, kod kuć.br. 21.


Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 15.12.2023. godine (petak) u vremenu od 08:00h do 14:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, u ul.:
Ulica admirala Jakova šubića od Cezana
Ulica Viktora Vide
Ulica Đure Baseričeka
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Viktora Vide, kod kuć.br. 9.


8.12.2023

Zbog izvanrednih radova (puknuće cijevi) na vodoopskrbnom sustavu, danas, 08.12.2023. godine (petak) u vremenu od 08:00 h pa do 12:00 h biti
će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru u Ulici Denisa Špike.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Denisa Špike kod kućnog broja 12A.


7.12.2023.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 07.12.2023. godine(četvrtak) u vremenu od 08:00 h pa do 12:00 h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestu Poličnik, u Ulici dr. FranjeTuđmana.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u Ulici Dr. Franje Tuđmana kod kućnog broja76.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 07.12.2023. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena opskrba potrošačima u Zadru, Diklo, i to u ulicama:
Ive Tijardovića
Romansa
Puntamička
Put Mičića
Andrije Buvine
Poljana Dragutina Domjanića
Jukića
Josipa Pupačića i
Vukovica.
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Josipa Pupačića, kod kuć.br. 7.


4.12.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Debeljak, dana 04.12.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 15:00h biti će privremeno obustavljena opksrba vodom potrošačima.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene: u Ulici dr. Franje Tuđmana, kod kuć.br. 86A i u Ulici Debeljačke satnije, kod kuć.br. 52.


28.11.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u gradu Zadru, dana 28.11.2023. godine (utorak) u vremenu od 08:00h do 13:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u ulici Miroslava Krleže.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za Ijudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Miroslava Krleže, kod kuć.br. 5D.


24.11.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u gradu Zadru, dana 24.11.2023. godine (petak) u vremenu od 08:00h do 13:00h biti će privremeno obustav|jena opskrba vodom potrošačima u ulici Andrije Hebranga.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Andrije Hebranga, kod kuć.br. 1.


20.11.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u gradu Ninu, dana 20.11.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 13:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u ul.:

Ulica Vjekoslava Maštrovića

Put Grgura Ninskog

Ulica Nikole Šubića Zrinskog

Kninska ulica

Biogradska ulica

Šibenska ulica

Put Sv. Jurja

Ulica Bana Josipa Jelačića

Put Dujevca

Riječka ulica

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Put Grgura Ninskog, kod kuć.br. 38A.


17.11.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 17.11.2023. godine (petak) u vremenu od 09:00h do 13:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestu Bibinje.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene: u Ulici Taline, kod kuć.br. 4A, te na Trgu dr. Franje Tuđmana, kod kuć.br. 3.


16.11.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 16.11.2023. godine(četvrtak) u vremenu od 08:00h do 14:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u Zadru, Ulica Miroslava Krleže.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za Ijudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Miroslava Krleže, kod kućnog broja 28.


15.11.2023

Obavještavaju se potrošači da je analizom uzoraka vode od strane Vodovoda d.o.o. Zadar utvrđeno da je voda u potpunosti zdravstveno ispravna te nema više znakova zamućenosti, stoga obavijest od 11. studenoga 2023. godine prestaje važiti.


8.11.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 08.11.2023. godine(srijeda) u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Sukošan.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za Ijudsku potrošnju biti će smještene: u ulici Marijana Grdovića, kod kuć.br. 49, te uulici Ž dralovac, kod kuć.br. 80.


8.11.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 08.11.2023. godine (srijeda) u vremenu od 08:00h do17:00h bez vode biti će potrošači u gradu Ninu, u Ulici Sv. Ambroza.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Sv. Ambroza, kod kuć.br. 9.


7.11.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 07.11.2023. godine (utorak) u vremenu od 08:00h do17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Privlaka, u ul.:

Ulica Put Potoka

Ulica Braće Seljan

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Potoka, kod kuć.br. 9.


25.10.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Ražanac, dana 25.10.2023. godine (srijeda) u vremenu od 09:00h do 13:00h bez vode biti će potrošači u ulici Ražanac XVII.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Ražanac XVII , kod kuć.br. 42.


24.10.2023

Zbog izvodenja gradevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 24.10.2023. godine (utorak) u vremenu od 08:00h do 16:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, u ulici Edvina Androvića.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Edvina Androvića kod kuć.br. 17.


Zbog radova na vodovoopskrbnom sustavu u mjestu Bibinje, dana 16. listopada 2023. godine (ponedjeljak) od 08:00h do 13:00h bez vode će biti potrošači u ul.:
Ulici Seline
Ulici Gave
Ulici Starine
Marina Dalmacija Bibinje-Sukošan
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju bit će smještena u ulici Seline, kod kuć.br.43.


12.10.2023

Zbog radova na vodovoopskrbnom sustavu u mjestu Bibinje, dana 13. listopada 2023. godine (petak) od 08:00h do 13:00h bez vode će biti potrošači u ulici Seline.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju bit će smještena u ulici Seline, kod kuć.br.43


6.10.2023

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Obrovcu dana 10. listopada 2023. godine (utorak) od 08:00 h do 14:00 h bez vode će biti potrošači u Obrovcu u ulicama:
Put Gračaca
Ulica Ivane Brlić Mažuranić
Trg dr. Franje Tuđmana
Obala Kralja P. Krešimira IV
Put Grkovca
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju bit će smještena na Trgu Dr. Franje Tuđmana br. 1.


