Bolnica za ortopediju Biograd u prvom kvartalu godine u plusu od 5 milijuna kn

Nakon što se posljednje dvije godine neprestano govorilo o velikim gubicima Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, čini se da su za ovu bolnicu s preko 80 godina dugom tradicijom konačno došli bolji dani.

Kako doznajemo od ravnatelja Andrije Marcelića, Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na moru sada uredno posluje, te je zabilježila višak veći od pet milijuna kuna u prvom kvartalu ove godine.

Kako je do toga došlo, u razgovoru za portal Kalelarga info ravnatelj Marcelić je pojasnio:

“Nakon dugotrajne borbe, bolnica se izborila za tretman Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje sličan onome koji imaju i sve opće bolnice, te je tako ova specijalizirana bolnica za ortopediju ostvarila primitak od 7.242.924 kune od strane HZZO-a što dovodi do pozitivnog rezultata od više od 5 milijuna kuna u poslovanju bolnice u prva tri mjeseca tekuće godine. U mjesecu travnju ostvaren je dodatni višak prohoda od 503.444 kune što povećava gore spomenuti prihod, te time uspješnost poslovanja čini još većom.“ – kazao je Marcelić.

Podsjetimo, Specijalna bolnica se nakon privremene prenamjene za borbu protiv širenja epidemije COVID-19 virusa u prvom tjednu svibnja vratila svojim redovnim djelatnostima – ortopediji i fizijatriji, u skladu s mjerama reaktivacije bolničkog sustava Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Transformacija sustava iz kriznog načina rada uzrokovanog COVIDom uspješno i vrlo brzo je vraćena u rad koji se temelji na našoj osnovnoj djelatnosti, a to je ortopedija i fizijatrija. Zahvaljujući dobroj suradnji s našim osobljem i promjenom tretmana HZZO-a prema našoj bolnici u prvom kvartalu ostvarili smo dobre rezultate.” – izjavio je ravnatelj bolnice, Andrija Marcelić.