Bolnica za ortopediju u Biogradu spremna je za prihvat zaraženih pacijenata Bolnica za ortopediju u Biogradu spremna je za prihvat zaraženih pacijenata
Ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, Andrija Marcelić, poslao je medijima priopćenje koje prenosimo u cijelosti. ” Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na... Bolnica za ortopediju u Biogradu spremna je za prihvat zaraženih pacijenata

Ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, Andrija Marcelić, poslao je medijima priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

” Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na moru ovih dana preuzima važnu ulogu u borbi protiv širenja COVID-19 virusa. U tijeku je proces prenamjene bolnice, kako bi bolnica mogla imati primarnu ulogu u borbi protiv epidemije. U više navrata istaknuta je značajna uloga koju će preuzeti sama ustanova, kao i kadar koji će svakodnevno brinuti o stanju COVID-19 pozitivnih pacijenata.

Rad bolnice nakratko je prekinut, kako bi se opremile i pažljivo dezinficirale sve prostorije bolnice te kako bi se svi zaposlenici mogli pripremiti za prihvat prvih pacijenata s okolnog područja. Pripreme za prihvat pacijenata su detaljne, a sve u cilju pružanja najbolje medicinske skrbi oboljelim pacijentima u situaciji u kojoj se nalazimo.

Ovim putem želimo zahvaliti svim djelatnicima Bolnice, koji su u ovim, posebno zahtjevnim i emotivnim okolnostima pokazali svoju požrtvovnost, odgovornost, skromnosti spremnost na neupitnu podršku svima kojima zatreba liječnička pomoć.

Zahvaljujući trudu, radu i znanju naših djelatnika naša Bolnica prepoznata je prema kvaliteti zdravstvenih usluga koje pruža svim našim pacijentima, pa čak i izvan granica naše županije. U ovim zahtjevnim vremenima, u periodu kada će naš zdravstveni sustav morati pokazati svu svoju snagu i kada će naši  djelatnici i djelatnici svih bolnica u Hrvatskoj podnijeti najveći teret u suzbijanju širenja COVID-19 virusa sigurni smo da će naša Bolnica u suradnji s kriznim Stožerom civilne zaštite Zadarske županije dati značajan doprinos u rješavanju ove krize.

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na moru od samih početaka pridržavala se uputa nadležnih tijela, tako su prema Odluci resornog ministarstva od dana 26. veljače zabranjeni sve posjete. Dana 18. ožujka donesena je Odluka o prestanku obavljanja svih operativnih zahvata, te o prestanku rada svih ambulanti (ortopedska, internistička, kardiološka, fizijatrijska ambulanta) i ambulantne fizikalne terapije.

Osim navedenog obustavljene su sve hospitalizacije, a zaprimljeni pacijenti zbog vlastite zdravstvene zaštite otpušteni su po brzom postupku. Usprkos provođenju i pridržavanju svih protuepidemijskih mjera, na žalost, 24. ožujka potvrđen je prvi pozitivni nalaz na COVID-19.

Utvrđeno je da se zaraza proširila od pacijenata koji u trenutku prijema u bolnicu nisu imali simptome karakteristične za zarazu COVID-19 virusom. Naša bolnica spremna je COVID-19 pozitivnim pacijentima pružiti najbolju moguću skrb i sve naše resurse uložit ćemo u obustavu širenja virusa. Vas, naše drage sugrađanke i sugrađane molimo da nam pomognete pridržavanjem uputa nadležnih tijela. ” – poručio je ravnatelj Marcelić.

andrija marcelic-021013-04

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.