4.10.2023

Prethodno najavljeni radovi na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Sukošan, za dan 05.10.2023. godine (četvrtak) se radi nepredviđene situacije odgađaju do daljnjega.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


3.10.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 05.10.2023. godine(Četvrtak) u vremenu od 08:00 h pa do 15:00 h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestu Sukošan.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za Ijudsku potrošnju biti će smještene u Ulici Marjana Grdovića kod k. br. 49 te u UliciŽdralovac, kod k. br.80.


19.9.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Privlaka, dana 20.09.2023. godine (srijeda) u vremenu od 09:00h do 12:00h bez vode biti će potrošači u ulici Put škornice.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom zaljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put škornice, kod kuć.br. 15.


18.9.2023

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Obrovcu dana 20. rujna 2023.godine (srijeda) od 07:00 h do 13:00 h bez vode će biti potrošači u Obrovcu uulicama:

Put Gračaca

Ulica Ivane Brlić Mažuranić

Trg dr. Franje Tuđmana

Ulica Jadranska

Obala Kralja P. Krešimira IV

Put Grkovca

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju bit će smještena na Trgu Dr. Franje Tuđmana, kod kuć.br. 1.


15.9.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 18.09.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od 07:00hdo 14:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, predio Diklo, u ulici Put Njivica.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Njivica, kod kuć.br. 30.


12.9.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 13.09.2023. godine(srijeda) u vremenu od 08:00h do 12:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Sukošan.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene: u Ulici Marijana Grdovića, kod kuć.br. 49. i u Ulici Ždralovac, kod kuć.br. 80.


Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 13.09.2023. godine (srijeda) u vremenu od 07:00h do15:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, u Ulici Kraljice mira.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Kraljice mira, kod kuć.br. 33.


Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeifer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 15.09.2023. godine (petak) u vremenu od 08:00h do16:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Privlaka, u ulici Put potoka.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put potoka, kod kuć.br. 9.


Zbog izvodenja gradevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 14.09.2023. godine (cetvrtak) u vremenu od 08:00h do16:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Zukve,u 38. ulici.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u 38. ulici., kod kuć.br. 2.


11.9.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 13.09.2023. godine(srijeda) u vremenu od 08:00h do 10:30h bez vode biti će potrošači u mjestu Briševo, u ulici Put Jusupa.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Jusupa, kod kuć.br. 3.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 11.09.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 12:00h bez vode biti ćepotrošači u ul.:

Ulica Frane Kršinića

Ulica Ante Tresića Pavičića

Lička ulica

Karlovački prilaz

Ulica Antuna Dobronića

Ulica Nikole Šopa

Ulica don Šime

UrlićaUlica Dragutina Blažekovića

Ulica Antuna Augustinčića

Ulica Ivana Rendića

Ulica Ive Mašine

Krbavska ulica

Vrlička ulica

Ulica Ivana Matetića Ronjgova

Ulica Krste Odaka

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za Ijudsku potrošnju biti će smještene: u Ulici Antuna Dobronića, kod kuć.br. 32A i uUlici Dragutina Blažekovića, kod kuć.br. 9.


8.9.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 11.09.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00hdo 16:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Privlaka, u ulici Put Škrapavca.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za Ijudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Škrapavca, kod kuć.br. 63.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 11.09.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 12:00h bez vode biti ćepotrošači u ul.:

Ulica Frane Kršinića

Ulica Ante Tresića Pavičića

Lička ulica

Karlovački prilaz

Ulica Antuna Dobronića

Ulica Nikole šopa

Ulica don Šime Urlića

Ulica Dragutina Blažekovića

Ulica Antuna Augustinčića

Ulica Ivana Rendića

Ulica Ive Mašine

Krbavska ulica

Vrlička ulica

Ulica Ivana Matetića Ronjgova

Ulica Krste Odaka

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene: u Ulici Antuna Dobronića, kod kuć.br. 32A i u Ulici Dragutina Blažekovića, kod kuć.br. 9.


Zbog izvodenja gradevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 12.09.2023. godine (utorak) u vremenu od 08:00h do16:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Zaton, u ulici Zatonskih težaka.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za Ijudsku potrošnju biti će smještena u ulici Zatonskih težaka, kod kuć.br. 21..


4.9.2023

Zbog radova na izvedbi vodovodnog priključka Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju, u Zadru, dana 06.09.2023. godine (srijeda) u vremenuod 08:00h do 11:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ulica Božidara Petranovića

Ulica Jurja Bijankinija

Ulica Braće Bersa

Ulica Braće Bilišić

Trg tri bunara

Ulica Bedemi zadarskih pobuna

Trg Sv. Frane

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Božidara Petranovića, kod kuć.br. 4.


29.08.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke TIM d.o.o., Nadin, dana 31.08.2023. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti
će potrošači u mjestu Žerava.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Žerava, kod kuć.br. 42.


25.8.2023

Zbog radova na vodovodnoj mreži, dana 28. kolovoza 2023. godine(ponedjeljak) u vremenu od 08:00″ do 12:00h bez vode će biti potrošači uZadru, u ul.:

Put Pudarice

Vukovarska ulica

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Pudarice, kod kuć.br. 15L.


