BOGAT ČETVERODNEVNI PROGRAM Ljetni karneval u Pagu

U srijedu, 22. srpnja, počinje Paški ljetni karneval. Pripremljen je bogat zabavni program koji će potrajati do nedjelje, 26. srpnja.
U srijedu organiziran je dječji karneval,  a dan kasnije, u četvrtak, gradski trg pretvorit će se u prikaz karnevalskog života u gradu Pagu prije 100 godina.
U priču kako su to nekada živjeli Pažani moći će uploviti brojni tursiti i osjetiti dašak karnevalske prošlosti. Kroz karnevalsku modnu reviju gosti grada Paga moći će pogledati neke od najljepših karnevalskih kostima iz Paga.

U petak i subotu 24. i 25. srpnja glavni su dani 56. Paškog ljetnog karnevala.

Vesela maškarana povorka krenut će u petak u 20 i 30 sati ispred hotela Pagus u Pagu i već u 21 sat na Trgu Petra Krešimira preuzeti vlast.
Gradom će zavladati pravo karnevalsko „ludilo“. Moštvo zanimljivih ljetnih maski, vrućeg plesa, zabave, dobre hrane, brojnih nagrada i jedinstveno paško kolo, u kojem uživaju gosti iz svih zemalja svijeta, ono je što paški karneval čini posebnim.  Koncertom Petra Graše, u nedjelju, 26. srpnja u 21:30, na glavnom gradskom trgu – završava karneval.

Organizatori ove manifestacije su Centar za kulturu i informacije Pag i Turistička zajednica Grada Paga, a pokrovitelj je Grad Pag.