Borci zadarskog kluba Sv. Zoilo osvojili zlato i broncu na Prvenstvu Hrvatske u tajlandskom boksu

U Splitu je proteklog vikenda održano 23. pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu za mlađe juniore, juniore, mlađe seniore i seniore m/ž. Na natjecanju je sudjelovalo oko 100 boraca iz cijele Hrvatske, a među njima i dvoje predstavnika zadarskog kluba tajlandskog boksa Sv. Zoilo.

Zlatno odličje osvojio je junior Ivan Šimunić a broncu junior Patrik Mirt

U vrlo jakoj konkurenciji Ivan Šimunić i Patrik Mirt su se uspjeli probiti do medalja u svojim kategorijama, pokazavši izvrsne vještine i borbenost.

Ivan Šimunić je u finalu kategorije do 54 kg u tvrdoj borbi pobijedio Tea Novtnya iz Tigar gyma iz Zagreba rezultatom 3:2, i osvojio zlatno odličje. Patrik Mirt je u ¼ finalu prošao borca Antonia Tramišaka iz kluba Hus OSIJEK, koji je otkazao borbu i u dobroj borbi polufinala izgubio od Petra Danolića iz kluba Flash Split, te osvojio broncu.

Trener zadarskih boraca, Tomislav Torić, je bio vrlo zadovoljan njihovim nastupom, ističući da su to bili njihovi prvi mečevi u ringu. Dečki su pokazali izrazitu srčanost,te je zadovoljan prikazanim. On je također pohvalio organizaciju prvenstva, koje je otvorio glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač. Torić je rekao da je to znak da tajlandski boks u Hrvatskoj napreduje i dobiva sve veću popularnost i priznanje.