Zbog izvanrednih radova na vodovodnoj mreži, danas, 25. kolovoza 2023. godine (petak) u vremenu od 08:00h do 12:00h, bez vode će biti potrošači u
Zadru, predio Petrići.


23.8.2023

Zbog izvanrednih radova na vodovodnoj mreži, danas, 23. kolovoza 2023. godine (srijeda) bez vode će biti Galovac, Debeljak i Glavica do kasnih večernjih sati.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Galovcu, ulica XIV i Debeljaku, Ulica Hrvatskih branitelja.

Mole se potrošači za strpljenje i razumijevanje


14.8.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 16.08.2023. godine (srijeda) u vremenu od 08:00h do 12:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Petrčane, predio Petrčane Gornje, u ul.:
Ulica XXX
Ulica XXXI
Ulica XXXII
Ulica XXXIII
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici XXX, kod kuć. br. 21.


11.8.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 14.08.2023. godine(ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 12:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, predio Diklo, u ul.:

Put Njivica

Put Krceva

Primorska ulica

Put Špetica

Vrtlarska ulica

Ulica Matešića

Špaletina ulica

Ulica Rimanića

Ulica Strmića

Put Brajde

Crkveni trg

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena na Crkvenom trgu, kod kuć. br. 11.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 14.08.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 12:00 bez vode biti će potrošači u Zadru, u Ulici Petra Skoke na kuć.br.: 1A, 1B, 1C, 1D, 1F i 1G.
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Petra Skoke, kod k. br. 1D.


7.8.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 08.08.2023. godine(utorak) u vremenu od 08:00h do 12:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Sukošan, u Ulici dr. Franje Tuđmana.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici dr. Franje Tuđmana, kod kućnog broja 42.


4.8.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 07.08.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 14:00h bez vode biti će potrošači u Ninu, u ulici Put Bilih Stina.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Bilih Stina, kod kuć. br. 7A.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 07.08.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00″ do 14:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, u ulici dr. Franje Tuđmana i to na dionici od križanja sa ulicom Ivana Mažuranića do križanja sa ulicom Stjepana Radića.
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici dr. Franje Tuđmana, kod kuć. br. 35.


02.08.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 04.08.2023. godine (petak) u vremenu od 08:00h do 14:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, u ulici dr. Franje Tuđmana i to na dionici od križanja sa ulicom Ivana Mažuranića do križanja sa ulicom Stjepana Radića.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici dr. Franje Tuđmana, kod kuć. br. 35.


01.08.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 02.08.2023. godine(srijeda) u vremenu od 08:00h do 14:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, u Novogradiškoj ulici.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Novogradiškoj ulici, kod k. br. 9 A.


26.7.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 28.07.2023. godine (petak) u vremenu od 08:00h do 14:00h bez vode biti će potrošači u Zadru:
Ulica Antuna Barca i
Ulica Ante Starčevića (kod k. br. 34).
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Antuna Barca, kod k. br. 7 D.


21.7.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 24.07.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 12:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Vrsi, u ulici Put Gospe od Zečeva.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Gospe od Zečeva kod kć.br.32.


10.7.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und TiefbauGmbH&Co.KG., dana 12.07.2023. godine (srijeda) u vremenu od 08:00h do15:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, u ulici Ante Topića Mimare.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Ante Topića Mimare kod kć.br.9


9.07.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 11.07.2023. godine(utorak) u vremenu od 08:00h do 14:00h bez vode biti će potrošači u mjestuSukošan, u Ulici dr. Franje Tuđmana.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici dr. Franje Tuđmana, kod kućnog broja169.


23.06.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch undTiefbau GmbH&Co.KG., dana 26.06.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od08:00″ do 13:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Vrsi, predio Vrsi-Mulo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici kneza Višeslava, kod kuć.br. 6.


Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch undTiefbau GmbH&Co.KG., dana 27.06.2023. godine (utorak) u vremenu od08:00″ do 15:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, u Ulici don Šime Urlića.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici don Šime Urlića, kod kuć.br. 1.


Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch undTiefbau GmbH&Co.KG., dana 28.06.2023. godine (srijeda) u vremenu od08:00h do 15:00h bez vode biti ćée potrošači u Zadru, u Ulici Jakova Glivanovića.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Jakova Glivanovića, kod kuć.br. 2.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 26.06.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 14:00h bez vode biti epotrošači u ul.:

Ulica Roberta Frangeša Mihanovića

Ulica Grge Novaka

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Roberta Frangeša Mihanovića, kodkuć.br. 12.


Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 26.06.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, u Ulici Ive Mašine.
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Ive Mašine, kod kuć.br. 18.


20.06.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Petrčane, dana 21.06.2023. godine (srijeda), u vremenu od 08:00h do 12:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ulica XXX

Ulica XXXI

Ulica XXXII

Ulica XXXIII

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici XXXIII, kod kuć. broja 2.


