Bogat i zanimljiv program adventskih događanja u Privlaci Bogat i zanimljiv program adventskih događanja u Privlaci
Pod pokroviteljstvom Općine Privlaka, privlačke Turističke zajednice i župnog Ureda Porođenja Blažene Djevice Marije te uz suorganizaciju i sudjelovanje Dječjeg vrtića Sabunić, Osnovne škole... Bogat i zanimljiv program adventskih događanja u Privlaci

Pod pokroviteljstvom Općine Privlaka, privlačke Turističke zajednice i župnog Ureda Porođenja Blažene Djevice Marije te uz suorganizaciju i sudjelovanje Dječjeg vrtića Sabunić, Osnovne škole Privlaka, Udruge odgojitelja Maraška Zadar, Udruge žena Aenona Nin, OPG Ive Surić, Fast fooda Amigo, Swing Bara, Kolanović Darinka i Cura sa kolačima, i ove će se godine u prigodi nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, tradicionalno održati brojna zabavna i lutirgijska događanja pod nazivom ¨Došašće u Privlaci 2018¨
Otvaranje Božićnog sajma upriličit će se po najavi organizatora u subotu prvoga prosinca navečer s početkom u18 sati na centralnom mjesnom trgu Kolište postavljanjem bora i paljenjem blagdanskih lampica.U četvrtak 6.prosinca u multimedijalnoj dvorano OŠ Privlaka s početkom u 12.30 sati krenuti će sa radom kreativne radionice za djecu i odrasle, u kojima će se izrađivati božićni ukrasi. Dva dana poslije u subotu 8.prosinca na Kolištu će s početkom u 10 sati izjutra, učenici OŠ i polaznici Dječjeg vrtića Sabunić, prionuti će kićenju božićnog drvca, dok će se istog dana u večernjim satima na Kolištu upriličiti Božićni ugođaj na kojeg su pozvani svi privlačani i njihovi gosti.
U četvrtak 13 prosinca na blagdan Sv.Luce u župnoj dvorani na Popovoj vlaki najavljen je u poslijepodnevnim satima doček sv.Luce i njezino druženje s najmlađim privlačanima. U16.30 sati lutkarsku predstavu za najmlađe pod nazivom ¨Božićno čudo¨ uprizoriti će članovi udruge Maraška iz Zadra. Prije nego što će se pozdraviti sa mališanima i učenicima nižih razreda privlačke Osnovne škole, i odjahati na njezinom magarčiću, mučenica Sv.Luca tradicionalno će mališane darivati raznim slatkišima.
Subota 15, prosinca rezervirana je za Dječji sajam na Kolištu. S početkom u 17. sati kazalište LaLaLand izvesti će predstavu ¨U laboratoriju Djeda mraza¨. Okončanjem predstave praćen snijegom Djed mraz će se družiti s djecom predškolskog i nižeg školskog uzrasta te će ih istovremeno darivati prigodnim poklonima.Čitavo događanje biti će popraćeno prodajom prigodnih božićnih ukrasa te bogatom gastro ponudom.
Naredna subota 22. prosinca također će obilovati brojnim događanjima. Uz ostalo s početkom u 18.sati na Kolištu će nastupiti bend.U dobrom raspoloženju s početkom u 19.30 sati, na Mulu će se upriličiti puštanje u zrak svjetlećih papirnatih božićnih lampiona. Ujedno će se provesti prodaja prigodnih božićnih ukrasa i delicija.
U ponedjeljak 24. prosinca na Badnjak po već ustaljenom crkvenom običaju u večernjim satima u župnoj crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije bit će bdijenje u čast rođenja malog Isusa a u pola noći započet će čuvena misa polnoćka. U petak 25 prosinca na sam dan blagdana Božića Privlačani će okupljanjem u župnoj crkvi proslaviti Kristov dolazak na svijet. Najsvečanije će biti na središnjem misnom slavlju koje će otpočeti u 11. sati a kojeg će predvoditi domaći župnik don. Marinko Duvnjak. Drugog dana po Božiću u četvrtak 27 prosinca u mjesnoj župnoj crkvi s početkom u 19.sati održat će se tradicionalni cjelovečernji božićno-novogodišnji klapski koncert pod nazivom ¨Libar i prijatelji¨ .Njemu će po deseti jubilarni put po redu biti domaćin domaća ženska klapa ¨Libar¨u kojem će nastupiti nekoliko ženskih i muških klapa s prostora Zadarske županije.
Napisao i snimio: Branko BOŽIĆ

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.