16.06.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 19.06.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 13:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, predio Diklo, u ul.:
Put Njivica
Put Špetica
Put Krceva
Primorska ulica
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Put Njivica, kod kuć.br. 26.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zemuniku Donjem, dana19.06.2023. godine (ponedjeljak), u vremenu od 08:00h do 12:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ulica IX

UlicaX

Ulica XI

Ulica XII

Ulica XIII

Ulica XIV

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici XIII, kod kuć. broja 3.


14.06.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 15.06.2023.godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači uUlici Put Bokanjca i to: na dionici između križanja sa Ulicom Benka Benkovića ikrižanja sa Ulicom Ivana Meštrovića.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Put Bokanjca kuć.br. 5.


13.06.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch undTiefbau GmbH&Co.KG., dana 14.06.2023. godine (srijeda) u vremenu od 08:00h do 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Privlaka, u Ulici Lavoslava Ružičke.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Lavoslava Ružičke, kod kuć.br. 4.


Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch undTiefbau GmbH&Co.KG., dana 15.06.2023. godine (četvrtak) u vremenu od08:00h do 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Privlaka, u ulici Put Zankijevih.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Zankijevih, kod kuć.br. 3.


Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 16.06.2023. godine (petak) u vremenu od 08:00h do 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Privlaka, u Ulici Vladimira Preloga.
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za
ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Vladimira Preloga, kod kuć.br. 3.


09.06.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 12.06.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Privlaka, u Ulici Tina
Ujevića.
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Tina Ujevića, kod kuć.br. 23.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 12.06.2023. godine (ponedjeljak), u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ulica Roberta Frangeša Mihanovića
Ulica Otona Ivekovića
Ulica Ivana Duknovića
Ulica Miroslava Kraljevića
Isto tako, zbog navedenih radova, moguća je otežana vodoopskrba na području mjesnog odbora Diklo.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u
Špaletinoj ulici, kod kuć.br. 11, te ulici
Roberta Frangeša Mihanovića, kod kuć.br. 64.


06.06.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu
Zadru, dana 07.06.2023. godine (srijeda), u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u :
Ugljanska ulica
Premudski prilaz
Žmanski prilaz
Saljska ulica
Kaljska ulica
Molatska ulica
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ugljanskoj ulici, kod kuć.br. 25.


05.06.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Tim d.o.o. Nadin, dana 06.06.2023. godine (utorak) u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Petrčane, u ul.:
Ulica XXIV
Ulica XXV
Ulica XXVI
Ulica XXVII
Ulica XXVIII
Ulica XXXV
Ulica Punta Radman
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za
ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Punta Radman kod kuć.br. 3.

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Tim d.o.o.adin, dana06.06.2023. godine (utorak) u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti ćepotrošači u mjestu Petrčane, u ul.:Ulica XXIVUlica XXVUlica XXVIUlica XXVIIUlica XXVIIIUlica XXXVUlica Punta RadmanTijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom zaljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Punta Radman kod kuć.br. 3.


01.06.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 02.06.2023. godine (petak) u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u Zadru, predio Diklo, u ul.:
Ulica Barešića
Školska ulica
Ulica Grancarića
Špaletina ulica
Put Brajde
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Školskoj ulici kod kuć.br. 4.


29.05.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 31.05.2023.godine (srijeda), u vremenu od 08:00h do 13:00h bez vode biti će potrošači uUlici dr. Franje Tudmana na kuć.br.: 34., 35., 37., 37A, 39., 54. i 56.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici dr. Franje Tuđmana, kod kuć.br. 35.


Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch undTiefbau GmbH&CO.KG., dana 01.06.2023. godine (četvrtak) u vremenu od08:00h do 17:00h bez vode biti će potrošači u mjestu Privlaka, Ulica Jakov Gotovca.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za lįudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Jakova Gotovca, kod kuć.br. 4.


26.05.2023

Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 29.05.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u gradu Zadru – ulica Kraljice mira i Janjevska ulica.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za
ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Kraljice mira, kod kuć.br. 39.


Zbog izvođenja građevinskih radova strane tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch undTiefbau GmbH&Co.KG., dana 29.05.2023. godine (ponedjeljak) u vremenu od08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u gradu Zadru – ulica Kraljicemira i Janjevska ulica.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Kraljice mira, kod kuć.br. 39.


Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 29.05.2023.godine (ponedjeljak), u vremenu od 08:00h do 13:00h bez vode biti ćepotrošači u ulici Put Murvice.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Put Murvice, kod kuć.br. 45.


24.05.2023

Obavještavaju se potrošači da je analizom uzoraka vode od strane Vodovodad.o.o. Zadar utvrđeno da je voda u cijelom vodoopskrbnom sustavu u potpunostizdravstveno ispravna, te nema više znakova zamućenosti, stoga obavijestod 15. svibnja 2023. godine prestaje važiti.


19.05.2023

Prema preporuci Stručnog povjerenstva za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji i daljeje na snazi obveza prokuhavanja vode za piće za osjetljive skupine stanovništva kaošto su mala djeca, stariji i kronični bolesnici.

Vodu namijenjenu za piće potrebno je prokuhavati najmanje 3 minute i čuvati takvu u hladnjaku, u istim posudama u kojima je prokuhavanjem postignut dezinfekcijski učinak.

Voda iz vodoopskrbnog sustava može se koristiti za kuhanje, tuširanje i ostale sanitarne potrebe.

Voda je pod stalnom kontrolom laboratorija Vodovoda d.o.o. Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar.


19.05.2023

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 23.05.2023. godine(utorak), te dana 24.05.2023.godine (srijeda) moguća je otežana opskrbapotrošača vodom, kao i mogući povremeni prekidi vodoopskrbe na području mjesta Starigrada i mjesta Seline.


15.05.2023

Po opadanju vodostaja rijeke Zrmanje danas su djelatnici Vodovoda d.o.o. Zadar poduzimali radnje na ispumpavanju vode iz crpilišta Dolac, na sanaciji pumpi i svih popratnih uređaja na crpilištu, te su osigurali uvjete da se pristupi postupnom pokretanju pumpi i punjenju vodoopskrbnog sustava vodom.

Zbog kontrole i potrebe regulacije tlaka u vodoopskrbnim cijevima djelatnici Vodovoda d.o.oZadar će sve do normalizacije vodoopskrbe biti na terenu kako bi se vodoopskrbni sustav odzračivao i ispirao od mulja te spriječila puknuća na vodoopskrbnim cijevima.

Normalizacija vodoopskrbe očekuje se u kasnovečernjim/noćnim satima, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti.

Zbog zahtjevnosti procesa punjenja vodoopskrbnog sustava, po normalizaciji vodoopskrbe vodu je potrebno prokuhavati prije upotrebe.


15.05.2023

Uslijed izlijevanja rijeke Zrmanje na području grada Obrovca poplavlijeno je kompletno glavno
crpilište – Crpna stanica Dolac zbog čega je ista isključena iz elektroenergetske mreže, a što je izazvalo poremećaje u vooopskrbi na vodoopskrbnom području Vodovoda d.o.o., Zadar

Na dijelu vodoopskrbnog područja Vodovoda d.o.o, Zadar – od CS Dolac na Zrmanji u
Muškovcima do Zadra- vodoopskrba će se odvijati otežano, dok će dio Visoke zone u gradu
Zadru biti bez vode.

Na području Visoke zone grada Zadra bit će raspoređene cisterne sa pitkom vodom, a o
lokacijama će se dalje izvijestiti putem medija.

Zbog obilne količine padalina voda će biti zamućena, a obavijest o mutnoći će se objaviti
sukladno propisanim procedurama.
U Vodovodu d.o.o., Zadar već se provode radnje i u tijeku su radovi na otklanjanju poteškoća
kako bi se, u što je kraće mogućem roku, uspostavila redovna vodoopsrkba.


15.05.2023
Obavještavamo potrošače da je zbog obilnih oborina došlo do zamućenja vode na pojedinim vodozahvatima.
Osim toga došlo je do velikog poremećaja u vodoopskrbi zbog isključenja glavnog
vodocrpilišta (Dolac, Zrmanja).
Iz navedenih razloga preporuča se preventivno prokuhavanje vode za piće.
Voda je pod stalnom kontrolom laboratorija Vodovoda d.o.o. Zadar i Zavoda za javno
zdravstvo Zadar.

ODVODNJA Dnevne obavijesti za javnost

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Crpna postaja Park s pripadajućim gravitacijskim kolektorima i tlačnim cjevovodom (2. faza izgradnje)“, prema planu, danas, dana 22. veljače 2024. godine izvršit će se asfaltiranje BNS (nosivim) asfaltnim slojem ulice Put Dikla. 

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju


U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Mješovita kanalizacijska mreže zapadnog dijela stambenog naselja Stanovi u gradu Zadru“, prema planu, danas, dana 20. veljače 2024. godine izvršit će se asfaltiranje BNS (nosivim) asfaltnim slojem  ulice Gradišćanskih hrvata. 

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


Rješenjem Hrvatskih voda od 17. i 18.01.2024. god. i za ovu godinu je za grad Zadar određen korekcijski koeficijent k₂ u iznosu od 0,3 , zahvaljujući odličnim rezultatima pročišćavanja otpadnih voda na Uređajima za pročišćavanje otpadnih voda „Centar“ Zadar i „Borik“. Naknada za zaštitu vode iznosi 0,17917579 €/m ³, a sukladno uspješnosti pročišćavanja, ista se smanjuje do najviše 30 %, tako da u Zadru iznosi 0,05375274 €/m ³. U naravi to znači na cca 5 500 000 m ³ potrošene vode u Gradu Zadru, korisnicima umanjuje iznos za cca 700 000 € godišnje.

Ovaj se koeficijent izračunava godišnje, a postignut je već niz godina uspješnošću rada uređaja za pročišćavanja otpadnih voda, ali je javnosti nedovoljno poznat. Pročišćavanje otpadnih voda, osim očuvanja okoliša, prvenstveno obalnog mora, donosi i financijsku olakšicu svim građanima našega grada.


8.12.2023

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Kanalizacijska mreža na dijelu područja MO Crvene kuće u gradu Zadru“,prema planu, dana 08. prosinca 2023. godine izvršit će se asfaltiranje BNS (nosivim) asfaltnim slojem Podgorske ulice i ulice Put crvene kuće.

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


7.12.2023

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Kanalizacijska mreža na dijelu područja MO Crvene kuće u gradu Zadru“, prema planu, danas, dana 07. prosinca 2023. godine  izvršit će se asfaltiranje BNS (nosivim) asfaltnim slojem Ulice Ante Tresića Pavičića, Ličke ulice i Karlovačkog prilaza. 

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju

20.11.2023

Zbog radova na dijelu sustava odvodnje u Ulici put Murvice pored kućnog broja 25, potrebno je hitno pristupiti radovima.

Tokom radova ulica će se u potpunosti zatvoriti za promet vozila u obadva smjera. Radovi će se izvoditi od 20.11.2023. godine u 8 sati u trajanju od 2 dana.

Radove na sanaciji izvoditi će Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG, Glavna Podružnica za građenje, Markov put 65, Split. OIB: 13302498269.

Mjesto radova će se osigurati, postavljanjem privremene regulacije prometa i zaštitite pješaka sukladno Pravilniku o
privremenoj regulacji prometa i označavanju te osiguranju radova na cestama, Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i ostalim zakonima, pravilnicima i pozitivnim propisima koji reguliraju predmetnu materiju.


15.11.2023

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Crpna postaja ″Diklo″ i “Diklo 1” u Diklu s pripadajućim tlačnim cjevovodom i gravitacijskim kolektorima“, prema planu, od danas, dana 15. studenog 2023. godine započinje izvršenje asfaltiranja ulica habajućim (završnim) asfaltnim slojem kako slijedi:

  • 15.11. Put Krčeva i dio Puta Njivica
  • 16.11. Put Njivica
  • 17.11. Put Špetica
  • 20.-21.11. Rampada

Prema obavijesti Izvođača, ukoliko vremenske prilike ne budu dozvoljavale, asfaltiranje se odgađa za idući dan.

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


17.10.2023

Odvodnja d.o.o. Zadar obavještava javnost da će dana 19. listopada 2023. započeti radovi na sanaciji retencijskog bazena (uklanjanje pješčenjaka i taloga iz retencijskog bazena) na Obali kneza Trpimira.

Prema planu, vršit će se jaružanje pješčenjaka iz retencijskog bazena na Trpimirovoj obali u trajanju dva do tri dana.

Molimo za strpljenje i razumijevanje.


Ovim putem Vam dostavljamo informacije da posjedujemo važeće građevinske dozvole pod brojem: KLASA: UP/I-361-03/16-01/000240 i URBRO): 2198/01-5-17-0020 te produljenje građevinske dozvole KLASA: UP/1-361-03/20-01/000120, URBROJ: 2198/91-5-20-0003

Ovisno o potrebama gradilišta, akumulirana i filtrirana morska voda tijekom radova iskopa ispuštat će se u
more putem postojećeg sustava za prikupljanje kišnice gradilišta Maraska.

Tijekom izvođenja radova moguće je da će doći do zamućenja mora. Očekuje se da će proces pražnjenja trajati do kraja studenog.


U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Crpna postaja “Park” s pripadajućim kolektorima i tlačnim cjevovodom– 2. faza izgradnje“ , prema planu, danas, dana 02. listopada 2023. godine izvršit će se asfaltiranje habajućim (završnim) asfaltnim slojem Ulice Valerija De Ponte, dok će se sutra, dana 03. listopada 2023. godine izvršiti asfaltiranje habajućim (završnim) asfaltnim slojem Ulica Ivane Brlić Mažuranić, Branka Vodnika i  Ksavera Šandora Đalskog.

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na  izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Mješovita kanalizacijska mreža na području zapadnog dijela stambenog naselja Stanovi u gradu Zadru“ , prema planu, danas, dana 04. rujna 2023. godine izvršit će se dovršenje asfaltiranja habajućim (završnim) asfaltnim slojem ulice Gradiščanskih Hrvata.  

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


17.7.2023

Uslijed visokih temperatura zraka došlo je do poremećaja automatike CS Jazine, unatoč postavljenim ventilatorima u ormarićima, što je za posljedicu imalo incident prelijevanja fekalija u uvali Jazine.

Odmah po detekciji kvara, pristupilo se otklanjanju istog. CS Jazine je u jutarnjim satima ponovno puštena u redoviti radni pogon.


21.06.2023

Tehnički pregled u postupku izdavanja uporabne dozvole za uporabu građevine infrastrukturne namjene vodno-gospodarskog sustava (građevina u sustavu odvodnje otpadnih voda), 2. b skupine, oborinska i fekalna kanalizacijska mreža, BELAFUŽA.

Poziv korisnicima za predaju Zahtjeva za priključenje na komunalnu vodnu građevinu za javnu odvodnju

Dana 20. lipnja 2023. godine obavljen je tehnički pregled u postupku izdavanja uporabne dozvole za uporabu građevine infrastrukturne namjene vodno-gospodarskog sustava (građevina u sustavu odvodnje otpadnih voda), 2. b skupine, oborinska i fekalna kanalizacijska mreža, BELAFUŽA.

Ovim putem pozivamo korisnike da predaju Zahtjev za priključenje na komunalnu vodnu građevinu za javnu odvodnju.

U okviru cjeline Belafuža, izgrađeni su cjevovodi za fekalnu odvodnju u duljini od cca 1.500 m i cjevovodi za oborinsku odvodnju u duljini od cca 1.200 m, izvedena je priprema za 140 kanalizacijskih kućnih priključaka u svrhu budućeg spajanja objekata, izvršena rekonstrukcija i dogradnja vodovodne mreže u duljini od cca 1060 m, obnovljena 73 vodovodna kućna priključka kao i kolnička konstrukcija. Asfalt je ugrađen u punoj širini ulica (cca 10.000 m²), koje su bile predmet zahvata. Radove je izveo Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG u sklopu projekta Aglomeracije Zadar Petrčane.

Ovim projektom obuhvaćene su ulice:

  • ul. Gospe maslinske
  • ul. Hrvatskih književnika
  • ul. Ante Baljaka
  • ul. Franje Kuhača
  • ul. Branimira Gušića

16.06.2023

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Izgradnja tlačnog cjevovoda od crpne postaje UPOV-a Borik do križanja Žmirići, te opremanje i automatika crpne postaje UPOV“ , prema planu, danas, dana 16. lipnja 2023. godine izvršit će se asfaltiranje  BNS (nosivim) asfaltnim slojem ulice Put Matije Gupca od križanja s Ulicom Nikole Božidarevića prema Žmirićima.

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


14.06.2023

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu , Crpna postaja “Diklo” i “Diklo 1″ u Diklu s pripadajućim tlačnim cjevovodom i gravitacijskim kolektorima”, prema planu, dana 14. lipnja 2023. godine izvršit će se asfaltiranje BNS (nosivim) asfaltnim slojem Barešićeve ulice (dio), Grancarićeve ulice i Školske ulice.

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu , Crpna postaja “Park” s pripadajućim kolektorima i tlačnim cjevovodom- 2. faza izgradnje”, prema planu, danas, dana 14. lipnja 2023. godine izvršit će se
asfaltiranje BNS (nosivim) asfaltnim slojem Ulica Andrije Alešija i Ulica Dimitrija Demetra.

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje – razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.
Zahvaljujemo na razumijevanju.


09.06.2023

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Crpna postaja “Park” s pripadajućim kolektorima i tlačnim cjevovodom– 2. faza izgradnje“ , prema planu, dana 09. lipnja 2023. godine izvršit će se asfaltiranje BNS (nosivim) asfaltnim slojem ulice Valerije de Ponte.

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


07.06.2023

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Crpna postaja “Park” s pripadajućim kolektorima i tlačnim cjevovodom“, 3 faza izgradnje, prema planu, danas, dana 07. lipnja 2023. godine vrši se asfaltiranje habajućim (završnim) asfaltnim slojem dio Ulice Asje Petričić (između dvije škole) i dio Ulice Maka Dizdara od križanja s Ulicom Bruna Bušića do križanja s ulicom Put Dikla.

Time su dovršeni radovi po projektu „Crpna postaja “Park” s pripadajućim kolektorima i tlačnim cjevovodom“, 3 faza izgradnje, slijede ispitivanja i priprema dokumentacije za tehnički pregled.

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


02.06.2023

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Izgradnja kolektora u Put Murvice“ , prema planu, danas 02. lipnja 2023. godine izvršit će se asfaltiranje BNS (nosivim) asfaltnim slojem dijela ulicePut Murvice, od križanja ulice Put Murvice s Ulicom 7. domobranske pukovnije južno prema Policijskoj upravi zadarskoj (do početka obuhvata).

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


26.05.2023

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Crpna postaja Park s pripadajućim kolektorima i tlačnim cjevovodima  – 2. faza izgradnje“ (Puntamika,) Izvođač najavljuje otvaranje za promet ulice Put Dikla u ponedjeljak, dana 29. svibnja 2023. godine, u ranim jutarnjim satima.

Istovremeno, po projektu „Izgradnja tlačnog cjevovoda od crpne postaje UPOV-a Borik do križanja Žmirići, te opremanje i automatika crpne postaje UPOV Borik“  za sav promet, zatvara se dio Ulice Matije Gupca od semaforiziranog križanja ulice Put Dikla, Ulice A.G. Matoša, Ulice Matije Gupca do križanja Ulice Matije Gupca i Ulice Nikole Božidarevića u svrhu pripreme i asfaltiranja ulice i nogostupa.

Završetak radova u navedenom dijelu Ulice Matije Gupca očekuje se 15. lipnja 2023. godine. 

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.


24.05.2023

U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Crpna postaja “Park” s pripadajućim kolektorima i tlačnim cjevovodom– 2. faza izgradnje“ , prema planu, dana 24. svibnja 2023. godine izvršit će se asfaltiranje habajućim (završnim) asfaltnim slojem ulice Put Dikla od križanja s Ulicama Antuna Mihanovića i Asje Petričić do križanja s Ulicama Augusta Šenoe i Valerije de Ponte, čime će ova faza ulice Put Dikla biti dovršena, te će biti stvoreni uvjeti za prometovanje.

Slijedi ocrtavanje horizontalne signalizacije i uklanjanje privremene regulacije prometa, te otvaranje za promet ulice Put Dikla. 

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.Zahvaljujemo na razumijevanju.


U sklopu izvođenja radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG na izgradnji javnog sustava odvodnje po projektu „Crpna postaja “Park” s pripadajućim kolektorima i tlačnim cjevovodom– 2. faza izgradnje“ , prema planu danas, dana 09. svibnja 2023. godine vrši se asfaltiranje BNS (nosivim) asfaltnim slojem ulice Put Dikla od križanja s Ulicama Antuna Mihanovića i Asje Petričić do križanja s Ulicom Ksavera Šandora Đalskog uključujući križanje s Ulicama Augusta Šenoe i Valerije de Ponte.

Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Svečana proslava 45. godišnjice Odjela za psihologiju

Na Sveučilištu u Zadru danas je održana svečana proslava 45. godišnjice Odjela za psihologiju. Riječ je o sveučilišnoj sastavnici čiji se nastanak prati istovremeno s početkom rada Filozofskog fakulteta u Zadru 1955. godine, kada su na tada ustrojenoj katedri predavali vanjski suradnici Anđelo Krković i Mladen Zvonarević. Sljedeće godine formira se tim u kojemu su bili osnivački zadarske Psihologije Katica Lacković Grgin i Tomislav Grgin, a s Ilijom Manenicom osnovali su Odsjek za psihologiju 1976. godine. Osnivanjem Sveučilišta u Zadru Odjel za psihologiju postaje jednom od njegovih sastavnica.

– Odjel za psihologiju suočavao s brojnim izazovima, ostajući u misiji pružanja izvrsnog obrazovanja u području psihologije. Povijest odjela svjedoči koliko su svi bili odlučni u bitki za svojim mjestom pod suncem, a posebno je velika bila hrabrost suradnika koji su radili za ratnih godina, čuvajući plamen znanja. Ovo je iznimna priča o opstanku i uspjehu odjela koji je iznjedrio izuzetne stručnjake i mlade timove, sa znanstvenom produktivnošću koja je simbol visokih standarda akademske izvrsnosti, istaknula je u pozdravnoj riječi prorektorica Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Lena Mirošević.

Prof. dr. sc. Ana Proroković iznijela je najvažnije trenutke iz povijesti studija psihologije u Zadru, počevši od 1955. godine do današnjih dana, kada odjel ima 24 djelatnika, nabavljenu opremu, uređen laboratorij za istraživanja i naravno vrhunske studente koji zajedno s profesorima rade na istraživanjima i izdavanju publikacija.

Pročelnica Odjela prof. dr. sc. Nataša Šimić istaknula je kako se u rasponu od tri tjedna u okviru 17. tjedna psihologije održava preko 20 aktivnosti koje svjedoče o angažmanu profesora i studenata. Zahvalila je posebno nazočnom prof. Manenici, koji je prijenosom svoga znanja omogućio razvoj odjela kakvog danas poznajemo te mu je tim povodom uručila zahvalnicu.

– Impresioniran sam ovime što sam danas imao prilike čuti o Odjelu za psihologiju i koliko se razvijao nakon mog odlaska. Vivat, crescat, floreat!, poručio je prof. Manenica.

Zahvalnice su dodijeljene i odsutnoj profesorici Katici Lacković Grgin, posthumno Tomislavu Grginu te pojedincima i ustanovama koji su zadužili Odjel: Meliti Knežević, Jagodi Gauta, Veri Šušić, Nives Barišić, Elviri Vučković, Nadeždi Deša, Tini Perović, Maji Lovrin, Božici Dušević Jordan, Esteli Perinović, Gordani Pešut, Aniti Čačić, Antici Petrić, Silvani Rakocija, Ariani Pavić, Roberti Stručić, Danijelu Perinčiću, Grozdani Biočić-Zrilić, Nikolini Žunić Miočić, Marini Milivojević, Mladenu Mavaru, Luciji Vukić, Lucijani Rupić Krstić, Ivici Medaniću, Luki Geriću, Ani Bačić, Dori Srdelić Ljubičić, Dajani Sakić Grdović, Damiru Letiniću, Lidiji Fabulić, Slavki Galić, Heidi Mičić, Jasmini Sočković, Zdravku Petanjeku i Sandri Maričić.

Pohvalnice za uspjeh na studiju dobili su: Tea Tandara, Lukrecija Kaćunko, Danijela Šimić, Jasna Duranović, Kate Musa i Anđela Kovačević.

U okviru svečanosti prof. dr. sc. Anita Vulić-Prtorić predstavila je monografiju „Pandemija i ja“, u kojoj je prikazan istraživačko-edukativni u kojem su sudjelovali studenti psihologije i njihovi prijatelji i poznanici tijekom pandemije COVID-19 u okviru kolegija Zdravstvena psihologija i Praktikuma iz psihodijagnostike na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru. Dobiveni rezultati sastavni su dio nekoliko diplomskih i završnih radova naših studenata te prezentacija na stručnim i znanstvenim skupovima, a za velik broj sudionika oblik međusobne podrške i način da što lakše prođu kroz to krizno razdoblje.

Nepoznati počinitelj zalio bojom dva automobila gradonačelnika Dukića

Nepoznati počinitelj zalio je zelenom bojom dva osobna automobila ispred kuće gradonačelnika Branka Dukića. Jedan automobil je u Dukićevom osobnom vlasništvu, a drugi je službeni automobil kojeg koristi.

Gradonačelnik Dukić je štetu na automobilima uočio kad je ujutro krenuo na posao. O svemu je obavijestio policiju.

NAJNOVIJE